Artikel top billede

Atea-chef beroliger norske kunder efter afbrudt Apple-samarbejde: Gælder kun i Danmark

Ateas topledelse er ude og berolige selskabets norske kunder om, at de ikke bliver berørt af det afbrudte samarbejde med Apple i Danmark. "Det er en storm i glas vand," siger selskabets øverste topchef.

Selvom Atea i Danmark slår fast, at det afbrudte samarbejde med Apple ikke kommer til at påvirke de danske kunder, så føler Atea nu også behov for at forsikre de norske kunder om, at det ikke afbrudte samarbejde ingen betydning får for den norske forretning.

Til det norske medie Digi.no forsikrer Atea nemlig sine norske kunder om at sagen udelukkende er et dansk anliggende.

"Sagen får ingen konsekvenser for os i Norge," siger Ateas norske landechef Michael Jacobs som desuden er en del af Ateas koncernledelse.

Læs også: Apple afbryder samarbejde med Atea som følge af bestikkelsesdom: Mister status som autoriseret forhandler

Han slår ifølge det norske it-medie fast, at samarbejde blot er "sat på pause."

"De har meddelt, at samarbejdet er sat på pause, mens de foretager deres undersøgelser. Det har stået på i et par måneder, og det er en proces, vi må afvente. Vi er helt sikre på, at det vil løse sig selv. I mellemtiden har vi andre forhandlere gennem Atea Logistics og virksomhedsaftaler, der gør det muligt for os at fortsætte med at sælge Apples produkter i Danmark," siger Michael Jacobs til digi.no.

Michael Jacobs oplyser ligeledes, at Atea er meget tilfredse med samarbejdet med Apple – herunder også det hidtidige samarbejde med Apple Danmark.

Storm i et glas vand

Samtidig slår Ateas norske koncernchef Steinar Sønsterby i et interview med et norske nyhedsbureau ligeledes fast, at han ikke mener sagen får nogen større betydning.

I et interview med det norske nyhedsbureau TDN Direkt kalder Steinar Sønsterby sagen om det afbrudte Apple-samarbejde, der er foranlediget af bestikkelessagen, hvor otte personer blev dømt skyldig ved retten i Glostrup, for "en storm i et glas vand."

"Atea kan fortsat købe produkter til samme pris samt levere produkter og services til danske kunder. Det er en storm i et glas vand,” siger Steinar Sønsterby til det norske nyhedsbureau.

En næsten enslydende melding kom i mandags fra Ateas danske koncernchef Morten Felding.

"Vi har koncernaftaler med Apple, som sikrer, at vi fortsat leverer Apple-produkter og tjenester til vores kunder i Danmark, og at det ikke er noget, der påvirker kunderne i Danmark. Apple har fået al relevant information om vores omfattede self-cleaning antikorruptions-arbejde siden 2015. Dette vil indgå i Apples vurderingsgrundlag for at genoptage partnerskabet i løbet af 2019," oplyste Morten Felding i en e-mail til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere