Artikel top billede

NNIT får flere og flere ansatte i udlandet - og færre herhjemme

NNIT øger antallet af medarbejdere i fjerne lande, mens andelen af danske medarbejdere falder.

NNIT har i det seneste år øget antallet af medarbejdere i lande uden for Europa, mens andelen af medarbejdere i Danmark er faldet.

Det fremgår af NNIT’s netop offentliggjorte regnskab.

NNIT-koncernen havde i fjerde regnskabskvartal i alt i gennemsnit 3.214 fuldtids-stillinger i det, som man kalder for ‘FTE’ (full-time equivalent).

Heraf sidder de godt 1.500 i Danmark. Ifølge NNIT er antallet af medarbejdere i Danmark faktisk steget med 0,9 procent, men det skyldes alene overtagelsen af 50 it-medarbejdere i forbindelse med en stor outsourcing-aftale med Stark i februar i fjor.

Trækkes de ud ad ligningen, er den danske medarbejderstab blevet 2,2 procent mindre.

I alt er den globale medarbejderstab vokset med 6,1 procent - primært på grund af 87 nye FTE’er i Philippinerne og 52 nye FTE’er i Kina, hvor NNIT har sin største afdeling uden for Danmark.

Dette ligger ‘i tråd med NNIT’s langsigtede offshoring-strategi,’ lyder det fra selskabet.

Ved udgangen af 2018 var 45,6 procent af NNIT’s medarbejderstab beskæftiget i lavtlønslande, primært Phillippinerne, Kina og Tjekkiet. Et år tidligere var det 43,7 procent.

Allerede sidste år meddelte NNIT, at det ansatte flere folk uden for Danmark end inden for landets grænser.

NNIT har i Tjekkiet store kontrorer i Prag og Olomouc, mens det i Kina beskæftiger mere end 900 medarbejdere i Tianjin.

Du finder hele regnskabet fra NNIT her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”