Regeringspanel vil lukke Danmarkshistoriens største kommunale it-projekt

Danmarkshistoriens mest omfattende it-projekt skal tages i drift efter sommerferien, men nu kræver et regeringspanel, at det skal afskaffes.

De første lærere er for nylig blevet koblet på afløseren for Forældreintra, men det kan blive en stakket frist, hvis det står til regeringens Stresspanel.

For ifølge Politiken anbefaler Stresspanelet at Aula, der er Danmarkshistoriens mest omfattende kommunale it-projekt, bliver lukket.

Aula er udset til at blive afløseren for Forældreintra, og som Computerworld skriver i dagens Morgenbriefing, anbefaler Stresspanelet ligeledes, at Forældreintra bliver afskaffet.

Kan føre til øget stress
Ifølge Stresspanelet kan systemer som Aula føre til øget stress hos lærere såvel som forældre og elever.

”Vi anbefaler derfor at lukke Forældreintra og aflyse Aula, som er den kommende erstatning af Forældreintra”, siger Anette Prehn, formand for Stresspanelet, til Politiken.

Aula bliver udviklet i samarbejde mellem Kombit og Netcompany, og det menes, at den samlede regning for løsningen løber op i mindst 350 millioner.

Læs også: Ny afsløring: Kæmpe Aula-aftale kan være i fare - ingen aner om udflytning af danske skole-data til udlandet overhovedet er lovlig

Omfatter en tredjedel af befolkningen
Systemet omtales desuden som Danmarks historiens mest omfattende it-projekt, fordi det ventes at det vil få omkring 2 millioner bruger. Hvilket vil sige, at løsningen vil blive brugt af mere end en tredjedel af Danmarks befolkning.

Aula skal efter planen allerede taget i drift efter sommerferien, men fagmediet Folkeskolen.dk oplyste for nylig, at de første lærere på skoler i Gladsaxe, Høje-Taastrup, Odder og Aarhus allerede har tyvstartet og taget løsningen i brug som led i en pilotfase.

Computerworld har tidligere beskrevet, at Aula bliver driftet via servere i udlandet Amazon Webservices, hvilket kan være i strid med den såkaldte krigsregel, der slår fast personfølsomme oplynsinger i offentlige it-systemer skal opbevares inden for landets grænser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.