Artikel top billede

Norge overvejer at udelukke Huawei fra 5G-netværk

Norge overvejer at følge trop efter en række andre lande og udelukke kinesiske Huawei fra muligheden for at komme til at bygge landets kommende 5G-netværk.

Norge overvejer at udelukke kinesiske Huawei fra muligheden for at blive leverandør af landets kommende 5G-netværk.

Det meddeler den norske justitsminister Tor Mikkel Wara til nyhedsbureauet Reuters.

Overvejelserne kommer i kølvandet på USA, Storbritannien og et par andre landes beslutning om at udelukke Huawei fra at bygge de centrale dele af 5G-netværket.

Huawei er herhjemme hovedleverandør af TDC’s 4G-infrastruktur.

“Vi deler de samme bekymringer som USA og Storbritannien om spionage mod private og offentlige aktører i Norge,” siger Tor Mikkel Wara til Reuters.

Høj prioritet

Han siger, at emnet har ‘høj prioritet’ i Norge, og at der skal findes en løsning, inden Norge igangsætter etableringen af 5G-netværket.

“Vi overvejer de samme skridt, som andre lande har taget - altså de skridt, som USA og Storbritannien har taget,” siger han til Reuters.

Huawei har hele tiden fastholdt, at selskabet ikke spionerer. Og det budskab gentager Huawei i Norge.

“Vores kunder i Norge stiller høje sikkerhedskrav, og de håndterer riscisi i deres virksomheder på en god måde. Vi vil fortsat være åbne og transparente og giver mulighed for omfattende test af vores udstyr for at bevise, at vi leverer sikre produkter til 5G-netværk i Norge,” meddeler selskabets sikkerheds-chef i Norge, Tore Orderloekken, til Reuters.

Eget overvågningsnetværk

Computerworld har tidligere fortalt, at netop de lande, som for tiden har udelukket Huawei fra at bygge 5G-netværk, i mange år har udvekslet data om deres borgere i deres eget, hemmelige overvågningsnetværk.

Det var en af de hemmeligheder, som whistleblower Edward Snowden kunne afsløre i 2013.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.