Artikel top billede

Regeringspanel vil lukke Danmarkshistoriens største kommunale it-projekt

Danmarkshistoriens mest omfattende it-projekt skal tages i drift efter sommerferien, men nu kræver et regeringspanel, at det skal afskaffes.

De første lærere er for nylig blevet koblet på afløseren for Forældreintra, men det kan blive en stakket frist, hvis det står til regeringens Stresspanel.

For ifølge Politiken anbefaler Stresspanelet at Aula, der er Danmarkshistoriens mest omfattende kommunale it-projekt, bliver lukket.

Aula er udset til at blive afløseren for Forældreintra, og som Computerworld skriver i dagens Morgenbriefing, anbefaler Stresspanelet ligeledes, at Forældreintra bliver afskaffet.

Kan føre til øget stress

Ifølge Stresspanelet kan systemer som Aula føre til øget stress hos lærere såvel som forældre og elever.

”Vi anbefaler derfor at lukke Forældreintra og aflyse Aula, som er den kommende erstatning af Forældreintra”, siger Anette Prehn, formand for Stresspanelet, til Politiken.

Aula bliver udviklet i samarbejde mellem Kombit og Netcompany, og det menes, at den samlede regning for løsningen løber op i mindst 350 millioner.

Læs også: Ny afsløring: Kæmpe Aula-aftale kan være i fare - ingen aner om udflytning af danske skole-data til udlandet overhovedet er lovlig

Omfatter en tredjedel af befolkningen

Systemet omtales desuden som Danmarks historiens mest omfattende it-projekt, fordi det ventes at det vil få omkring 2 millioner bruger. Hvilket vil sige, at løsningen vil blive brugt af mere end en tredjedel af Danmarks befolkning.

Aula skal efter planen allerede taget i drift efter sommerferien, men fagmediet Folkeskolen.dk oplyste for nylig, at de første lærere på skoler i Gladsaxe, Høje-Taastrup, Odder og Aarhus allerede har tyvstartet og taget løsningen i brug som led i en pilotfase.

Computerworld har tidligere beskrevet, at Aula bliver driftet via servere i udlandet Amazon Webservices, hvilket kan være i strid med den såkaldte krigsregel, der slår fast personfølsomme oplynsinger i offentlige it-systemer skal opbevares inden for landets grænser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere