Artikel top billede

Europæiske iPhone-leverandører får tæsk efter blodig Apple-udmelding: "Det her bliver brutalt "

Apples voldsomme nedjustering kan få brutale konsekvenser for en lang række af selskabets leverandører.

Flere af Apples europæiske leverandører får tæsk på børserne i disse timer.

Det sker efter, at Apple sent onsdag aften for første gang siden 2002 nedjusterede sine forventninger til salget i indeværende kvartal.

Ifølge Apples administrerende direktør Tim Cook sker det som en reaktion på en økonomisk opbremsning i Kina.

Læs også: Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Apples udmelding har ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg fået aktie-kurserne til at falde hos en række af Apples europæiske leverandører.

Eksempelvis britiske Dialog Semiconductors, tyske AMS og schweiziske STMicroelectronics, der alle er en del af Apples leverandør-netværk.

Tyske AMS leverer eksempelvis en del af komponenterne til Apples ansigtsgenkendelsesteknologi Face ID, mens tysk-britiske Dialog Simiconductors leverer strømstyrings-chips til Apples enheder.

Det er tidligere blevet anslået, at 75 procent af Dialog Semiconductors omsætning kan tilskrives Apple, og sidste år valgte Apple derfor også selv at opkøbe en andel af Dialog Simiconductors.

Læs også: Apple i stor europæisk satsning: Foretager milliard investering i chip-producent

Et lille udsnit

De nævnte virksomheder er dog blot et lille udsnit af en lang række virksomheder over hele verden, hvis omsætning står og falder med Apples iPhone-salg.

Eksempelvis førte det sidste år til store fald i Apples aktiekurs, da leverandøren Lumentum Holdings nedjusterede sin forventninger til indtjening og overskud. Det blev set som en indikation på et svigende iPhone-salg.

Til Bloomberg oplyser analytikeren Neil Campling, at vi kan forvente, at Apples nedjustering også vi resultere i nedjusteringer fra en stribe af virksomheders i Apples leverandør-netværk

”Det her bliver brutalt,” lyder det fra Neil Campling ifølge Bloomberg.

Læs også: Apples faldende iPhone-salg har alvorlige konsekvenser for en hel stribe virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere