Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bezos skal skilles: 900 milliarder kroner på højkant / Tysk politi offentliggør MAC-adresse i jagt på bombemand / Norsk kidnapper kræver løsepenge overført i kryptovaluta

Bezos skal skilles: 900 milliarder kroner på højkant. Ombudsmand advarer mod hjemmeside: Trækker flere hundrede kroner hver måned. Tysk politi offentliggør MAC-adresse i jagt på bombemand. Norsk kidnapper kræver løsepenge overført i kryptovaluta.

Godmorgen her fra Computerworld.

Her får du torsdagens morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Vi begynder med Jeff Bezos, der skal skilles efter 25 års ægteskab.

Bezos skal skilles: 900 milliarder kroner på højkant

Jeff Bezos, stifter af Amazon og verdens rigeste mand, skal skilles fra sin hustru, forfatteren Mackenzie Bezos.

Det oplyste parret i går aftes på Twitter.

"Som vores familie og tætte venner ved, har vi efter en lang periode med kærlig udforskning og prøveseparation besluttet at blive skilt og fortsætte vores liv sammen som venner," skriver parret blandt via Jeff Bezos Twitter-profil.

Bezos er ifølge Dailymail god for 140 milliarder dollars svarende til lidt over 912 milliarder kroner, hvoraf formuen især kan tilskrives hans 16 procent ejerskab af Amazon, som tidligere har været oppe at runde en billion dollar.

Jeff Bezos ejer også sammen med sin nu snart tidligere kone angiveligt flere ejendomme end nogen anden i USA.

Parret oplyser ikke, hvordan den enorme formue skal deles, men da de er bosiddende i Whashington, skal alle aktiver deles fifty-fifty, hvis altså ikke der er indgået en ægteskabspagt.

Læs også: Amazon vipper Microsoft af tronen som verdens mest værdifulde selskab - men er stadig langt fra sin egen rekord

Ombudsmand advarer mod hjemmeside: Trækker flere hundrede kroner hver måned

Flere forbrugere, der har købt et produkt på hjemmesiden prisamok.nu, er blevet bundet til et abonnement til 399 kroner om måneden uden at videt det.

Det får nu Forbrugerombudsmanden til at advare mod hjemmesiden.

Oplysningen om abonnementet fremgår, efter Forbrugerombudsmandens vurdering, ikke tydeligt på hjemmesiden.

”Prisamok.nu vildleder forbrugerne til at indgå et abonnement, når de køber et produkt på hjemmesiden, fordi de ikke oplyser tydeligt om, at forbrugerne skal betale for at handle. Virksomheden bruger betalingsoplysningerne til at trække flere hundrede kroner hver måned,” lyder det fra Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Hun opfordrer forbrugere, der er havnet i fælden, til hurtigst muligt at kontakte deres bank og anmode den om at stoppe betalinger og tilbageføre pengene.

Forbrugerombudsmanden har ikke kunnet konstatere, hvem der står bag hjemmesiden.

Tysk politi offentliggør MAC-adresse i jagt på bombemand

De tyske myndigheder har henvendt sig til offentligheden for at få hjælp til at identificere manden bag en MAC-adresse (Media Access Control), en bombemand på fri fod har anvendt.

Det skriver Zdnet.

Ifølge det tyske politi har MAC-adressen- der er lidt ligesom et CPR-nummer, bare for udstyr der kan gå på nettet - tilhørt en mistænkt, som har afpresset logistik- og transportfirma DHL og truet med at detonere bomber forskellige steder i Tyskland, hvis virksomheden ikke betalte et ukendt beløb.

Det forblev ikke kun ved truslerne. Først blev en bombe sendt til en virksomhed nær Berlin, hvor den gik i brand i stedet for at eksplodere. Og en anden bombe blev sendt til et apotek i Potsdam, som dog heller ikke nåede at gå af.

Nu har politiet i Brandenburg altså offentliggjort den MAC-adresse, som man håber kan føre til opklaringen af bombemandens identitet, og opfordrer offentligheden til at se deres router access-logs igennem for adressen: f8:e0:79:af:57:eb.

Alle der kan hjælpe med opklaringen kan tippe det tyske politi her.

Norsk kidnapper kræver løsepenge overført i kryptovaluta

Og så til en sørgelig sag, hvor kryptovalutaen monero (xmr) har fået en uheldig birolle.

Hustru til en af Norges rigeste mænd, ejendomsinvestoren Tom Hagen, har været forsvundet i 10 uger og frygtes kidnappet. En gerningsmand har ifølge norsk politi fremsat alvorlige trusler og krav om løsepenge, der skal overføres i kryptovalutaen monero.

Det skriver Reuters.

Politiet råder familien til ikke at betale løsepengene.

Ifølge det norske tabloidmedies, Verdens Gang, oplysninger skal gerningsmanden have fremsat et krav på 9 millioner euros svarende til 67 millioner kroner, der altså skal betales i monero.

I modsætning til Bitcoin er monero udviklet med fokus på anonymitet og sikkerhed, og valutaen kan ifølge udviklerne bag ikke spores tilbage til en bestemt bruger eller identitet. Monero er for tiden den 13 største kryptovaluta målt på markedsværdi.

Der har ikke været livstegn fra kvinden, siden hun forsvandt, oplyser politiet, der ifølge flere medier vil afholde en pressekonference i dag klokken 11.

Læs også: Det er præcist 10 år siden, at den første bitcoin så dagens lys – bliver den omstridte kryptovalutanogensinde stueren?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere