Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amazon køber yderligere en kæmpe-grund i Skandinavien

Den amerikanske gigant Amazon Web Services har smidt 52 millioner svenske kroner på bordet og købt endnu en grund i Sverige.

Så sent som i sidste uge annoncerede Amazon Web Services (AWS) oprettelsen af en ny nordisk datacenter-region, der har udgangspunkt i datacentre placeret i Katrineholm uden for Stockholm

Men nu opruster Amazon endnu engang sin tilstedeværelse i Sverige.

Ifølge Computerworlds svenske søstermedie Computersweden opkøber den amerikanske gigant nu endnu en grund på 210.000 kvadrameter i Katrineholm.

Betaler 52,5 millioner for grund

Amazon betaler 52,5 millioner svenske kroner for den nye grund. Det svarer til 2,4 millioner kroner per hektar.

Så sent som i april opkøbte Amazon yderligere 70.000 kvadratmeter for 20 millioner kroner i Katrineholm.

Det nye opkøb betyder ifølge Computersweden, at Amazon nu ejer det, der svarer til 40 fodboldbaner i Katrineholm.

Til sammenligning er Facebooks datacentergrund i Esbjerg på 200.000 kvadratmeter, mens Googles grund i Fredericia er på 730.000 kvadratmeter.

Læs også: Her er historien om Googles hemmelige 'Project Earth' - og forbindelsen til Fredericia

Et rigtigt juleknald

”Det er en rigtig jule-knallert,” siger Göran Dahlsström, borgmester i Katrineholm, ifølge Computersweden om grundopkøbet.

Borgmesteren oplyser til Computersweden, at han vurderer, at det nye datacenter i opførelsesfasen kan føre til mange nye job til byen, samt at datacenteret på længere sigt også vil kunne tiltrække flere veluddannede og højtlønnede mennesker til byen.

Grunden i Katrineholm bliver en del af Amazons nordiske datacenterregion, der også inkluderer Danmark.

Skal sikre lavere latency

Regionen skal ifølge AWS planer sikre lavere latency – det vil sige hurtigere adgang til Amazons cloud-servere – til selskabets kunder i Norden.

Mens flere tech-giganter har valgt at etablere deres datacentre i Danmark, så har Amazon vurderet, at placering i Stockholm har været det bedste udgangspunkt, hvis man ønsker at sikre den bedste mulige dækning kunder i hele Norden.

“Nogle kunder har brug for bestemt latency fra os. Og her har vi vurderet, at en region i Sverige vil tilføre den bedste latency til alle de nordiske lande,” sagde AWS’ øverste chef for infrastruktur Peter DeSantis, da Computerworld i tidligere på måneden interviewede ham til konferencen AWS re:Invent 2018 i Las Vegas.

Peter DeSantis oplyste dog også fast, at Amazon på længere sigt også har ambitioner om etablere datacentre i Danmark.

Han forklarede til Computerworld, at hvert land efter planen skal have sin egen region og dermed også sine egne datacentre.

“Vores plan er på sigt, at næsten hvert land skal have en region. Vi er overbeviste om, at mængden af ‘computing’ vil stige meget kraftigt i de kommende år. Og her vil det give mening at placere en region i næsten alle lande,” siger Peter DeSantis.

Læs også: AWS har enorme vækstrater - men cloud-eventyret er dårligt nok begyndt: “Der er så mange kunder, der virkelig har brug for vores hjælp”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere