Artikel top billede

Hundredevis af tyske politikere og journalister er ramt af et hackerangreb: Feriebilleder og interne dokumenter er lækket

Angela Merkel og en række øvrige tyske politikere er blevet ofre for et omfattende hackerangreb, der har lækket en række personlige oplysninger og interne partidokumenter.

Et stort antal prominente politikere i det tyske parlament er sammen med journalister og kendte tyskere blevet ofre for et omfattende hackerangreb herunder den tyske kansler, Angela Merkel.

Her har hackerne haft adgang til personlige oplysninger, interne parti-dokumenter og private feriefotos.

Det skriver den tyske avis Bild.

Læs også: CFCS advarer mod høj risiko for hackerangreb i søfartssektoren: Fremmede stater har interesse i at spionere på danske virksomheder

Det er usikkert, hvor længe hackerne har haft adgang til informationerne, men ifølge Bild blev angrebet stoppet i slutningen af oktober.

Alle de politiske partier har tilsyneladende fået offentliggjort interne dokumenter, med undtagelse af det højreorienteret parti Alternative für Deutschland (AfD).

Hvordan hackerne har fået adgang til de omfattende data, kan ifølge den tyske avis ikke “vides med sikkerhed.”

Læs også: Stofa ramt af hackerangreb: Knap 2.000 kunders data lækket

Twitter-konto lukket

De tyske sikkerhedsmyndigheder arbejder på at sikre, at de stjålne data ikke bliver lækket yderligere. Man har blandt andet lukket en Twitter-konto, der angiveligt skulle have tilknytning til angrebet.

Udover de tyske partier og politikere er en række journalister og kendte personer også fået stjålet deres data.

Læs også: Populær ad-blocker ramt af hackerangreb: Har nulstillet alle brugeres passwords

Alene på den tyske tv-station ARD har 33 journalister fået lækket personlig data om dem på nettet.

Ifølge Bild er især Rusland og Kina under mistanke for at stå bag angrebet. Desuden skriver avisen, at det ikke kan udelukkes at angrebet er sket i et samarbejde mellem Rusland og højreorienterede tyske grupper.

Indledende undersøgelser har vist at hackerne muligvis har haft adgang til ofrenes Outlook-konti, skriver Bild.

Læs også: Danske banker ramt af stort hackerangreb: Er for alvor i hackernes søgelys
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere