Artikel top billede

GlobalConnect opruster: Sætter gang i udvidelse af datacentre flere steder i landet

Efter en stribe opkøb mærker man nu så meget fart i skiene hos GlobalConnect, at man udvider datacentrene i både Kolding og Taastrup. Samtidigt skal udvidelserne styrke positionen på det nordtyske marked.

I både Taastrup og Kolding arbejder GlobalConnect på at udvide sine datacentre.

I de kommende måneder bygges der således løs for at få udvidet kapaciteten i de to datacentre. Årsagen er, at man mærker vækst inden for co-location og outsourcing, og det kræver mere plads.

Det oplyser GlobalConnect i en pressemeddelelse.

"Baggrunden for udbygningen af vores datacentre er en kombination af flere positive faktorer. Vi oplever blandt andet, at colocation er et af vores største vækstområder, der driver datacenterudviklingen og efterspørgslen. Dernæst oplever vi også vækst og tilgang af nye kunder inden for outsourcing-området,” siger Tore Villund, der er underdirektør for Data Centre hos GlobalConnect.

Læs mere her: Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Sker efter flere opkøb

Udvidelsen af de nuværende faciliteter sker efter en periode med særdeles godt gang i butikken hos GlobalConnect.

Travlheden skyldes for det første fusionen med Nianet, der trak ud i et år og først gik igennem i juni. Dernæst har GlobalConnect været på færde for at fusionere med norske Broadnet. Og for det tredje har man indgået en aftale med EG om et samarbejde. Det gør, at der alt i alt er behov for et større setup.

Læs mere her: Kæmpefusion får grønt lys efter et års behandlingstid: GlobalConnect kan gennemføre opkøb af Nianet - men tvinges til at sælge fra

Derfor er konstruktionsarbejdet begyndt på to lokationer i henholdsvis Taastrup og Kolding. I Taastrup opfører GlobalConnect endnu en hal, der bliver nummer 22. I Kolding er det den femte hal, der opføres og centret på fastlandet bliver der udvidet med henblik på at spille en afgørende fremtidig rolle.

Læs mere her: GlobalConnect fusionerer med norsk fiberkæmpe: Dansk direktør færdig i selskabet - tidligere TDC-topchef bliver ny CEO

Tysk sidegevinst

For GlobalConnect er så sandelig en virksomhed, der er om sig for tiden.

Foruden de førnævnte opkøb, så lurer GlobalConnect også på det tyske marked. Udvidelserne kommer nemlig i forlængelse af opkøbet af et datacenter i den nordtyske by Hamborg i begyndelsen af året.

"Så vi mærker virkelig effekten af den ambitiøse vækststrategi, der er søsat med vores ejer, EQT, i ryggen," udtaler Anton Therkildsen, der er CSO hos GlobalConnect.

Med de nye fasciliteter får virksomheden nu samlet set over 16.000 kvadratmeter datacenter, hvis man lægger tallene sammen på tværs af Tyskland og Danmark,”

De nye faciliteter forventes at stå færdigbygget i foråret næste år.

Læs mere her: Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere