Artikel top billede

Ny kommunal it-løsning til 73 kommuner i problemer: “Der opleves fortsat ustabilitet”

Nyt fælles-kommunalt sagsbehandlingssystem har problemer, efter løsningen for to uger siden blev rullet ud til 70 kommuner.

Den nye fælleskommunale DUBU-løsning kører ustabilt, efter løsningen 2. januar blev rulle til 70 kommuner efter pilot-test i tre kommuner siden november.

Det fremgår af status-meldinger fra DUBU, der er et nyt sagsbehandlingssystem til arbejde med udsatte børn og unge.

DUBU står for ‘Digitalisering - Udsatte Børn og Unge’)

Onsdag formiddag melder DUBU om ‘fortsat ustabilitet’.

“Der opleves pt. problemer med stabilitet i løsningen. Det giver fejlbeskeder (de røde bokse), eller får DUBU til at hænge. Vi er ved at arbejde på sagen og beklager de gener, som det medfører,” lyder det i driftsmeldinger fra projekt-teamet.

Løsningen har siden den store udrulning for to uger siden været præget af en del ustabilitet og problemer med blandt login-rettigheder.

Selv har DUBU peget på, at ustabiliteten blandt andet skyldes den ekstra belastning der er opstået, da de mange kommuner blev koblet på.

“Tidligere har det kun været muligt via simuleret adfærd og estimeret belastning. Det betyder, at systemet kan virke ustabilt, og at der kan opstå fejl, eller at systemet svarer langsomt, indtil at det er blevet tunet,” har meldingen fra DUBU tidligere lydt.

Systemet har kørt i pilot i Næstved, Skanderborg og Vordingborg Kommuner siden november.

Systemet driftes af Netcompany.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.