Artikel top billede

Europæiske iPhone-leverandører får tæsk efter blodig Apple-udmelding: "Det her bliver brutalt "

Apples voldsomme nedjustering kan få brutale konsekvenser for en lang række af selskabets leverandører.

Flere af Apples europæiske leverandører får tæsk på børserne i disse timer.

Det sker efter, at Apple sent onsdag aften for første gang siden 2002 nedjusterede sine forventninger til salget i indeværende kvartal.

Ifølge Apples administrerende direktør Tim Cook sker det som en reaktion på en økonomisk opbremsning i Kina.

Læs også: Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Apples udmelding har ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg fået aktie-kurserne til at falde hos en række af Apples europæiske leverandører.

Eksempelvis britiske Dialog Semiconductors, tyske AMS og schweiziske STMicroelectronics, der alle er en del af Apples leverandør-netværk.

Tyske AMS leverer eksempelvis en del af komponenterne til Apples ansigtsgenkendelsesteknologi Face ID, mens tysk-britiske Dialog Simiconductors leverer strømstyrings-chips til Apples enheder.

Det er tidligere blevet anslået, at 75 procent af Dialog Semiconductors omsætning kan tilskrives Apple, og sidste år valgte Apple derfor også selv at opkøbe en andel af Dialog Simiconductors.

Læs også: Apple i stor europæisk satsning: Foretager milliard investering i chip-producent

Et lille udsnit

De nævnte virksomheder er dog blot et lille udsnit af en lang række virksomheder over hele verden, hvis omsætning står og falder med Apples iPhone-salg.

Eksempelvis førte det sidste år til store fald i Apples aktiekurs, da leverandøren Lumentum Holdings nedjusterede sin forventninger til indtjening og overskud. Det blev set som en indikation på et svigende iPhone-salg.

Til Bloomberg oplyser analytikeren Neil Campling, at vi kan forvente, at Apples nedjustering også vi resultere i nedjusteringer fra en stribe af virksomheders i Apples leverandør-netværk

”Det her bliver brutalt,” lyder det fra Neil Campling ifølge Bloomberg.

Læs også: Apples faldende iPhone-salg har alvorlige konsekvenser for en hel stribe virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.