Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel på vej med særlig AI-chip i samarbejde med Facebook: Vil blive billigste i markedet, lover selskabet

Intel og Facebook vil i fællesskab lancere særlige AI-chip senere på året. Se her, hvad de nye modeller vil kunne.

Intel er sammen med Facebook på vej med en chip særligt udviklet til kunstig intelligens, oplyser selskabet fra den store CES-messe, der i disse dage løber af stablen i Las Vegas, USA.

Facebook/Intel-chippen vil være klar til produktion i løbet af andet halvår.

Ifølge Intels chef for kunstig intelligens, Naveen Rao, vil den nye chip vil blive hurtigere end noget som helst andet på markedet - det vil for tiden sige Nvidia, der er den eneste direkte rival, der for tiden er i markedet med en lignende chip.

Facebook og Intel vil ikke sige noget specifikt om Facebooks rolle i samarbejdet.

Men sikkert er, at Intel med AI-chippen sigter efter at gøre det markant billligere for store virksomheder med store workloads og datacentre, at gøre det markant billigere at bruge kunstig intelligens og machine learning.

Facebook anvender i dag kunstig intelligens til en række forskellige ting - blandt tagging af folk, automatiske oversættelser og identifikation af indhold, der strider mod Facebooks regler.

Disse opgaver kræver en del regnekraft og energi, som belaster generisk hardware en del mere end hardware bygget specifikt til dette formål - som eksempelvis den kommende Intel-chip.

Intel er i dag langt efter Nvidia på området og presses yderligere af en hel række startup-virksomheder, der er relativt langt fremme i arbejdet med at udvikle særlig AI-hardware.

Også Amazon Web Services har udviklet en chip særligt til AI, men denne chip vil ikke blive udbudt bredt til salg, da den alene skal installeres i AWS’ egne datacentre.

Det kan du læse mere om her.

Ifølge Naveen Rao vil den nye AI-chip blive kompatibel med det meste AI-software i markedet.

Læs også:

Intel blæser til kamp på kunstig intelligens: Om fem år vil en håndfuld store aktører dominere hele markedet

Kunstig intelligens er et tveægget teknologisværd: Har et kæmpe-potentiale for hackerne - se eksempler på den avancerede brug her
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere