Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel på vej med særlig AI-chip i samarbejde med Facebook: Vil blive billigste i markedet, lover selskabet

Intel og Facebook vil i fællesskab lancere særlige AI-chip senere på året. Se her, hvad de nye modeller vil kunne.

Intel er sammen med Facebook på vej med en chip særligt udviklet til kunstig intelligens, oplyser selskabet fra den store CES-messe, der i disse dage løber af stablen i Las Vegas, USA.

Facebook/Intel-chippen vil være klar til produktion i løbet af andet halvår.

Ifølge Intels chef for kunstig intelligens, Naveen Rao, vil den nye chip vil blive hurtigere end noget som helst andet på markedet - det vil for tiden sige Nvidia, der er den eneste direkte rival, der for tiden er i markedet med en lignende chip.

Facebook og Intel vil ikke sige noget specifikt om Facebooks rolle i samarbejdet.

Men sikkert er, at Intel med AI-chippen sigter efter at gøre det markant billligere for store virksomheder med store workloads og datacentre, at gøre det markant billigere at bruge kunstig intelligens og machine learning.

Facebook anvender i dag kunstig intelligens til en række forskellige ting - blandt tagging af folk, automatiske oversættelser og identifikation af indhold, der strider mod Facebooks regler.

Disse opgaver kræver en del regnekraft og energi, som belaster generisk hardware en del mere end hardware bygget specifikt til dette formål - som eksempelvis den kommende Intel-chip.

Intel er i dag langt efter Nvidia på området og presses yderligere af en hel række startup-virksomheder, der er relativt langt fremme i arbejdet med at udvikle særlig AI-hardware.

Også Amazon Web Services har udviklet en chip særligt til AI, men denne chip vil ikke blive udbudt bredt til salg, da den alene skal installeres i AWS’ egne datacentre.

Det kan du læse mere om her.

Ifølge Naveen Rao vil den nye AI-chip blive kompatibel med det meste AI-software i markedet.

Læs også:

Intel blæser til kamp på kunstig intelligens: Om fem år vil en håndfuld store aktører dominere hele markedet

Kunstig intelligens er et tveægget teknologisværd: Har et kæmpe-potentiale for hackerne - se eksempler på den avancerede brug her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere