Artikel top billede

Dansk Huawei-chef: Huawei har aldrig brugt sit udstyr til at tilgå andres forretningshemmeligheder

Huawei har aldrig via sit udstyr skaffet sig adgang til forretningshemmeleder eller private oplyser, forsikrer selskabets danske direktør, Jason LanYang.

Kinesiske Huawei misbruger på ingen måde sine produkter til at spionere på brugere eller andre.

Sådan lyder det fra den danske Huawei-chef, Jason LanYang, skriver ITWatch.

"Jeg vil gøre det så klart, som jeg kan: Huawei har aldrig brugt sit udstyr til at tilgå nationale data, forretningshemmeligheder eller brugeres private oplysninger,” skriver direktøren i en e-mail.

Det sker efter, at Huawei for en uge siden kom i vælten, efter Storbritannien besluttede at udelukke selskabet som leverandør af fremtidigt centralt netværks-udstyr til landets kommende 5G-net.

Det kan du læse mere om her: Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Herhjemme er Huawei hovedleverandør af TDC’s 4G-net.

Jason LanYang sendte for en uge siden et brev til Folketingets Forsvarsudvalg, hvor han ligeledes erklærede, at man ‘kan stole på Huawei.’

Det kan du læse mere om her: Huaweis danske topchef sender brev til Folketinget efter hård kritik: “I kan stole på Huawei”

Spionageanklagerne bunder dog meget vel i en større sag, der ikke handler om overvågning lige nu, men mere om retten til at overvåge i fremtiden.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere