Artikel top billede

EU vil lukke 250.000 britiske hjemmesider efter brexit

Europæiske .eu-domæner registreret i Storbritannien vil blive fjernet kort efter brexit. Det kan komme til at ramme omkring en kvart million domæner.

EU-Kommissionen har meddelt, at EU vil trække alle EU-domæner tildelt britiske privatpersoner, virksomheder og organisationer efter brexit.

Det skriver vores søstermedie Computersweden med henvisning til Euractiv.

Alle britiske .eu-domæner vil blive fjernet 48 timer efter tilbagekaldelsen, som også vil kunne berøre e-mails, der gør brug af de pågældende domæner.

EU-domænerne vil blive fjernet uanset, om det bliver et blødt eller hårdt brexit.

Læs også: Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"

Ifølge en anonym kilde til nyhedstjenesten Euractiv vil beslutningen påvirke ikke mindre end omkring 250.000 eu-domæner.

Det vil efter et brexit desuden ikke længere være muligt at registrere et eu-domæne fra Storbritannien.

Ender det med et blødt brexit vil tilbagekaldelsen af domænerne ske 1. januar 2021, mens det ikke står klart, hvornår det vil ske i tilfælde af et hårdt brexit.

Læs også: EU lægger GDPR-tillægget ePrivacy på is: "Vi ser nok nogle sidste desperate forsøg, men det er meget usandsynligt, at de får held med det,"

Briternes afsked med EU blev besluttet af et flertal af de britiske vælgere ved en folkeafstemning 23. juni 2016.

Storbritannien har siden forhandlet med EU om, hvordan brexit konkret skal udmønte sig, og hvordan en handels- og samarbejdsaftale kan fungere efter den formelle skilsmisse 30. marts 2019.

Europa venter lige nu på, at premierminister og leder af Det Konservative Parti siden juli 2016, Theresa May, fremlægger en ny brexit-plan, efter at hendes tidligere aftale blev nedstemt i det britiske parlament i sidste uge.

Læs også: EU arbejder (måske) på ny telemyndighed: Bliver en gamechanger for udrulningen af 5G
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.