Artikel top billede

Svensk millionærklub hacket: Navne og kontaktoplysninger er kompromitteret

En svensk klub for folk med en dokumenteret indkomst over 1,9 millioner svenske kroner er blevet hacket og medlemmernes personoplysninger er kompromitteret. Sagen er omfattet af GDPR og derfor meldt til politiet og det svenske datatilsyn.

En eksklusiv svensk millionærklub er nu selv medlem af den knap så eksklusive og knap så attråværdige klub for virksomheder, som er ramt af hackerangreb og datalæk.

Connoisseur Club er stedet for svenskere med en dokumenteret indkomst over 1,9 millioner svenske kroner - cirka 1,4 millioner danske kroner. Medlemmer af den eksklusive klub får blandt andet et magasin, tilbud på luksusprodukter og særlige events.

Men nu har medlemmerne af klubben så også som en del af medlemskabet fået kompromitteret nogle af deres personoplysninger, fortæller Computer Sweden.

Hackere har skaffet sig adgang til en database, som indeholder navn og kontaktoplysninger på medlemmerne. Heldigvis for medlemmerne skulle databasen ikke have gemt på oplysninger om medlemmernes indkomst, kontoinformationer eller ukrypterede kodeord, forlyder det fra Connoisseur Club.

Sagen er meldt til det svenske politi og datatilsyn, da sagen er omfattet af GDPR. Der vil også blive foretaget en grundig undersøgelse af sagen for dels at finde ud af, hvem der står bag, og hvordan noget tilsvarende kan undgås i fremtiden.

“Det er virkelig beklageligt, at vi er blevet udsat for dette. Desværre er medier i risikozonen for hackerangreb, og vi har et it-sikkerhedssystem, som er tilpasset den præmis. Det er bekymrende, at det alligevel lykkedes at trænge igennem, men jeg er glad for, at vi blev alarmeret, så vi hurtigt kunne gøre noget ved det, siger Erik Leander, ansvarlig for personoplysninger hos Connoisseur Club.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere