(Foto: Dan Jensen)

Intel på vej med særlig AI-chip i samarbejde med Facebook: Vil blive billigste i markedet, lover selskabet

Intel og Facebook vil i fællesskab lancere særlige AI-chip senere på året. Se her, hvad de nye modeller vil kunne.

Intel er sammen med Facebook på vej med en chip særligt udviklet til kunstig intelligens, oplyser selskabet fra den store CES-messe, der i disse dage løber af stablen i Las Vegas, USA.

Facebook/Intel-chippen vil være klar til produktion i løbet af andet halvår.

Ifølge Intels chef for kunstig intelligens, Naveen Rao, vil den nye chip vil blive hurtigere end noget som helst andet på markedet - det vil for tiden sige Nvidia, der er den eneste direkte rival, der for tiden er i markedet med en lignende chip.

Facebook og Intel vil ikke sige noget specifikt om Facebooks rolle i samarbejdet.

Men sikkert er, at Intel med AI-chippen sigter efter at gøre det markant billligere for store virksomheder med store workloads og datacentre, at gøre det markant billigere at bruge kunstig intelligens og machine learning.

Facebook anvender i dag kunstig intelligens til en række forskellige ting - blandt tagging af folk, automatiske oversættelser og identifikation af indhold, der strider mod Facebooks regler.

Disse opgaver kræver en del regnekraft og energi, som belaster generisk hardware en del mere end hardware bygget specifikt til dette formål - som eksempelvis den kommende Intel-chip.

Intel er i dag langt efter Nvidia på området og presses yderligere af en hel række startup-virksomheder, der er relativt langt fremme i arbejdet med at udvikle særlig AI-hardware.

Også Amazon Web Services har udviklet en chip særligt til AI, men denne chip vil ikke blive udbudt bredt til salg, da den alene skal installeres i AWS’ egne datacentre.

Det kan du læse mere om her.

Ifølge Naveen Rao vil den nye AI-chip blive kompatibel med det meste AI-software i markedet.

Læs også:

Intel blæser til kamp på kunstig intelligens: Om fem år vil en håndfuld store aktører dominere hele markedet

Kunstig intelligens er et tveægget teknologisværd: Har et kæmpe-potentiale for hackerne - se eksempler på den avancerede brug her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.