Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Microsoft udsteder endelig dødsdom over Windows 10 Mobile: Fra denne dato skal du skifte til iPhone eller Android

Windows 10 Mobile er gået ind i sit sidste leveår. Herefter opfordrer Microsoft brugerne til at skifte til en iPhone eller en Android-enhed.

Microsofts mobile styresystem Windows 10 Mobile går nu ind i et sidste leve år.

For den 10. december 2019 vil styresystemet modtage sin sidste sikkerhedsopdatering, og herefter opfordrer Microsoft brugerne til at skifte til enten en iPhone eller en telefon med Googles Android-styresystem.

Det oplyser Microsoft på sin support-side.

Det fremgår dog også af supportsiden, at visse online-tjenester vil være understøttet i en længere periode. Eksempelvis vil backup for enheder og apps være aktiv frem til marts 2020.

Læs også: Det har været et langt dødsridt: Nu bør Microsoft trække stikket til Windows på mobilen

Markdsandel på 0,1 procent

Den endelige dødsdom over Windows 10 Mobile kommer dog næppe som et stor chok mage.

For det har længe stået klart, at det blot ville være et spørgsmål om tid før Microsoft lagde sit mobile styresystem Windows 10 Mobile i graven.

Styresystemet har således blot en markedsandel på 0,1 procent, og allerede i 2017 meddelte Microsoft, at der ikke længere vil blive udviklet nye funktioner til styresystemet.

Windows 10 Mobile blev i 2015 lanceret som en efterfølger til styresystemet Windows Phone. Men ingen af de to systemer blev en succes, selvom Microsoft tilbage i 2013 købte den finske mobilgigant Nokia for 40,6 milliarder kroner i et desperat forsøg på at få hul igennem til den boomende smartphone-marked.

Læs også: Så er det officielt: Microsoft dropper at udvikle mere på Windows 10 Mobile - det er helt slut
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.