Artikel top billede

Hundredevis af tyske politikere og journalister er ramt af et hackerangreb: Feriebilleder og interne dokumenter er lækket

Angela Merkel og en række øvrige tyske politikere er blevet ofre for et omfattende hackerangreb, der har lækket en række personlige oplysninger og interne partidokumenter.

Et stort antal prominente politikere i det tyske parlament er sammen med journalister og kendte tyskere blevet ofre for et omfattende hackerangreb herunder den tyske kansler, Angela Merkel.

Her har hackerne haft adgang til personlige oplysninger, interne parti-dokumenter og private feriefotos.

Det skriver den tyske avis Bild.

Læs også: CFCS advarer mod høj risiko for hackerangreb i søfartssektoren: Fremmede stater har interesse i at spionere på danske virksomheder

Det er usikkert, hvor længe hackerne har haft adgang til informationerne, men ifølge Bild blev angrebet stoppet i slutningen af oktober.

Alle de politiske partier har tilsyneladende fået offentliggjort interne dokumenter, med undtagelse af det højreorienteret parti Alternative für Deutschland (AfD).

Hvordan hackerne har fået adgang til de omfattende data, kan ifølge den tyske avis ikke “vides med sikkerhed.”

Læs også: Stofa ramt af hackerangreb: Knap 2.000 kunders data lækket

Twitter-konto lukket

De tyske sikkerhedsmyndigheder arbejder på at sikre, at de stjålne data ikke bliver lækket yderligere. Man har blandt andet lukket en Twitter-konto, der angiveligt skulle have tilknytning til angrebet.

Udover de tyske partier og politikere er en række journalister og kendte personer også fået stjålet deres data.

Læs også: Populær ad-blocker ramt af hackerangreb: Har nulstillet alle brugeres passwords

Alene på den tyske tv-station ARD har 33 journalister fået lækket personlig data om dem på nettet.

Ifølge Bild er især Rusland og Kina under mistanke for at stå bag angrebet. Desuden skriver avisen, at det ikke kan udelukkes at angrebet er sket i et samarbejde mellem Rusland og højreorienterede tyske grupper.

Indledende undersøgelser har vist at hackerne muligvis har haft adgang til ofrenes Outlook-konti, skriver Bild.

Læs også: Danske banker ramt af stort hackerangreb: Er for alvor i hackernes søgelys
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere