Artikel top billede

Huawei-chef og politiagent anholdt for spionage i Polen

De polske myndigheder har anholdt Huaweis salgsdirektør i Polen samt en polak som mistænkes for at have spioneret for Kina. Problemerne tager til for Huawei, der er i kikkerten i flere lande.

De polske myndigheder har anholdt Huaweis salgsdirektør i landet samt en polsk embedsmand på baggrund af mistanke om spionage, skriver en række medier.

Ifølge polske efterretningsmyndigheder er anholdelsen af de to resultatet af lang tids efterforskning.

Foruden den kinesiske salgsdirektør for Huaweis polske forretning drejer det om en chef for en it-afdelingen i en polsk efterforskningsmyndighed.

Ifølge politichef Maciej Wasik har de begge ‘spioneret i Polen.’

Den polske tv-kanal TVP fortæller, at der i forbindelse med anholdelserne er blevet foretaget ransagninger i både Huaweis polske kontorer samt i kontorer, som tilhører det polske telefirma Orange Polska.

Huawei meddeler, at selskabet ‘er opmærksom på situationen, som nu undersøges.’

Desuden meddeler Huawei - som selskabet har gjort mange gange tidligere - at det følger alle love og regler i de lande, hvor selskabet opererer.

Anholdelserne kommer i kølvandet på længere tid problemer for Huawei, der er Kinas største mobil- og teleproducent.

Selskabet er gennem længere tid blevet beskyldt for at kunne spionere til fordel for Kina og er gennem de senere måneder blevet udelukket fra at kunne bygge 5G-netværk i flere lande.

Huawei er TDC’s hovedleverandør af 4G-infrastruktur.

Alt det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Læs også:

Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere