Regeringspanel vil lukke Danmarkshistoriens største kommunale it-projekt

Danmarkshistoriens mest omfattende it-projekt skal tages i drift efter sommerferien, men nu kræver et regeringspanel, at det skal afskaffes.

De første lærere er for nylig blevet koblet på afløseren for Forældreintra, men det kan blive en stakket frist, hvis det står til regeringens Stresspanel.

For ifølge Politiken anbefaler Stresspanelet at Aula, der er Danmarkshistoriens mest omfattende kommunale it-projekt, bliver lukket.

Aula er udset til at blive afløseren for Forældreintra, og som Computerworld skriver i dagens Morgenbriefing, anbefaler Stresspanelet ligeledes, at Forældreintra bliver afskaffet.

Kan føre til øget stress
Ifølge Stresspanelet kan systemer som Aula føre til øget stress hos lærere såvel som forældre og elever.

”Vi anbefaler derfor at lukke Forældreintra og aflyse Aula, som er den kommende erstatning af Forældreintra”, siger Anette Prehn, formand for Stresspanelet, til Politiken.

Aula bliver udviklet i samarbejde mellem Kombit og Netcompany, og det menes, at den samlede regning for løsningen løber op i mindst 350 millioner.

Læs også: Ny afsløring: Kæmpe Aula-aftale kan være i fare - ingen aner om udflytning af danske skole-data til udlandet overhovedet er lovlig

Omfatter en tredjedel af befolkningen
Systemet omtales desuden som Danmarks historiens mest omfattende it-projekt, fordi det ventes at det vil få omkring 2 millioner bruger. Hvilket vil sige, at løsningen vil blive brugt af mere end en tredjedel af Danmarks befolkning.

Aula skal efter planen allerede taget i drift efter sommerferien, men fagmediet Folkeskolen.dk oplyste for nylig, at de første lærere på skoler i Gladsaxe, Høje-Taastrup, Odder og Aarhus allerede har tyvstartet og taget løsningen i brug som led i en pilotfase.

Computerworld har tidligere beskrevet, at Aula bliver driftet via servere i udlandet Amazon Webservices, hvilket kan være i strid med den såkaldte krigsregel, der slår fast personfølsomme oplynsinger i offentlige it-systemer skal opbevares inden for landets grænser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Test: Surface Book 3 er en lækker bærbar - men Microsoft-designerne har læst for mange Svend Brinkmann-kronikker
Hvis det hænger dig langt ud af halsen at være innovativ og omstillingsparat, så har Microsoft udviklet en rigtig god ny bærbar computer til dig. Den hedder Surface Book 3.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.