Artikel top billede

EU vil lukke 250.000 britiske hjemmesider efter brexit

Europæiske .eu-domæner registreret i Storbritannien vil blive fjernet kort efter brexit. Det kan komme til at ramme omkring en kvart million domæner.

EU-Kommissionen har meddelt, at EU vil trække alle EU-domæner tildelt britiske privatpersoner, virksomheder og organisationer efter brexit.

Det skriver vores søstermedie Computersweden med henvisning til Euractiv.

Alle britiske .eu-domæner vil blive fjernet 48 timer efter tilbagekaldelsen, som også vil kunne berøre e-mails, der gør brug af de pågældende domæner.

EU-domænerne vil blive fjernet uanset, om det bliver et blødt eller hårdt brexit.

Læs også: Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"

Ifølge en anonym kilde til nyhedstjenesten Euractiv vil beslutningen påvirke ikke mindre end omkring 250.000 eu-domæner.

Det vil efter et brexit desuden ikke længere være muligt at registrere et eu-domæne fra Storbritannien.

Ender det med et blødt brexit vil tilbagekaldelsen af domænerne ske 1. januar 2021, mens det ikke står klart, hvornår det vil ske i tilfælde af et hårdt brexit.

Læs også: EU lægger GDPR-tillægget ePrivacy på is: "Vi ser nok nogle sidste desperate forsøg, men det er meget usandsynligt, at de får held med det,"

Briternes afsked med EU blev besluttet af et flertal af de britiske vælgere ved en folkeafstemning 23. juni 2016.

Storbritannien har siden forhandlet med EU om, hvordan brexit konkret skal udmønte sig, og hvordan en handels- og samarbejdsaftale kan fungere efter den formelle skilsmisse 30. marts 2019.

Europa venter lige nu på, at premierminister og leder af Det Konservative Parti siden juli 2016, Theresa May, fremlægger en ny brexit-plan, efter at hendes tidligere aftale blev nedstemt i det britiske parlament i sidste uge.

Læs også: EU arbejder (måske) på ny telemyndighed: Bliver en gamechanger for udrulningen af 5G
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere