Artikel top billede

(Foto: © Nadia Fryd / Nadia Fryd)

Kristian Jensen klar til at diskutere "klog" digital EU-skat

Danmarks finansminister Kristian Jensen (V) har tidligere været modstandere af EU-forslaget om digital beskatning, der rammer it-virksomhederne, men åbner nu op for, at det kan være muligt at finde en EU-løsning.

Der er stadig liv i planerne om at indføre en EU-beskatning på tre procent af de digitale kæmper som Google, Facebook og Apple.

Ind til videre har regeringen og finansminister Kristian Jensen (V) været afvisende over for EU-forslaget, som Frankrig og Tyskland står bag.

Men nu bløder han en smule op i forhold til at kunne finde en løsning.

"Et kompromis kræver, at Frankrig flytter sig. Vi har tydeligt sagt, at der er nogle problemer juridisk og teknisk med den franske model," siger Kristian Jensen til Finans.

Læs også: Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser

Overfor Finans beskriver han det stadig som "dumt" at gå videre med Frankrigs forslag, men er dog klar til at diskutere mulighederne, hvis man kan finde en "klog" beslutning på EU-niveau.

Beslutningen om at indføre en digital serviceskat rettet mod store it-virksomheder som Google og Facebook blev skudt til hjørne i EU tilbage i december.

Danmark var blandt de lande, der har været stærke modstandere af at pålægge eksempelvis Google en omsætningsbeskatning fordi det ifølge regeringen vil knæsætte et beskatningsprincip, som angiveligt vil gå ud over danske eksportvirksomheder, da man kan frygte en modreaktion fra USA.

Læs også: Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter

I stedet har den danske regering i lighed med andre lande peget på, at man kan finde en løsning i OECD-regi. Det kan have længere og udsigter, og det vil franskmændene tydeligvis ikke vente på.

Frankrig arbejder stadig på EU-løsning

Efter at forhandlinger bryd sammen indførte Frankrig selv en skat rettet mod it-virksomheder, men ser stadig en EU-løsning, som den mest optimale.

Overfor Euractiv fortalte den franske finansminister, Bruno Le Maire søndag således, at borgerne vil "finde det uforståeligt, hvis vi giver op på det her."

Frankrigs digitale skat blev indført per første januar 2019, og ifølge mediet Politico.eu forventer den franske regering, at skatten vil tilføre statskassen 500 millioner euro (3,7 milliarder kroner, red) årligt.

Den franske skat retter sig mod virksomheder, der tjener penge på platforme, digitale annoncer og salg af persondata.

Den franske skat lægger sig ifølge Politico tæt op ad den foreslåede EU-skat, der ifølge planen rettede sig mod virksomheder med en omsætning på mere end syv millioner euro, mere end 100.000 brugere eller mindst 3.000 kontrakter i landet.

Læs også: Fem europæiske lande er på vej med sær-skat på it-giganter: Få overblikket over landenes planer her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere