Artikel top billede

Krise: Apples aktionærer har tabt flere hundrede milliarder kroner på en enkelt dag

Apples aktiekurs styrtdykker i en grad, som verden ikke har set i de seneste syv år.

Apples aktiekurs styrtdykker i kølvandet på Apples nedjustering lige efter nytår.

I går torsdag blev Apples aktionærer således vidne til det største kursfald i de seneste syv år.

Det skete i kølvandet på Apples nedjustering til salget i indeværende kvartal, der understreger de problemer, som verdens engang mest succesfulde virksomhed nu står over for.

Det kan du læse mere om her: Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Siden børserne åbnede 2. januar er selskabets aktiekurs faldet med omkring 10 procent.

Det betyder, at selskabets samlede markedsværdi er dykket til nu 674 milliarder dollar, hvilket er mindre end Alphabet, som for et halvt år siden ellers så ud til at være i en helt anden kaliber end de store, Amazon og Apple, når det gælder markedsværdi.

Både Apple og Amazon rundede således i sensommeren 2018 den magiske grænse med en markedsværdi på en billion dollar - altså 1.000 milliarder dollar - men siden er bøtten vendt, og Apples markedsværdi er raslet ned.

Apple var i september således 1.100 milliarder dollar værd en kort overgang.

Også Amazons markedsværdi er raslet ned i de seneste måneder. Selskabet har i dag en markedsværdi på 734 milliarder dollar.

Læs også:

Her er de otte mest værdifulde varemærker i verden: Alle er tech-virksomheder

Apple på vej med ny rekord: Aldrig i verdenshistorien har et firma tjent så mange penge på et kvartal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.