Foto: NNIT

NNIT indgår partnerskab om augmented reality: Nye løsninger kan være med til at revolutionere dansk produktion

Et nyt partnerskab med AR-virksomheden Virsabi, skal være med til at skabe løsninger, der har potentiale til at revolutionere produktion og vedligehold af produtionsfaciliteter, lyder det fra NNIT.

Vi kommer ikke meget tættere på science fiction, end når medarbejdere skal iføre sig en brille eller anden for for øjenbeklædning, der tilføjer et ekstra lag til virkeligheden.

Augmented reality-teknologi gør det muligt at udføre eksempelvis udskiftninger af dele eller øvelser med vedligehold af produktionsfasciliteter uden, at produktionen nødvendigvis skal stoppes.

Et nyt partnerskab mellem NNIT og Virsabi skal flytte den slags løsninger tættere på virkeligeheden i den daglige danske produktion.

Det oplyser NNIT i en pressemeddelelse.

"Den digitale innovation foregår også i produktionsanlægget, som nu godt kan ligne noget, de fleste ville genkende som scener fra en science fiction film,” siger Brian Troelsen, der er direktør for forretningsudvikling i NNIT.

Læs mere her: Maersk Drilling indgår augmented reality-samarbejde med Microsoft: Nu skal borerigge inspiceres virtuelt

Den store it-spillers nye partner, Virsabi, arbejder fra hovedkontoret i København med at skabe fordele for virksomheder ved hjælp af virtual reality og augmented reality. Det drejer sig om eksempelvis besøg på lokationer eller træning i forskellige opgaver i et virtuelt univers.

Hos NNIT er man tilfreds med det nye partnerskab med Virsabi, der i følge Brian Troelsen er så dygtig, at man fremadrettet kan tilbyde kunderne reelle AR-løsninger.

”Vores kunder sonderer terrænet og leder efter konkrete løsninger, de kan implementere, så det har været vigtigt for os at knytte en markedsleder fra dette nicheområde tættere på os," siger direktøren.

Læs mere her: Nyt kæmpe it-marked: Her kaster man sig over augmented reality - bruges til at hindre alvorlige ulykker

Sammen er de to virksomheder igang med deres første fælles opgave, hvor de hos en aktør i life science-industrien er i færd med at implementere løsninger baseret på netop augmented reality.

Læs mere om emnet her: Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Test: Surface Book 3 er en lækker bærbar - men Microsoft-designerne har læst for mange Svend Brinkmann-kronikker
Hvis det hænger dig langt ud af halsen at være innovativ og omstillingsparat, så har Microsoft udviklet en rigtig god ny bærbar computer til dig. Den hedder Surface Book 3.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.