Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Headset fra GN Audio i verdens top 3 / Landbruget bliver det næste robot-eventyr / Apple lægger kæmpe teknologisk forhindring i vejen for Facebook / Dårlig ledelse er den største trussel mod it-sikkerhed

Morgen-briefing: Headset fra GN Audio i verdens top 3 / Landbruget bliver det næste robot-eventyr / Apple lægger kæmpe teknologisk forhindring i vejen for Facebook / Dårlig ledelse er den største trussel mod it-sikkerhed / OECD: Vi har taget vigtige skridt mod beskatning af digitale giganter fra 2020 / KMD i Polen hædret som bedste it-arbejdsplads

Computerworld ønsker godmorgen og byder velkommen til torsdagens hurtige overblik over de vigtigste it-nyheder.

Headset fra GN Audio i verdens top 3

Danske GN Audio er landet på en fornem tredjeplads på verdensplan når det gælder salget af trådløse headset til forbrugere, fortæller Ritzau Finans ifølge Børsen.

Det er analyseforetagenderne GfK og NPD, der har indsamlet salgstallene fra butikkerne, som dokumenterer verdenspositionerne. Apple og Bose ligger nummer et og to, men GN Audio har altså distanceret store spillere som Samsung og Sony.

Landbruget bliver det næste robot-eventyr

Markedet for robotter til landbruget står foran et væksteventyr, skriver Finans.

Markedet for robotter til landbruget vil nemlig stige voldsomt de kommende år. Ifølge den tidligere chef for branchefælleskabet Odense Robotics, Bjarke Falk Nielsen, bliver der investeret massivt i udviklingen, og landbrugsrobotter tegner til at blive den største sektor ud over industrirobotter.

“Vi har en rigtig flot tradition for robotter til landbrug i Danmark, og vi har mange R&D-projekter, vi kan stå på. Jeg tror i den grad på, at det kan vokse frem,” siger Bjarke Falk Nielsen, der også er direktør for Maybe Robotics til Finans.

Apple lægger kæmpe teknologisk forhindring i vejen for Facebook

Apple har lukket ned for Facebooks adgang til at køre eksempelvis betaversioner af apps til Facebook, Messenger og Instagram på Apples styresystem iOS, og Facebook kan heller ikke køre egne interne apps, fortæller The Verge.

Årsagen til den alvorlige nedlukning skyldes formentlig, at Facebook har forbrudt sig mod Apples retningslinjer ved at distribuere en såkaldt research-app til Apple iPhones, som kan tracke teenagere blandt iPhone-kunderne.

Apple siger til mediet Recode, at Facebooks handling er et klart brud med aftalen med Apple.

Dårlig ledelse er den største trussel mod it-sikkerhed

Det er helt forfejlet at skyde på medarbejderne i virksomhederne som den største trussel mod it-sikkerheden, skriver Mads Schaarup Andersen, it-sikkerhedsekspert hos Alexandra Instituttet i en kommentar i Finans.

Ledelsen er faktisk oftest den største trussel, skriver han. Man prioriterer ikke sikkerhed, og de ansvarlige sørger heller ikke for de nødvendige ressourcer til at arbejde med it-sikkerhed i medarbejdernes hverdag. Samtidig bliver der stillet urimelige krav.

“Medarbejdere gør det, der virker for dem. De fleste bryder ikke sikkerhedsprocedurerne, fordi de er ligeglade. De gør det, fordi sikkerhedspolitikken står i vejen for, at de kan udføre deres arbejde tilfredsstillende”, skriver han.

OECD: Vi har taget vigtige skridt mod beskatning af digitale giganter fra 2020

En fælles EU-beskatning af de digitale giganter som Google og Facebook er foreløbig faldet til jorden blandt andet på grund af dansk modstand. Danmark vil hellere satse på, at den internationale økonomiske sammenslutning OECD kan finde frem til en beskatningsmodel, og nu meddeler netop OECD, at der er fremdrift i sagerne.

I en pressemeddelelse fremgår det, at OECD-landene har gjort store fremskridt i forhold til at finde en løsning på de skattemæssige udfordringer, der er opstået i kølvandet på digitaliseringen af økonomien. Landene er blevet enige om at arbejde for en såkaldt konsensusbaseret langtidsholdbar løsning i 2020, skriver OECD.

KMD i Polen hædret som bedste it-arbejdsplads

Computerworld i Polen har netop udnævnt KMD’s afdeling i landet som den bedste it-arbejdsplads 2019, skriver KMD Polen på sin officielle LinkedIn-profil.

Hæderen er baseret på en anonym undersøgelse blandt de ansatte, som viser høj grad af motivation og tilfredshed.

“Den skandinaviske kultur med åbenhed og ærlighed er meget værdsat og kommer til udtryk i effektivt samarbejde blandt mennesker”, skriver KMD Polen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere