Artikel top billede

GlobalConnect opruster: Sætter gang i udvidelse af datacentre flere steder i landet

Efter en stribe opkøb mærker man nu så meget fart i skiene hos GlobalConnect, at man udvider datacentrene i både Kolding og Taastrup. Samtidigt skal udvidelserne styrke positionen på det nordtyske marked.

I både Taastrup og Kolding arbejder GlobalConnect på at udvide sine datacentre.

I de kommende måneder bygges der således løs for at få udvidet kapaciteten i de to datacentre. Årsagen er, at man mærker vækst inden for co-location og outsourcing, og det kræver mere plads.

Det oplyser GlobalConnect i en pressemeddelelse.

"Baggrunden for udbygningen af vores datacentre er en kombination af flere positive faktorer. Vi oplever blandt andet, at colocation er et af vores største vækstområder, der driver datacenterudviklingen og efterspørgslen. Dernæst oplever vi også vækst og tilgang af nye kunder inden for outsourcing-området,” siger Tore Villund, der er underdirektør for Data Centre hos GlobalConnect.

Læs mere her: Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Sker efter flere opkøb

Udvidelsen af de nuværende faciliteter sker efter en periode med særdeles godt gang i butikken hos GlobalConnect.

Travlheden skyldes for det første fusionen med Nianet, der trak ud i et år og først gik igennem i juni. Dernæst har GlobalConnect været på færde for at fusionere med norske Broadnet. Og for det tredje har man indgået en aftale med EG om et samarbejde. Det gør, at der alt i alt er behov for et større setup.

Læs mere her: Kæmpefusion får grønt lys efter et års behandlingstid: GlobalConnect kan gennemføre opkøb af Nianet - men tvinges til at sælge fra

Derfor er konstruktionsarbejdet begyndt på to lokationer i henholdsvis Taastrup og Kolding. I Taastrup opfører GlobalConnect endnu en hal, der bliver nummer 22. I Kolding er det den femte hal, der opføres og centret på fastlandet bliver der udvidet med henblik på at spille en afgørende fremtidig rolle.

Læs mere her: GlobalConnect fusionerer med norsk fiberkæmpe: Dansk direktør færdig i selskabet - tidligere TDC-topchef bliver ny CEO

Tysk sidegevinst

For GlobalConnect er så sandelig en virksomhed, der er om sig for tiden.

Foruden de førnævnte opkøb, så lurer GlobalConnect også på det tyske marked. Udvidelserne kommer nemlig i forlængelse af opkøbet af et datacenter i den nordtyske by Hamborg i begyndelsen af året.

"Så vi mærker virkelig effekten af den ambitiøse vækststrategi, der er søsat med vores ejer, EQT, i ryggen," udtaler Anton Therkildsen, der er CSO hos GlobalConnect.

Med de nye fasciliteter får virksomheden nu samlet set over 16.000 kvadratmeter datacenter, hvis man lægger tallene sammen på tværs af Tyskland og Danmark,”

De nye faciliteter forventes at stå færdigbygget i foråret næste år.

Læs mere her: Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere