Artikel top billede

Pierre Nanterme fik konstateret tyktarmskræft i 2016. Foto: Accenture

Accentures topchef stopper med omgående virkning på grund af sygdom: Her er den nye topchef

Accentures øverste chef trækker sig med omgående virkning fra posten på grund af dårligt helbred.

Det globale it-selskab Accentures øverste chef, Pierre Nanterme, trækker sig med omgående virkning som topchef for selskabet.

Det sker af helbredsmæssige årsager, der gør, at han ikke længere kan passe jobbet som øverste mand for selskabet.

Pierre Nanterme fik konstateret tyktarmskræft i 2016.

Han overlader nu roret til CFO David Rowland, der er blevet konstitueret som CEO for Accenture, indtil selskabets bestyrelse har fundet en permanent løsning.

Pierre Nanterme blev udnævnt som CEO for det store selskab i 2011. Han har været ansat i Accenture i stort set hele sit arbejdsliv.

“Det har været en ære og et privilegium at tjene Accentures medarejdere og kunder i hele min 36-årige karriere, og jeg har aldrig haft større tiltrå til vores forretningsstrategi, lederhold og medarbejdere end nu,” meddeler han i forbindelse med sin fratræden.

Han vil fortsætte som særlig rådgiver for den nye CEO, meddeler selskabet.

Accenture omsatte i 2018 for 39,6 milliarder dollar.

Pierre Nanterme fremhæves som manden, der sørgede for at føre Accenture over mod de nye digitale områder som digital transformation, cloud og it-sikkerhed, der i dag står for 60 procent af selskabets omsætning.

Accenture har globalt næsten 470.000 medarbejdere.

I Danmark beskæftiger selskabet knap 600 medarbejdere. Accenture Danmark omsatte i seneste regnskabsår for 1,8 milliarder kroenr og landede et overskud på knap 87 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere