Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel på vej med særlig AI-chip i samarbejde med Facebook: Vil blive billigste i markedet, lover selskabet

Intel og Facebook vil i fællesskab lancere særlige AI-chip senere på året. Se her, hvad de nye modeller vil kunne.

Intel er sammen med Facebook på vej med en chip særligt udviklet til kunstig intelligens, oplyser selskabet fra den store CES-messe, der i disse dage løber af stablen i Las Vegas, USA.

Facebook/Intel-chippen vil være klar til produktion i løbet af andet halvår.

Ifølge Intels chef for kunstig intelligens, Naveen Rao, vil den nye chip vil blive hurtigere end noget som helst andet på markedet - det vil for tiden sige Nvidia, der er den eneste direkte rival, der for tiden er i markedet med en lignende chip.

Facebook og Intel vil ikke sige noget specifikt om Facebooks rolle i samarbejdet.

Men sikkert er, at Intel med AI-chippen sigter efter at gøre det markant billligere for store virksomheder med store workloads og datacentre, at gøre det markant billigere at bruge kunstig intelligens og machine learning.

Facebook anvender i dag kunstig intelligens til en række forskellige ting - blandt tagging af folk, automatiske oversættelser og identifikation af indhold, der strider mod Facebooks regler.

Disse opgaver kræver en del regnekraft og energi, som belaster generisk hardware en del mere end hardware bygget specifikt til dette formål - som eksempelvis den kommende Intel-chip.

Intel er i dag langt efter Nvidia på området og presses yderligere af en hel række startup-virksomheder, der er relativt langt fremme i arbejdet med at udvikle særlig AI-hardware.

Også Amazon Web Services har udviklet en chip særligt til AI, men denne chip vil ikke blive udbudt bredt til salg, da den alene skal installeres i AWS’ egne datacentre.

Det kan du læse mere om her.

Ifølge Naveen Rao vil den nye AI-chip blive kompatibel med det meste AI-software i markedet.

Læs også:

Intel blæser til kamp på kunstig intelligens: Om fem år vil en håndfuld store aktører dominere hele markedet

Kunstig intelligens er et tveægget teknologisværd: Har et kæmpe-potentiale for hackerne - se eksempler på den avancerede brug her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere