Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Amazon vipper Microsoft af tronen som verdens mest værdifulde selskab - men er stadig langt fra sin egen rekord

Amazon overhalede mandag Microsoft som verdens mest værdifulde selskabet. Amazons værdi er i dag dog langt fra den værdi, som Amazon engang havde.

Amazons aktiekurs nåede mandag et niveau, der gjorde, at selskabet vippede Microsoft af pinden som verdens mest værdifulde selskab.

Den position har Microsoft ellers haft siden november, da selskabet overhalede Apple, hvis værdi fortsat rasler ned.

Det kan du læse mere om her: Microsoft overhaler Apple som klodens største virksomhed - i nogle få timer

Nu bliver der altså flyttet om geledet igen.

Ved den amerikanske Nasdaq-børs’ slutning mandag var Amazon 797 milliarder dollar værd, mens Microsoft var 783 milliarder dollar værd.

Det skete efter, at Microsofts aktiekurs var steget med en enkelt procent, mens Amazon var steget med 3,5 procent.

Microsoft meddelte mandag, at selskabet er på trapperne med en egen-udviklet løsning, der skal udfordre Amazons automatiske Amazon Go-supermarkeder.

Dem kan du læse mere om her: Test: Så skræmmende nemt og effektivt er det at handle i Amazons fuldautomatiske Go-supermarked

Værdien er raslet ned

Amazons markedsværdi på 797 milliarder dollar ligger dog et stykke fra den værdi, som Amazon havde for et halvt års tid siden.

Amazon og Apple dystede i fjor nemlig om at blive det første selskab i verdenshistorien, der runder en markedsværdi på en billion dollar.

Det nåede begge selskaber i sensommeren 2018, hvor begge en overgang rundede en billion dollar. Apple var faktisk en overgang 1,1 billioner dollar værd - altså 1.100 milliarder dollar.

Apple er dog siden faldet bag ad dansen. Selskabets aktiekurs styrtdykkede i sidste uge, hvilket du kan læse mere om her:

Krise: Apples aktionærer har tabt flere hundrede milliarder kroner på en enkelt dag.

Apple er i dag 702 milliarder dollar værd - mindre end Alphabet, der har en markedsværdi på 742 milliarder dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere