Artikel top billede

Norge overvejer at udelukke Huawei fra 5G-netværk

Norge overvejer at følge trop efter en række andre lande og udelukke kinesiske Huawei fra muligheden for at komme til at bygge landets kommende 5G-netværk.

Norge overvejer at udelukke kinesiske Huawei fra muligheden for at blive leverandør af landets kommende 5G-netværk.

Det meddeler den norske justitsminister Tor Mikkel Wara til nyhedsbureauet Reuters.

Overvejelserne kommer i kølvandet på USA, Storbritannien og et par andre landes beslutning om at udelukke Huawei fra at bygge de centrale dele af 5G-netværket.

Huawei er herhjemme hovedleverandør af TDC’s 4G-infrastruktur.

“Vi deler de samme bekymringer som USA og Storbritannien om spionage mod private og offentlige aktører i Norge,” siger Tor Mikkel Wara til Reuters.

Høj prioritet

Han siger, at emnet har ‘høj prioritet’ i Norge, og at der skal findes en løsning, inden Norge igangsætter etableringen af 5G-netværket.

“Vi overvejer de samme skridt, som andre lande har taget - altså de skridt, som USA og Storbritannien har taget,” siger han til Reuters.

Huawei har hele tiden fastholdt, at selskabet ikke spionerer. Og det budskab gentager Huawei i Norge.

“Vores kunder i Norge stiller høje sikkerhedskrav, og de håndterer riscisi i deres virksomheder på en god måde. Vi vil fortsat være åbne og transparente og giver mulighed for omfattende test af vores udstyr for at bevise, at vi leverer sikre produkter til 5G-netværk i Norge,” meddeler selskabets sikkerheds-chef i Norge, Tore Orderloekken, til Reuters.

Eget overvågningsnetværk

Computerworld har tidligere fortalt, at netop de lande, som for tiden har udelukket Huawei fra at bygge 5G-netværk, i mange år har udvekslet data om deres borgere i deres eget, hemmelige overvågningsnetværk.

Det var en af de hemmeligheder, som whistleblower Edward Snowden kunne afsløre i 2013.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere