Artikel top billede

Amazon vipper Microsoft af tronen som verdens mest værdifulde selskab - men er stadig langt fra sin egen rekord

Amazon overhalede mandag Microsoft som verdens mest værdifulde selskabet. Amazons værdi er i dag dog langt fra den værdi, som Amazon engang havde.

Amazons aktiekurs nåede mandag et niveau, der gjorde, at selskabet vippede Microsoft af pinden som verdens mest værdifulde selskab.

Den position har Microsoft ellers haft siden november, da selskabet overhalede Apple, hvis værdi fortsat rasler ned.

Det kan du læse mere om her: Microsoft overhaler Apple som klodens største virksomhed - i nogle få timer

Nu bliver der altså flyttet om geledet igen.

Ved den amerikanske Nasdaq-børs’ slutning mandag var Amazon 797 milliarder dollar værd, mens Microsoft var 783 milliarder dollar værd.

Det skete efter, at Microsofts aktiekurs var steget med en enkelt procent, mens Amazon var steget med 3,5 procent.

Microsoft meddelte mandag, at selskabet er på trapperne med en egen-udviklet løsning, der skal udfordre Amazons automatiske Amazon Go-supermarkeder.

Dem kan du læse mere om her: Test: Så skræmmende nemt og effektivt er det at handle i Amazons fuldautomatiske Go-supermarked

Værdien er raslet ned

Amazons markedsværdi på 797 milliarder dollar ligger dog et stykke fra den værdi, som Amazon havde for et halvt års tid siden.

Amazon og Apple dystede i fjor nemlig om at blive det første selskab i verdenshistorien, der runder en markedsværdi på en billion dollar.

Det nåede begge selskaber i sensommeren 2018, hvor begge en overgang rundede en billion dollar. Apple var faktisk en overgang 1,1 billioner dollar værd - altså 1.100 milliarder dollar.

Apple er dog siden faldet bag ad dansen. Selskabets aktiekurs styrtdykkede i sidste uge, hvilket du kan læse mere om her:

Krise: Apples aktionærer har tabt flere hundrede milliarder kroner på en enkelt dag.

Apple er i dag 702 milliarder dollar værd - mindre end Alphabet, der har en markedsværdi på 742 milliarder dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”