Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amazon køber yderligere en kæmpe-grund i Skandinavien

Den amerikanske gigant Amazon Web Services har smidt 52 millioner svenske kroner på bordet og købt endnu en grund i Sverige.

Så sent som i sidste uge annoncerede Amazon Web Services (AWS) oprettelsen af en ny nordisk datacenter-region, der har udgangspunkt i datacentre placeret i Katrineholm uden for Stockholm

Men nu opruster Amazon endnu engang sin tilstedeværelse i Sverige.

Ifølge Computerworlds svenske søstermedie Computersweden opkøber den amerikanske gigant nu endnu en grund på 210.000 kvadrameter i Katrineholm.

Betaler 52,5 millioner for grund

Amazon betaler 52,5 millioner svenske kroner for den nye grund. Det svarer til 2,4 millioner kroner per hektar.

Så sent som i april opkøbte Amazon yderligere 70.000 kvadratmeter for 20 millioner kroner i Katrineholm.

Det nye opkøb betyder ifølge Computersweden, at Amazon nu ejer det, der svarer til 40 fodboldbaner i Katrineholm.

Til sammenligning er Facebooks datacentergrund i Esbjerg på 200.000 kvadratmeter, mens Googles grund i Fredericia er på 730.000 kvadratmeter.

Læs også: Her er historien om Googles hemmelige 'Project Earth' - og forbindelsen til Fredericia

Et rigtigt juleknald

”Det er en rigtig jule-knallert,” siger Göran Dahlsström, borgmester i Katrineholm, ifølge Computersweden om grundopkøbet.

Borgmesteren oplyser til Computersweden, at han vurderer, at det nye datacenter i opførelsesfasen kan føre til mange nye job til byen, samt at datacenteret på længere sigt også vil kunne tiltrække flere veluddannede og højtlønnede mennesker til byen.

Grunden i Katrineholm bliver en del af Amazons nordiske datacenterregion, der også inkluderer Danmark.

Skal sikre lavere latency

Regionen skal ifølge AWS planer sikre lavere latency – det vil sige hurtigere adgang til Amazons cloud-servere – til selskabets kunder i Norden.

Mens flere tech-giganter har valgt at etablere deres datacentre i Danmark, så har Amazon vurderet, at placering i Stockholm har været det bedste udgangspunkt, hvis man ønsker at sikre den bedste mulige dækning kunder i hele Norden.

“Nogle kunder har brug for bestemt latency fra os. Og her har vi vurderet, at en region i Sverige vil tilføre den bedste latency til alle de nordiske lande,” sagde AWS’ øverste chef for infrastruktur Peter DeSantis, da Computerworld i tidligere på måneden interviewede ham til konferencen AWS re:Invent 2018 i Las Vegas.

Peter DeSantis oplyste dog også fast, at Amazon på længere sigt også har ambitioner om etablere datacentre i Danmark.

Han forklarede til Computerworld, at hvert land efter planen skal have sin egen region og dermed også sine egne datacentre.

“Vores plan er på sigt, at næsten hvert land skal have en region. Vi er overbeviste om, at mængden af ‘computing’ vil stige meget kraftigt i de kommende år. Og her vil det give mening at placere en region i næsten alle lande,” siger Peter DeSantis.

Læs også: AWS har enorme vækstrater - men cloud-eventyret er dårligt nok begyndt: “Der er så mange kunder, der virkelig har brug for vores hjælp”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere