Artikel top billede

NNIT får flere og flere ansatte i udlandet - og færre herhjemme

NNIT øger antallet af medarbejdere i fjerne lande, mens andelen af danske medarbejdere falder.

NNIT har i det seneste år øget antallet af medarbejdere i lande uden for Europa, mens andelen af medarbejdere i Danmark er faldet.

Det fremgår af NNIT’s netop offentliggjorte regnskab.

NNIT-koncernen havde i fjerde regnskabskvartal i alt i gennemsnit 3.214 fuldtids-stillinger i det, som man kalder for ‘FTE’ (full-time equivalent).

Heraf sidder de godt 1.500 i Danmark. Ifølge NNIT er antallet af medarbejdere i Danmark faktisk steget med 0,9 procent, men det skyldes alene overtagelsen af 50 it-medarbejdere i forbindelse med en stor outsourcing-aftale med Stark i februar i fjor.

Trækkes de ud ad ligningen, er den danske medarbejderstab blevet 2,2 procent mindre.

I alt er den globale medarbejderstab vokset med 6,1 procent - primært på grund af 87 nye FTE’er i Philippinerne og 52 nye FTE’er i Kina, hvor NNIT har sin største afdeling uden for Danmark.

Dette ligger ‘i tråd med NNIT’s langsigtede offshoring-strategi,’ lyder det fra selskabet.

Ved udgangen af 2018 var 45,6 procent af NNIT’s medarbejderstab beskæftiget i lavtlønslande, primært Phillippinerne, Kina og Tjekkiet. Et år tidligere var det 43,7 procent.

Allerede sidste år meddelte NNIT, at det ansatte flere folk uden for Danmark end inden for landets grænser.

NNIT har i Tjekkiet store kontrorer i Prag og Olomouc, mens det i Kina beskæftiger mere end 900 medarbejdere i Tianjin.

Du finder hele regnskabet fra NNIT her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere