Artikel top billede

Fibernet på vej til tusindvis af husstande på Sjælland: Se hvilket områder her

Seas-Nve er klar med konkrete planer for den store udrulning af fiber, som selskabet varslede i fjor: 7.500 husstande i det vestlige Sjælland får fibernet inden nytår. Se her, hvilke områder, det drejer sig om.

Omkring 7.500 husstande i det vestlige Sjælland vil inden nytår kunne få glæde af lynhurtig fibernet.

Fiberselskabet Fibia står nemlig klar med gravemaskinerne og vil i løbet af 2019 grave fiber ned til de mange husstande, som primært ligger i Nykøbing Sjælland i Nordvestsjælland samt Mullerup Strand syd for Kalundborg.

Fibia meddeler i denne meddelelse, at selskabet har oplevet stor opbakning for planerne i de pågældende områder.

“Det viser, at der er et behov og en efterspørgsel og det matcher vores ambition om at rulle fibernet ud, hvor der er lokal opbakning samtidig med, at vi både bidrager til at løse et samfundsproblem og foretager en langsigtet investering, der over tid også bliver en god forretning,” lyder det fra direktør Casper Holst-Christensen.

Fibia ejes af energiselskabet Seas-Nve, der i efteråret 2018 meddelte, at det var klar til at investere milliarder af kroner i udrulning af fibernet i Danmark.

Fibia er således klar til over de kommende år at investere 3,4 milliarder kroner i fibernet-udrulning på Sjælland, Lolland og Falster.

Fibia er allerede godt i gang, i det 90 procent af husstandene i Sydlolland i for en måneds tid siden blev tilbudt at blive koblet på fibernet fra selskabet, hedder det.

Det er målet, at samtlige brugere i de pågældende områder skal have adgang til 1Gbit/s inden udgangen af 2023.

I dag har under halvdelen af husstandene i de pågældende områder adgang til fibernet.

“I alt investeres der 3.4 milliarder kroner på Sjælland og øerne og 1.2 milliarder kroner i Østjylland i udrulning af fibernet,” lyder det fra Fibia.

Energiselskabet Ewii, der dækker dele af Jylland, vil ligeledes investere en milliard kroner i udrulningen af fiber i området omkring Frederica, Kolding, Vejle og Middelfart.

“Vi har en ambition om at etablere et af de første samfund i verden – måske det første – der har fuldt udbygget infrastruktur på fiberområdet med service- og reaktionstider svarende til el, vand og varme,” har Ewii-direktør Lars Bonderup Bjørn tidligere meddelet.

Det kan du læse mere om her: EWII vil investere op mod en milliard kroner i fiber: "Vi har valgt at betragte fibernet som en infrastrukturydelse på linje med el, vand og varme"

Også TDC er godt i gang med udrulle fiber.

Det kan du læse mere om her: TDC i gang med første bølge af fiberudrulning: 4.000 husstande i disse byer står først i køen til gratis tilslutning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.