Artikel top billede

Netflix-sats giver pote: Fravrister milliard-gevinst fra Apple

Nye Netflix-brugere kan ikke længere betale igennem Apples iTunes – og det giver en kæmpe gevinst for selskabet.

Streaming-giganten Netflix har haft et godt 2018 – faktisk er det FAANG-selskabet, som har præsteret bedst i en periode der har været præget af usikkerhed og handelskrig.

Det har ikke forhindret selskabets aktie i at stige med en tredjedel igennem 2018.

Bag den positive vækst er en satsning fra streaming-kæmpen, som midt på året udfordrede Apples iTunes-butik, ved at fraskære brugerne muligheden – og enkelheden – ved at betale igennem Apples butik.

Trækket, som ellers gør det mindre enkelt at tilmelde sig tjenesten via Apples økosystem, viser sig nu at give pote.

Ifølge data fra analyseselskabet Sensor Tower, har Netflix omsat for 853 millioner dollar sidste år, knap 5,5 milliarder kroner igennem iOS-app’ens brugere. Det skriver Techcrunch.

Se også: Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Apples andel igennem iTunes-betalinger udgør omkring 256 millioner dollar, næsten 1,7 milliarder kroner. Nu står Netflix til at bevare en stadigt større andel af den kage.

Netflix har siden 2016 været den bedst indtjenende app på Apples iTunes-platform.

På Google konkurrerende Play Butik har Netflix også forment brugerne fra at betale igennem Googles platform siden maj 2018.

Stadigt flere selskaber forsøger at omgå Apples og Googles platforme, når det gælder for betaling af app-services.

Epic Games, spilselskabet bag forrige sommers app-succesen Fortnite, noterede sig ved slet ikke at eksistere på Google Play Butik. Et træk, der har sparet selskabet for over 50 millioner dollar i Google-betalinger.

Læs også: Netflix ruster op i krigen mod billig streaming: Ni ud af ti vpn-løsninger blokeres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.