Artikel top billede

Morgen-briefing: Norge udnævner sin første it-minister / E-handelsvirksomheden Hesehus opruster bestyrelsen / Dronekaos koster flyselskabet Easyjet 126 millioner kroner

Norge udnævner sin første it-minister. E-handelsvirksomheden Hesehus opruster bestyrelsen. Dronekaos koster flyselskabet Easyjet 126 millioner kroner. Google overvejer at trække Google News ud af Europa. Digitalt marketings-bureau opkøber konkurent.

Godmorgen her får du onsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi begynder i Norge, hvor den danske tech-ambasadør har givet inspiration til en ny ministerpost.

Norge udnævner sin første it-minister

Den Norske statsminister Erna Solberg kunne i sidste uge præsentere sin nye regering bestående af alle partier fra den såkaldte blå blok.

I den forbindelse har hun udnævnt en række nye ministre herunder en digitaliseringsminister.

Det skriver Digi.no.

Det bliver den konservative Nikolai Astrup, der indtil nu har været minister for udviklingssamarbejde, som fremover skal stå i spidse for it i Norge.

Den norske it-brancheforening IKT-Norge krævede i 2017, at Norge fik en digitaliseringsminister efter, at den danske regering havde udnævnt sin første tech-ambassadør.

E-handelsvirksomheden Hesehus opruster bestyrelsen

Den tidligere direktør for softwarevirksomheden Stibo, Mikael Lyngsø tiltræder som nyt bestyrelsesmedlem hos Hesehus.

Han slutter sig til bestyrelsen der allerede består af prominente navne som Niels Thorborg og CEO for reklamebureauet Nørgård Mikkelsen, Erik Laumand.

”Vi er rigtig glade for at kunne byde Mikael velkommen i bestyrelsen. Der er ingen tvivl om, at Mikael med sin enorme erfaring fra IT-branchen og i særdeleshed hans viden om og hands-on erfaring med global ekspansion og internationalt salg via partnere i høj grad vil kunne bidrage til internationaliseringen af vores e-commerceplatform Bizzkit, hvor vi netop er startet ud med Sverige som det første nye marked,” siger Lars Hedal, der er administrereden direktør hos Hesehus, i en pressemeddelelse.

Hesehus, der netop har rundet 100 ansatte, regner med at Mikael Lyngsø skal bidrage med viden inden for blandt andet global strategi, markedspositionering og ekspansion i form af internationalt salg gennem partnere.

Dronekaos koster flyselskabet Easyjet 126 millioner kroner

I december blev en drone spottet tæt på den engelske lufthavn Gatwick, hvilket fik luftahavnen til at aflyse alle afgange i 32 timer.

Det blev nogle dyre timer for lavprisselskabet Easyjet, der i alt måtte aflyse 400 afgange fra den britiske lufthavn.

Det skriver avisen The Guardian.

De aflyste timer kostede i alt selskabet 15 millioner pund, eller hvad der svarer til omkring 126 millioner kroner.

I alt måtte lufthavnen aflyse omkring 1000 afgange, hvilket gik du over omkring 140.000 flyrejsende.

Udgifterne for lavprisselskabet gik til kompentation til passagererne. Det løb op i omkring 10 millioner pund eller omkring 85 millioner kroner.

Samtidig mistede selskabet fem millioner pund i tabt salg.

Google overvejer at trække Google News ud af Europa

Som konsekvens af det bebuddet Copyright Direktiv, som EU er på vej med, og som Computerworld har skrevet om tidligere, overvejer Google nu at droppe sin nyhedstjeneste i EU.

Direktivet vil nemlig give skribenter ret til at få udbetalt penge fra de store platforme, hvis de udgiver deres materiale, og det vil Google tilsyneladende ikke være med til.

Det skriver Bloomberg.

Det var ellers planenen, at direktivet skulle stemmes igennem i EU i denne uge, men det er blevet udskudt.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie vil en beslutning fra Google om at trække sin News Service fra Europa dog ikke få store konsekvenser for selskabet.

Google har nemlig tidligere fortalt, at selskabet ikke tjener penge på sin News Service.

Digitalt marketings-bureau opkøber konkurent

Det er det digitale marketings-bureau s360, der netop har købt konkurrenten OnlinePartners.

Begge virksomheder arbjeder med SEO-optimering, hvor de hjælper andre virksomheder med at blive mere synlige på platforme som Google og Facebook.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

"Vi befinder os på et marked, hvor konkurrencen er rødglødende. Derfor betyder skala alting. Opkøbet af Onlinepartners er første skridt hen imod en naturlig konsolidering af markedet, hvor vi skal gå forrest," siger Jakob Vedel, der er CEO og medstifter af s360 til Finans.

Efter opkøbet vil de to virksomheder til sammen nå en omsætning på lige over 100 millioner kroner og have i alt 70 ansatte.

De to parter vil ikke oplyse købsprisen, men Finans skriver, at det ifølge mediets oplysninger ligger på et tociferet millionbeløb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.