Artikel top billede

Kristian Jensen klar til at diskutere "klog" digital EU-skat

Danmarks finansminister Kristian Jensen (V) har tidligere været modstandere af EU-forslaget om digital beskatning, der rammer it-virksomhederne, men åbner nu op for, at det kan være muligt at finde en EU-løsning.

Der er stadig liv i planerne om at indføre en EU-beskatning på tre procent af de digitale kæmper som Google, Facebook og Apple.

Ind til videre har regeringen og finansminister Kristian Jensen (V) været afvisende over for EU-forslaget, som Frankrig og Tyskland står bag.

Men nu bløder han en smule op i forhold til at kunne finde en løsning.

"Et kompromis kræver, at Frankrig flytter sig. Vi har tydeligt sagt, at der er nogle problemer juridisk og teknisk med den franske model," siger Kristian Jensen til Finans.

Læs også: Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser

Overfor Finans beskriver han det stadig som "dumt" at gå videre med Frankrigs forslag, men er dog klar til at diskutere mulighederne, hvis man kan finde en "klog" beslutning på EU-niveau.

Beslutningen om at indføre en digital serviceskat rettet mod store it-virksomheder som Google og Facebook blev skudt til hjørne i EU tilbage i december.

Danmark var blandt de lande, der har været stærke modstandere af at pålægge eksempelvis Google en omsætningsbeskatning fordi det ifølge regeringen vil knæsætte et beskatningsprincip, som angiveligt vil gå ud over danske eksportvirksomheder, da man kan frygte en modreaktion fra USA.

Læs også: Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter

I stedet har den danske regering i lighed med andre lande peget på, at man kan finde en løsning i OECD-regi. Det kan have længere og udsigter, og det vil franskmændene tydeligvis ikke vente på.

Frankrig arbejder stadig på EU-løsning

Efter at forhandlinger bryd sammen indførte Frankrig selv en skat rettet mod it-virksomheder, men ser stadig en EU-løsning, som den mest optimale.

Overfor Euractiv fortalte den franske finansminister, Bruno Le Maire søndag således, at borgerne vil "finde det uforståeligt, hvis vi giver op på det her."

Frankrigs digitale skat blev indført per første januar 2019, og ifølge mediet Politico.eu forventer den franske regering, at skatten vil tilføre statskassen 500 millioner euro (3,7 milliarder kroner, red) årligt.

Den franske skat retter sig mod virksomheder, der tjener penge på platforme, digitale annoncer og salg af persondata.

Den franske skat lægger sig ifølge Politico tæt op ad den foreslåede EU-skat, der ifølge planen rettede sig mod virksomheder med en omsætning på mere end syv millioner euro, mere end 100.000 brugere eller mindst 3.000 kontrakter i landet.

Læs også: Fem europæiske lande er på vej med sær-skat på it-giganter: Få overblikket over landenes planer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere