Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Krise: Apples aktionærer har tabt flere hundrede milliarder kroner på en enkelt dag

Apples aktiekurs styrtdykker i en grad, som verden ikke har set i de seneste syv år.

Apples aktiekurs styrtdykker i kølvandet på Apples nedjustering lige efter nytår.

I går torsdag blev Apples aktionærer således vidne til det største kursfald i de seneste syv år.

Det skete i kølvandet på Apples nedjustering til salget i indeværende kvartal, der understreger de problemer, som verdens engang mest succesfulde virksomhed nu står over for.

Det kan du læse mere om her: Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Siden børserne åbnede 2. januar er selskabets aktiekurs faldet med omkring 10 procent.

Det betyder, at selskabets samlede markedsværdi er dykket til nu 674 milliarder dollar, hvilket er mindre end Alphabet, som for et halvt år siden ellers så ud til at være i en helt anden kaliber end de store, Amazon og Apple, når det gælder markedsværdi.

Både Apple og Amazon rundede således i sensommeren 2018 den magiske grænse med en markedsværdi på en billion dollar - altså 1.000 milliarder dollar - men siden er bøtten vendt, og Apples markedsværdi er raslet ned.

Apple var i september således 1.100 milliarder dollar værd en kort overgang.

Også Amazons markedsværdi er raslet ned i de seneste måneder. Selskabet har i dag en markedsværdi på 734 milliarder dollar.

Læs også:

Her er de otte mest værdifulde varemærker i verden: Alle er tech-virksomheder

Apple på vej med ny rekord: Aldrig i verdenshistorien har et firma tjent så mange penge på et kvartal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere