Artikel top billede

Regeringspanel vil lukke Danmarkshistoriens største kommunale it-projekt

Danmarkshistoriens mest omfattende it-projekt skal tages i drift efter sommerferien, men nu kræver et regeringspanel, at det skal afskaffes.

De første lærere er for nylig blevet koblet på afløseren for Forældreintra, men det kan blive en stakket frist, hvis det står til regeringens Stresspanel.

For ifølge Politiken anbefaler Stresspanelet at Aula, der er Danmarkshistoriens mest omfattende kommunale it-projekt, bliver lukket.

Aula er udset til at blive afløseren for Forældreintra, og som Computerworld skriver i dagens Morgenbriefing, anbefaler Stresspanelet ligeledes, at Forældreintra bliver afskaffet.

Kan føre til øget stress

Ifølge Stresspanelet kan systemer som Aula føre til øget stress hos lærere såvel som forældre og elever.

”Vi anbefaler derfor at lukke Forældreintra og aflyse Aula, som er den kommende erstatning af Forældreintra”, siger Anette Prehn, formand for Stresspanelet, til Politiken.

Aula bliver udviklet i samarbejde mellem Kombit og Netcompany, og det menes, at den samlede regning for løsningen løber op i mindst 350 millioner.

Læs også: Ny afsløring: Kæmpe Aula-aftale kan være i fare - ingen aner om udflytning af danske skole-data til udlandet overhovedet er lovlig

Omfatter en tredjedel af befolkningen

Systemet omtales desuden som Danmarks historiens mest omfattende it-projekt, fordi det ventes at det vil få omkring 2 millioner bruger. Hvilket vil sige, at løsningen vil blive brugt af mere end en tredjedel af Danmarks befolkning.

Aula skal efter planen allerede taget i drift efter sommerferien, men fagmediet Folkeskolen.dk oplyste for nylig, at de første lærere på skoler i Gladsaxe, Høje-Taastrup, Odder og Aarhus allerede har tyvstartet og taget løsningen i brug som led i en pilotfase.

Computerworld har tidligere beskrevet, at Aula bliver driftet via servere i udlandet Amazon Webservices, hvilket kan være i strid med den såkaldte krigsregel, der slår fast personfølsomme oplynsinger i offentlige it-systemer skal opbevares inden for landets grænser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere