Artikel top billede

Svensk millionærklub hacket: Navne og kontaktoplysninger er kompromitteret

En svensk klub for folk med en dokumenteret indkomst over 1,9 millioner svenske kroner er blevet hacket og medlemmernes personoplysninger er kompromitteret. Sagen er omfattet af GDPR og derfor meldt til politiet og det svenske datatilsyn.

En eksklusiv svensk millionærklub er nu selv medlem af den knap så eksklusive og knap så attråværdige klub for virksomheder, som er ramt af hackerangreb og datalæk.

Connoisseur Club er stedet for svenskere med en dokumenteret indkomst over 1,9 millioner svenske kroner - cirka 1,4 millioner danske kroner. Medlemmer af den eksklusive klub får blandt andet et magasin, tilbud på luksusprodukter og særlige events.

Men nu har medlemmerne af klubben så også som en del af medlemskabet fået kompromitteret nogle af deres personoplysninger, fortæller Computer Sweden.

Hackere har skaffet sig adgang til en database, som indeholder navn og kontaktoplysninger på medlemmerne. Heldigvis for medlemmerne skulle databasen ikke have gemt på oplysninger om medlemmernes indkomst, kontoinformationer eller ukrypterede kodeord, forlyder det fra Connoisseur Club.

Sagen er meldt til det svenske politi og datatilsyn, da sagen er omfattet af GDPR. Der vil også blive foretaget en grundig undersøgelse af sagen for dels at finde ud af, hvem der står bag, og hvordan noget tilsvarende kan undgås i fremtiden.

“Det er virkelig beklageligt, at vi er blevet udsat for dette. Desværre er medier i risikozonen for hackerangreb, og vi har et it-sikkerhedssystem, som er tilpasset den præmis. Det er bekymrende, at det alligevel lykkedes at trænge igennem, men jeg er glad for, at vi blev alarmeret, så vi hurtigt kunne gøre noget ved det, siger Erik Leander, ansvarlig for personoplysninger hos Connoisseur Club.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere