Artikel top billede

Dansk Huawei-chef: Huawei har aldrig brugt sit udstyr til at tilgå andres forretningshemmeligheder

Huawei har aldrig via sit udstyr skaffet sig adgang til forretningshemmeleder eller private oplyser, forsikrer selskabets danske direktør, Jason LanYang.

Kinesiske Huawei misbruger på ingen måde sine produkter til at spionere på brugere eller andre.

Sådan lyder det fra den danske Huawei-chef, Jason LanYang, skriver ITWatch.

"Jeg vil gøre det så klart, som jeg kan: Huawei har aldrig brugt sit udstyr til at tilgå nationale data, forretningshemmeligheder eller brugeres private oplysninger,” skriver direktøren i en e-mail.

Det sker efter, at Huawei for en uge siden kom i vælten, efter Storbritannien besluttede at udelukke selskabet som leverandør af fremtidigt centralt netværks-udstyr til landets kommende 5G-net.

Det kan du læse mere om her: Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Herhjemme er Huawei hovedleverandør af TDC’s 4G-net.

Jason LanYang sendte for en uge siden et brev til Folketingets Forsvarsudvalg, hvor han ligeledes erklærede, at man ‘kan stole på Huawei.’

Det kan du læse mere om her: Huaweis danske topchef sender brev til Folketinget efter hård kritik: “I kan stole på Huawei”

Spionageanklagerne bunder dog meget vel i en større sag, der ikke handler om overvågning lige nu, men mere om retten til at overvåge i fremtiden.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere