Artikel top billede

GlobalConnect opruster: Sætter gang i udvidelse af datacentre flere steder i landet

Efter en stribe opkøb mærker man nu så meget fart i skiene hos GlobalConnect, at man udvider datacentrene i både Kolding og Taastrup. Samtidigt skal udvidelserne styrke positionen på det nordtyske marked.

I både Taastrup og Kolding arbejder GlobalConnect på at udvide sine datacentre.

I de kommende måneder bygges der således løs for at få udvidet kapaciteten i de to datacentre. Årsagen er, at man mærker vækst inden for co-location og outsourcing, og det kræver mere plads.

Det oplyser GlobalConnect i en pressemeddelelse.

"Baggrunden for udbygningen af vores datacentre er en kombination af flere positive faktorer. Vi oplever blandt andet, at colocation er et af vores største vækstområder, der driver datacenterudviklingen og efterspørgslen. Dernæst oplever vi også vækst og tilgang af nye kunder inden for outsourcing-området,” siger Tore Villund, der er underdirektør for Data Centre hos GlobalConnect.

Læs mere her: Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Sker efter flere opkøb

Udvidelsen af de nuværende faciliteter sker efter en periode med særdeles godt gang i butikken hos GlobalConnect.

Travlheden skyldes for det første fusionen med Nianet, der trak ud i et år og først gik igennem i juni. Dernæst har GlobalConnect været på færde for at fusionere med norske Broadnet. Og for det tredje har man indgået en aftale med EG om et samarbejde. Det gør, at der alt i alt er behov for et større setup.

Læs mere her: Kæmpefusion får grønt lys efter et års behandlingstid: GlobalConnect kan gennemføre opkøb af Nianet - men tvinges til at sælge fra

Derfor er konstruktionsarbejdet begyndt på to lokationer i henholdsvis Taastrup og Kolding. I Taastrup opfører GlobalConnect endnu en hal, der bliver nummer 22. I Kolding er det den femte hal, der opføres og centret på fastlandet bliver der udvidet med henblik på at spille en afgørende fremtidig rolle.

Læs mere her: GlobalConnect fusionerer med norsk fiberkæmpe: Dansk direktør færdig i selskabet - tidligere TDC-topchef bliver ny CEO

Tysk sidegevinst

For GlobalConnect er så sandelig en virksomhed, der er om sig for tiden.

Foruden de førnævnte opkøb, så lurer GlobalConnect også på det tyske marked. Udvidelserne kommer nemlig i forlængelse af opkøbet af et datacenter i den nordtyske by Hamborg i begyndelsen af året.

"Så vi mærker virkelig effekten af den ambitiøse vækststrategi, der er søsat med vores ejer, EQT, i ryggen," udtaler Anton Therkildsen, der er CSO hos GlobalConnect.

Med de nye fasciliteter får virksomheden nu samlet set over 16.000 kvadratmeter datacenter, hvis man lægger tallene sammen på tværs af Tyskland og Danmark,”

De nye faciliteter forventes at stå færdigbygget i foråret næste år.

Læs mere her: Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere