Artikel top billede

Hundredevis af tyske politikere og journalister er ramt af et hackerangreb: Feriebilleder og interne dokumenter er lækket

Angela Merkel og en række øvrige tyske politikere er blevet ofre for et omfattende hackerangreb, der har lækket en række personlige oplysninger og interne partidokumenter.

Et stort antal prominente politikere i det tyske parlament er sammen med journalister og kendte tyskere blevet ofre for et omfattende hackerangreb herunder den tyske kansler, Angela Merkel.

Her har hackerne haft adgang til personlige oplysninger, interne parti-dokumenter og private feriefotos.

Det skriver den tyske avis Bild.

Læs også: CFCS advarer mod høj risiko for hackerangreb i søfartssektoren: Fremmede stater har interesse i at spionere på danske virksomheder

Det er usikkert, hvor længe hackerne har haft adgang til informationerne, men ifølge Bild blev angrebet stoppet i slutningen af oktober.

Alle de politiske partier har tilsyneladende fået offentliggjort interne dokumenter, med undtagelse af det højreorienteret parti Alternative für Deutschland (AfD).

Hvordan hackerne har fået adgang til de omfattende data, kan ifølge den tyske avis ikke “vides med sikkerhed.”

Læs også: Stofa ramt af hackerangreb: Knap 2.000 kunders data lækket

Twitter-konto lukket

De tyske sikkerhedsmyndigheder arbejder på at sikre, at de stjålne data ikke bliver lækket yderligere. Man har blandt andet lukket en Twitter-konto, der angiveligt skulle have tilknytning til angrebet.

Udover de tyske partier og politikere er en række journalister og kendte personer også fået stjålet deres data.

Læs også: Populær ad-blocker ramt af hackerangreb: Har nulstillet alle brugeres passwords

Alene på den tyske tv-station ARD har 33 journalister fået lækket personlig data om dem på nettet.

Ifølge Bild er især Rusland og Kina under mistanke for at stå bag angrebet. Desuden skriver avisen, at det ikke kan udelukkes at angrebet er sket i et samarbejde mellem Rusland og højreorienterede tyske grupper.

Indledende undersøgelser har vist at hackerne muligvis har haft adgang til ofrenes Outlook-konti, skriver Bild.

Læs også: Danske banker ramt af stort hackerangreb: Er for alvor i hackernes søgelys
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere