Artikel top billede

Europæiske iPhone-leverandører får tæsk efter blodig Apple-udmelding: "Det her bliver brutalt "

Apples voldsomme nedjustering kan få brutale konsekvenser for en lang række af selskabets leverandører.

Flere af Apples europæiske leverandører får tæsk på børserne i disse timer.

Det sker efter, at Apple sent onsdag aften for første gang siden 2002 nedjusterede sine forventninger til salget i indeværende kvartal.

Ifølge Apples administrerende direktør Tim Cook sker det som en reaktion på en økonomisk opbremsning i Kina.

Læs også: Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Apples udmelding har ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg fået aktie-kurserne til at falde hos en række af Apples europæiske leverandører.

Eksempelvis britiske Dialog Semiconductors, tyske AMS og schweiziske STMicroelectronics, der alle er en del af Apples leverandør-netværk.

Tyske AMS leverer eksempelvis en del af komponenterne til Apples ansigtsgenkendelsesteknologi Face ID, mens tysk-britiske Dialog Simiconductors leverer strømstyrings-chips til Apples enheder.

Det er tidligere blevet anslået, at 75 procent af Dialog Semiconductors omsætning kan tilskrives Apple, og sidste år valgte Apple derfor også selv at opkøbe en andel af Dialog Simiconductors.

Læs også: Apple i stor europæisk satsning: Foretager milliard investering i chip-producent

Et lille udsnit

De nævnte virksomheder er dog blot et lille udsnit af en lang række virksomheder over hele verden, hvis omsætning står og falder med Apples iPhone-salg.

Eksempelvis førte det sidste år til store fald i Apples aktiekurs, da leverandøren Lumentum Holdings nedjusterede sin forventninger til indtjening og overskud. Det blev set som en indikation på et svigende iPhone-salg.

Til Bloomberg oplyser analytikeren Neil Campling, at vi kan forvente, at Apples nedjustering også vi resultere i nedjusteringer fra en stribe af virksomheders i Apples leverandør-netværk

”Det her bliver brutalt,” lyder det fra Neil Campling ifølge Bloomberg.

Læs også: Apples faldende iPhone-salg har alvorlige konsekvenser for en hel stribe virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.