Artikel top billede

Atea-chef beroliger norske kunder efter afbrudt Apple-samarbejde: Gælder kun i Danmark

Ateas topledelse er ude og berolige selskabets norske kunder om, at de ikke bliver berørt af det afbrudte samarbejde med Apple i Danmark. "Det er en storm i glas vand," siger selskabets øverste topchef.

Selvom Atea i Danmark slår fast, at det afbrudte samarbejde med Apple ikke kommer til at påvirke de danske kunder, så føler Atea nu også behov for at forsikre de norske kunder om, at det ikke afbrudte samarbejde ingen betydning får for den norske forretning.

Til det norske medie Digi.no forsikrer Atea nemlig sine norske kunder om at sagen udelukkende er et dansk anliggende.

"Sagen får ingen konsekvenser for os i Norge," siger Ateas norske landechef Michael Jacobs som desuden er en del af Ateas koncernledelse.

Læs også: Apple afbryder samarbejde med Atea som følge af bestikkelsesdom: Mister status som autoriseret forhandler

Han slår ifølge det norske it-medie fast, at samarbejde blot er "sat på pause."

"De har meddelt, at samarbejdet er sat på pause, mens de foretager deres undersøgelser. Det har stået på i et par måneder, og det er en proces, vi må afvente. Vi er helt sikre på, at det vil løse sig selv. I mellemtiden har vi andre forhandlere gennem Atea Logistics og virksomhedsaftaler, der gør det muligt for os at fortsætte med at sælge Apples produkter i Danmark," siger Michael Jacobs til digi.no.

Michael Jacobs oplyser ligeledes, at Atea er meget tilfredse med samarbejdet med Apple – herunder også det hidtidige samarbejde med Apple Danmark.

Storm i et glas vand

Samtidig slår Ateas norske koncernchef Steinar Sønsterby i et interview med et norske nyhedsbureau ligeledes fast, at han ikke mener sagen får nogen større betydning.

I et interview med det norske nyhedsbureau TDN Direkt kalder Steinar Sønsterby sagen om det afbrudte Apple-samarbejde, der er foranlediget af bestikkelessagen, hvor otte personer blev dømt skyldig ved retten i Glostrup, for "en storm i et glas vand."

"Atea kan fortsat købe produkter til samme pris samt levere produkter og services til danske kunder. Det er en storm i et glas vand,” siger Steinar Sønsterby til det norske nyhedsbureau.

En næsten enslydende melding kom i mandags fra Ateas danske koncernchef Morten Felding.

"Vi har koncernaftaler med Apple, som sikrer, at vi fortsat leverer Apple-produkter og tjenester til vores kunder i Danmark, og at det ikke er noget, der påvirker kunderne i Danmark. Apple har fået al relevant information om vores omfattede self-cleaning antikorruptions-arbejde siden 2015. Dette vil indgå i Apples vurderingsgrundlag for at genoptage partnerskabet i løbet af 2019," oplyste Morten Felding i en e-mail til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere