Artikel top billede

Asus lancerer power-tabletten over dem alle: Mød ROG Mothership

Den vejer over fire kilo – men så er den også klodens kraftigste tablet nogensinde.

Hos Asus er det ikke nogen selvfølge, at en tablet skal være let og enkel at have med alle vegne.

Det er heller ikke nogen selvfølge, at den overhovedet skal fungere som en tablet.

Det beviser selskabet med dets afsindige ROG Mothership, en muskelsvulmende tablet med 17,3 tommer stort Full HD 144Hz display.

Her tager Asus udgangspunkt i det, der ligner en Microsoft Surface Pro-tablet, tilsat en god portion steroider: Et dedikeret Nvidia RTX 2080 grafikkort, en Intel Core i9 hexa-core CPU fra øverste hylde, tre SSD-drev i et RAID setup og op til 64GB DDR4 ram.

Dertil kommer anvendelige features i hverdagen som Windows Hello-support, to gange USB-C-porte (det ene understøtter Thunderbolt 3) samt fire almindelige USB-A porte og stik til HDMI, netværk og oplader.

Det betyder dog, at totalvægten lander på den forkerte side af de 4,5 kilo – uden at medregne den 280 watt stærke oplader, der følger med.

Med andre ord er ROG Mothership blandt det ypperste inden for mobile gaming-maskiner, men altså serveret i et tablet- format.

Se også: Både til kills og skills: Razer Blade 15 bygger bro mellem kontoret og gamer-verdenen - men er dyr

Intet touch-display

Med sit ambitiøse maskineri følger også smarte detaljer som et aftageligt bluetooth gamer-keyboard, som bijobber som cover til maskinen. Her finder du samtidigt også en konfigurerbar touchpad.

Den snedige cover-løsning bliver essentiel for brugerne, for maskinen har, modsat hvad man skulle tro, ingen mulighed for touch-betjening.

Dertil kommer et støtteben, som automatisk puffer sig selv ud, når maskinen stilles på en vandret overflade.

Prisen på maskinen oplyser Asus ikke noget om på nuværende tidspunkt, men det vil den blive i de kommende uger op til lanceringen i første kvartal 2019.

Læs også: Her er de nye lækre bærbare udstyret med Intels nye super-processorer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere