Artikel top billede

Microsoft på vej med fire nye nordiske datacentre: Har fravalgt Danmark som lokation

Microsoft vil i løbet af 2019 opføre fire nye datacentre i Norge. Dermed har den amerikanske it-gigant fravalgt både Danmark og Sverige, der hidtil har været de foretrukne nordiske lande hos de amerikanske it-giganter.

Microsoft vil i løbe af 2019 åbne fire datacentre i Norge, der skal drive tjenester som Azure, Office 365 og Dynamics 365.

Det skriver det norske it-medie Digi.no.

Microsofts datacenter-aktiviteter i Norge blev kendt i sommer, da det blev offentliggjort, at den amerikanske it-gigant vil bygge to datacentre i henholdsvis Oslo og Stavanger.

Men Digi.no kan nu fortælle, at Microsoft i alt vil opføre fire nye datacentre i landet.

Læs også: Microsoft vil bygge to helt nye datacentre i Norge

Det norske medie oplyser, at det formodes, at de fire datacentre vi blive fordelt således, at der bliver opført to datacentre i Oslo og to i Stavanger.

Kunderne efterspørger europæiske datacentre

Lena Lundgreen, der er direktør for den offentlige sektor hos Microsoft Norge, fortæller til Digi.no, at Microsofts investeringer i europæiske datacentre i høj grad skyldes, at kunderne efterspørger mulighed for at opbevare data indenfor Europa.

”Det giver kun mening for os at etablere datacentre i Europa, fordi folk bekymrer sig for, hvor deres data bliver lagret. Det vil kun være nødvendigt at lagre dataerne uden for landets grænser i særlige support-situationer, men her vil det kræve, at kunden selv skal trykke knappen og bekræfte at dataerne bliver flyttet,” siger Lena Lundgren ifølge Digi.no.

I Danmark er der i den offentlige sektor også en stigende bekymring for, hvor data bliver lagret, når de blev lagt i ud i skyen.

Senest har Computerworld kunne fortælle, at en jobcenter-løsning fra KMD har opbevaret data i et Microsoft-datacenter i Amsterdam, hvilket strider mod kommunernes aftale med staten, der indeholder et krav om, at denne type data skal opbevares i Danmark.

Læs mere her: Se hele listen: Her er de dybt følsomme persondata, som KMD sender til udlandet i strid med aftale

Første nordiske datacenterregion

Ifølge Digi.no har Microsoft i øjeblikket 54 såkaldte globale datacentreregioner, og Norge bliver Microsofts første datacenter region i Norden.

Det norske medier oplyser, at datacentrene i Oslo og Stavanger kommer til at udgøre hver sin region, der bliver benævnt Norge Vest og Norge Øst.

Danmark har gennem de seneste år haft held til at tiltrække datacenter fra Apple, Google og Facebook, mens Amazon senest har valgt at oprette en svensk datacenter-region.

Lena Lundgren oplyser dog ifølge Digi.no, at Microsoft ser et større potentiale i Norge end Sverige.

”Vi investerer i Norge, fordi Microsoft har en vanvittig tro på, at Norge vil gøre mere for digitaliseringen,” siger hun ifølge det norske medie.

Læs også: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.