Artikel top billede

Atea-chef beroliger norske kunder efter afbrudt Apple-samarbejde: Gælder kun i Danmark

Ateas topledelse er ude og berolige selskabets norske kunder om, at de ikke bliver berørt af det afbrudte samarbejde med Apple i Danmark. "Det er en storm i glas vand," siger selskabets øverste topchef.

Selvom Atea i Danmark slår fast, at det afbrudte samarbejde med Apple ikke kommer til at påvirke de danske kunder, så føler Atea nu også behov for at forsikre de norske kunder om, at det ikke afbrudte samarbejde ingen betydning får for den norske forretning.

Til det norske medie Digi.no forsikrer Atea nemlig sine norske kunder om at sagen udelukkende er et dansk anliggende.

"Sagen får ingen konsekvenser for os i Norge," siger Ateas norske landechef Michael Jacobs som desuden er en del af Ateas koncernledelse.

Læs også: Apple afbryder samarbejde med Atea som følge af bestikkelsesdom: Mister status som autoriseret forhandler

Han slår ifølge det norske it-medie fast, at samarbejde blot er "sat på pause."

"De har meddelt, at samarbejdet er sat på pause, mens de foretager deres undersøgelser. Det har stået på i et par måneder, og det er en proces, vi må afvente. Vi er helt sikre på, at det vil løse sig selv. I mellemtiden har vi andre forhandlere gennem Atea Logistics og virksomhedsaftaler, der gør det muligt for os at fortsætte med at sælge Apples produkter i Danmark," siger Michael Jacobs til digi.no.

Michael Jacobs oplyser ligeledes, at Atea er meget tilfredse med samarbejdet med Apple – herunder også det hidtidige samarbejde med Apple Danmark.

Storm i et glas vand

Samtidig slår Ateas norske koncernchef Steinar Sønsterby i et interview med et norske nyhedsbureau ligeledes fast, at han ikke mener sagen får nogen større betydning.

I et interview med det norske nyhedsbureau TDN Direkt kalder Steinar Sønsterby sagen om det afbrudte Apple-samarbejde, der er foranlediget af bestikkelessagen, hvor otte personer blev dømt skyldig ved retten i Glostrup, for "en storm i et glas vand."

"Atea kan fortsat købe produkter til samme pris samt levere produkter og services til danske kunder. Det er en storm i et glas vand,” siger Steinar Sønsterby til det norske nyhedsbureau.

En næsten enslydende melding kom i mandags fra Ateas danske koncernchef Morten Felding.

"Vi har koncernaftaler med Apple, som sikrer, at vi fortsat leverer Apple-produkter og tjenester til vores kunder i Danmark, og at det ikke er noget, der påvirker kunderne i Danmark. Apple har fået al relevant information om vores omfattede self-cleaning antikorruptions-arbejde siden 2015. Dette vil indgå i Apples vurderingsgrundlag for at genoptage partnerskabet i løbet af 2019," oplyste Morten Felding i en e-mail til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.