Artikel top billede

Svensk millionærklub hacket: Navne og kontaktoplysninger er kompromitteret

En svensk klub for folk med en dokumenteret indkomst over 1,9 millioner svenske kroner er blevet hacket og medlemmernes personoplysninger er kompromitteret. Sagen er omfattet af GDPR og derfor meldt til politiet og det svenske datatilsyn.

En eksklusiv svensk millionærklub er nu selv medlem af den knap så eksklusive og knap så attråværdige klub for virksomheder, som er ramt af hackerangreb og datalæk.

Connoisseur Club er stedet for svenskere med en dokumenteret indkomst over 1,9 millioner svenske kroner - cirka 1,4 millioner danske kroner. Medlemmer af den eksklusive klub får blandt andet et magasin, tilbud på luksusprodukter og særlige events.

Men nu har medlemmerne af klubben så også som en del af medlemskabet fået kompromitteret nogle af deres personoplysninger, fortæller Computer Sweden.

Hackere har skaffet sig adgang til en database, som indeholder navn og kontaktoplysninger på medlemmerne. Heldigvis for medlemmerne skulle databasen ikke have gemt på oplysninger om medlemmernes indkomst, kontoinformationer eller ukrypterede kodeord, forlyder det fra Connoisseur Club.

Sagen er meldt til det svenske politi og datatilsyn, da sagen er omfattet af GDPR. Der vil også blive foretaget en grundig undersøgelse af sagen for dels at finde ud af, hvem der står bag, og hvordan noget tilsvarende kan undgås i fremtiden.

“Det er virkelig beklageligt, at vi er blevet udsat for dette. Desværre er medier i risikozonen for hackerangreb, og vi har et it-sikkerhedssystem, som er tilpasset den præmis. Det er bekymrende, at det alligevel lykkedes at trænge igennem, men jeg er glad for, at vi blev alarmeret, så vi hurtigt kunne gøre noget ved det, siger Erik Leander, ansvarlig for personoplysninger hos Connoisseur Club.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere