Artikel top billede

Norge overvejer at udelukke Huawei fra 5G-netværk

Norge overvejer at følge trop efter en række andre lande og udelukke kinesiske Huawei fra muligheden for at komme til at bygge landets kommende 5G-netværk.

Norge overvejer at udelukke kinesiske Huawei fra muligheden for at blive leverandør af landets kommende 5G-netværk.

Det meddeler den norske justitsminister Tor Mikkel Wara til nyhedsbureauet Reuters.

Overvejelserne kommer i kølvandet på USA, Storbritannien og et par andre landes beslutning om at udelukke Huawei fra at bygge de centrale dele af 5G-netværket.

Huawei er herhjemme hovedleverandør af TDC’s 4G-infrastruktur.

“Vi deler de samme bekymringer som USA og Storbritannien om spionage mod private og offentlige aktører i Norge,” siger Tor Mikkel Wara til Reuters.

Høj prioritet

Han siger, at emnet har ‘høj prioritet’ i Norge, og at der skal findes en løsning, inden Norge igangsætter etableringen af 5G-netværket.

“Vi overvejer de samme skridt, som andre lande har taget - altså de skridt, som USA og Storbritannien har taget,” siger han til Reuters.

Huawei har hele tiden fastholdt, at selskabet ikke spionerer. Og det budskab gentager Huawei i Norge.

“Vores kunder i Norge stiller høje sikkerhedskrav, og de håndterer riscisi i deres virksomheder på en god måde. Vi vil fortsat være åbne og transparente og giver mulighed for omfattende test af vores udstyr for at bevise, at vi leverer sikre produkter til 5G-netværk i Norge,” meddeler selskabets sikkerheds-chef i Norge, Tore Orderloekken, til Reuters.

Eget overvågningsnetværk

Computerworld har tidligere fortalt, at netop de lande, som for tiden har udelukket Huawei fra at bygge 5G-netværk, i mange år har udvekslet data om deres borgere i deres eget, hemmelige overvågningsnetværk.

Det var en af de hemmeligheder, som whistleblower Edward Snowden kunne afsløre i 2013.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?