Artikel top billede

Foto: NNIT

NNIT indgår partnerskab om augmented reality: Nye løsninger kan være med til at revolutionere dansk produktion

Et nyt partnerskab med AR-virksomheden Virsabi, skal være med til at skabe løsninger, der har potentiale til at revolutionere produktion og vedligehold af produtionsfaciliteter, lyder det fra NNIT.

Vi kommer ikke meget tættere på science fiction, end når medarbejdere skal iføre sig en brille eller anden for for øjenbeklædning, der tilføjer et ekstra lag til virkeligheden.

Augmented reality-teknologi gør det muligt at udføre eksempelvis udskiftninger af dele eller øvelser med vedligehold af produktionsfasciliteter uden, at produktionen nødvendigvis skal stoppes.

Et nyt partnerskab mellem NNIT og Virsabi skal flytte den slags løsninger tættere på virkeligeheden i den daglige danske produktion.

Det oplyser NNIT i en pressemeddelelse.

"Den digitale innovation foregår også i produktionsanlægget, som nu godt kan ligne noget, de fleste ville genkende som scener fra en science fiction film,” siger Brian Troelsen, der er direktør for forretningsudvikling i NNIT.

Læs mere her: Maersk Drilling indgår augmented reality-samarbejde med Microsoft: Nu skal borerigge inspiceres virtuelt

Den store it-spillers nye partner, Virsabi, arbejder fra hovedkontoret i København med at skabe fordele for virksomheder ved hjælp af virtual reality og augmented reality. Det drejer sig om eksempelvis besøg på lokationer eller træning i forskellige opgaver i et virtuelt univers.

Hos NNIT er man tilfreds med det nye partnerskab med Virsabi, der i følge Brian Troelsen er så dygtig, at man fremadrettet kan tilbyde kunderne reelle AR-løsninger.

”Vores kunder sonderer terrænet og leder efter konkrete løsninger, de kan implementere, så det har været vigtigt for os at knytte en markedsleder fra dette nicheområde tættere på os," siger direktøren.

Læs mere her: Nyt kæmpe it-marked: Her kaster man sig over augmented reality - bruges til at hindre alvorlige ulykker

Sammen er de to virksomheder igang med deres første fælles opgave, hvor de hos en aktør i life science-industrien er i færd med at implementere løsninger baseret på netop augmented reality.

Læs mere om emnet her: Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere