Hundredevis af tyske politikere og journalister er ramt af et hackerangreb: Feriebilleder og interne dokumenter er lækket

Angela Merkel og en række øvrige tyske politikere er blevet ofre for et omfattende hackerangreb, der har lækket en række personlige oplysninger og interne partidokumenter.

Et stort antal prominente politikere i det tyske parlament er sammen med journalister og kendte tyskere blevet ofre for et omfattende hackerangreb herunder den tyske kansler, Angela Merkel.

Her har hackerne haft adgang til personlige oplysninger, interne parti-dokumenter og private feriefotos.

Det skriver den tyske avis Bild.

Læs også: CFCS advarer mod høj risiko for hackerangreb i søfartssektoren: Fremmede stater har interesse i at spionere på danske virksomheder

Det er usikkert, hvor længe hackerne har haft adgang til informationerne, men ifølge Bild blev angrebet stoppet i slutningen af oktober.

Alle de politiske partier har tilsyneladende fået offentliggjort interne dokumenter, med undtagelse af det højreorienteret parti Alternative für Deutschland (AfD).

Hvordan hackerne har fået adgang til de omfattende data, kan ifølge den tyske avis ikke “vides med sikkerhed.”

Læs også: Stofa ramt af hackerangreb: Knap 2.000 kunders data lækket

Twitter-konto lukket
De tyske sikkerhedsmyndigheder arbejder på at sikre, at de stjålne data ikke bliver lækket yderligere. Man har blandt andet lukket en Twitter-konto, der angiveligt skulle have tilknytning til angrebet.

Udover de tyske partier og politikere er en række journalister og kendte personer også fået stjålet deres data.

Læs også: Populær ad-blocker ramt af hackerangreb: Har nulstillet alle brugeres passwords

Alene på den tyske tv-station ARD har 33 journalister fået lækket personlig data om dem på nettet.

Ifølge Bild er især Rusland og Kina under mistanke for at stå bag angrebet. Desuden skriver avisen, at det ikke kan udelukkes at angrebet er sket i et samarbejde mellem Rusland og højreorienterede tyske grupper.

Indledende undersøgelser har vist at hackerne muligvis har haft adgang til ofrenes Outlook-konti, skriver Bild.

Læs også: Danske banker ramt af stort hackerangreb: Er for alvor i hackernes søgelys




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere





mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.