Artikel top billede

(Foto: Foto: Maria Ly, CC BY 2.0)

Det er ikke altid en drøm at arbejde for Google: Halvdelen af arbejdsstyrken behandles som andenrangs-ansatte

Knap halvdelen af Googles arbejdsstyrke er ansat under betydeligt andre vilkår end resten af arbejdsstyrken, viser nye afslørende dokumenter.

Google er det selskab, som flest danske it-studerende drømmer om at komme til at arbejde for. Det har flere undersøgelser vist gennem de seneste år.

Men det er ikke altid drømmen at arbejde for Google. Det fremgår med al tydelighed af en artikel i den britiske avis The Guardian.

For ifølge artiklen er der en markant forskel på, hvilke vilkår, som folk hos Google bliver ansat under.

Læs også: Se listen: Disse it-virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for

Må ikke få t-shirts

Ifølge artiklen har Google en hel hær af medarbejdere, der er ansatte via kontrakter med tredjeparter - også kendt som TVC’er (Temp, Vendor or Contractor).

Det er eksempelvis velkendt, at ansatte hos Google og andre tech-giganter har adgang til gode sundhedsforsikringer og ofte også bliver en del af attraktive aktieprogrammer.

Men The Guardian har haft adgang til interne dokumenter, der viser, at selvom de arbejder side om side med Googles fastansatte medarbejdere, så har TVC'erne betydeligt ringere vilkår

Det fremgår blandt andet af dokumenterne, at de kontraktansatte udover lavere løn end ikke får adgang til officielle Google t-shirts.

Dokumentet viser også, at de heller ikke har adgang til alle møder og efteruddannelse, og det fremgår ligeledes, at de på LinkedIn og andre sociale medier ikke må identificere sig selv som ansatte hos Google.

Læs også: Mød fem danske it-talenter: Dette forventer vi af vores kommende arbejdsgivere

Udgør halvdelen af arbejdsstyrken

Ifølge The Guardian har Google en global arbejdsstyrke på lige knap 170.000 medarbejdere og 49,95 procent af dem er TVC'er.

I dagligdagen kan TVC’erne genkendes på, at de har røde adgangskort, mens folk der er ansat direkte for Google har hvide adgangskort.

Livstruende forskelsbehandling

Ifølge artiklen skabte forskelsbehandlingen især intern vrede tidligere på året, da der var et masseskyderi i Youtubes hovedkvarter (Youtube er en del af Google-koncernen, red.), hvor tre personer blev såret og gerningskvinden tog sit eget liv.

Her modtog de Google-ansatte kontinuerlige opdateringer mens situation udviklede sig, mens en række TVC’er hævdede, at de ikke modtog den samme strøm af potentielt set livsvigtige opdateringer.

I et brev til Googles administrerende direktør Sundar Pichai skrev de ifølge Guardian følgende:

”Google nægter rutinemæssigt TVC’er adgang til information, der er relevant for vores job og vores liv. Da det tragiske skyderi fandt sted hos Youtube i april i år, sendte selskabets real-time sikkerhedsopdateringer til fuldtidsansatte, mens TVC’erne blev efterladt forsvarsløse i krydsilden. TVC’erne blev også ekskluderet fra fællesmødet den efterfølgende dag,” lyder det i brevet, der er underskrevet af Googles TVC'er.

Google bestrider dog anklagerne om, at de midlertidigt ansatte ikke blev informeret under episoden.

Selskabet oplyser ifølge Guardian, at det gav sikkerhedsopdateringer til TVC’erne under skyderiet, men at opdateringerne blev givet via andre e-mail-adresser eller med TVC’ernes arbejdsgiver som mellemmand.

Google oplyser desuden følgende til Guardian:

”Vi hyrer Google-ansatte til de job, der er en del af vores kerneforretning, men vi ansættes midlertidige ansatte og kontraktansatte, når det drejer sig som midlertidlige arbejdsopgaver, vikariater eller korte projekter. De er alle en væsentlig af vores arbejdsstyrke, men de er alle ansatte hos andre selskaber, og ikke ansatte af Google,” oplyser Google talskvinde Jenn Kaiser i en udtalelser til Guardian.

Læs også: Fryns af en anden verden: Arbejdspladserne som vi drømmer om




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere





Flere artikler om Job & Karriere

Her er 10 spændende it-job som er ledige lige nu: Søg dem her

Der er en masse ledige stillinger derude, og vi har udvalgt 10 it-stillinger fra hele landet, som du kan søge her og nu.

Vi har fundet 10 spændende it-stillinger, som du kan søge nu
Tag det næste skridt i din karriere: Her er 10 spændende stillinger, som du kan søge lige nu
På udkig efter nyt job? Vi har fundet 10 ledige stillinger til dig
Vi har fundet 10 fristende it-stillinger til dig - søg dem lige her

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu