Artikel top billede

Foto: NNIT

NNIT indgår partnerskab om augmented reality: Nye løsninger kan være med til at revolutionere dansk produktion

Et nyt partnerskab med AR-virksomheden Virsabi, skal være med til at skabe løsninger, der har potentiale til at revolutionere produktion og vedligehold af produtionsfaciliteter, lyder det fra NNIT.

Vi kommer ikke meget tættere på science fiction, end når medarbejdere skal iføre sig en brille eller anden for for øjenbeklædning, der tilføjer et ekstra lag til virkeligheden.

Augmented reality-teknologi gør det muligt at udføre eksempelvis udskiftninger af dele eller øvelser med vedligehold af produktionsfasciliteter uden, at produktionen nødvendigvis skal stoppes.

Et nyt partnerskab mellem NNIT og Virsabi skal flytte den slags løsninger tættere på virkeligeheden i den daglige danske produktion.

Det oplyser NNIT i en pressemeddelelse.

"Den digitale innovation foregår også i produktionsanlægget, som nu godt kan ligne noget, de fleste ville genkende som scener fra en science fiction film,” siger Brian Troelsen, der er direktør for forretningsudvikling i NNIT.

Læs mere her: Maersk Drilling indgår augmented reality-samarbejde med Microsoft: Nu skal borerigge inspiceres virtuelt

Den store it-spillers nye partner, Virsabi, arbejder fra hovedkontoret i København med at skabe fordele for virksomheder ved hjælp af virtual reality og augmented reality. Det drejer sig om eksempelvis besøg på lokationer eller træning i forskellige opgaver i et virtuelt univers.

Hos NNIT er man tilfreds med det nye partnerskab med Virsabi, der i følge Brian Troelsen er så dygtig, at man fremadrettet kan tilbyde kunderne reelle AR-løsninger.

”Vores kunder sonderer terrænet og leder efter konkrete løsninger, de kan implementere, så det har været vigtigt for os at knytte en markedsleder fra dette nicheområde tættere på os," siger direktøren.

Læs mere her: Nyt kæmpe it-marked: Her kaster man sig over augmented reality - bruges til at hindre alvorlige ulykker

Sammen er de to virksomheder igang med deres første fælles opgave, hvor de hos en aktør i life science-industrien er i færd med at implementere løsninger baseret på netop augmented reality.

Læs mere om emnet her: Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.