Artikel top billede

Ny afsløring: Kæmpe Aula-aftale kan være i fare - ingen aner om udflytning af danske skole-data til udlandet overhovedet er lovlig

Til sommer skal skolesystemet Aula sættes i drift via mindst et af AWS's europæiske datacentre. Der er bare et problem: Kombit ved endnu ikke, om det er lovligt, at flytte de personlige data fra børn og forældre ud af Danmark.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i hvorfor der er tvivl om, hvorvidt Aula må driftes fra udlandet
  • Se Kombits nye vurdering
  • Læs Kombits vurdering fra 2015
  • Indsigt i hvorfor data på beskæftigelsesområdet ikke må sendes ud af Danmark
  • Se svaret fra Justitsministeriet
2.054
10:30 min
Aula-systemet, der koster op imod 400 millioner kroner og er fremtidens kommunikationskanal i folkeskoler, SFO’er og dagtilbud, skal efter planen driftes af Netcompany via europæiske datacentre hos Amazon Web Services (AWS), når systemet går i luften næste sommer.

Men nu viser det sig, at det slet ikke er afgjort, om det er lovligt, at flytte Aula-systemet ud ad Danmark. Systemet kommer til at rumme mere end to millioner brugere fra 4.200 skoler og dagtilbud.

At drifte Aula-systemet, der bliver det største kommunale it-projekt nogensinde målt på antallet af daglige brugere, uden for landets grænser, bygger tilsyneladende udelukkende på en vurdering fra

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter