Artikel top billede

Morgen-briefing: Headset fra GN Audio i verdens top 3 / Landbruget bliver det næste robot-eventyr / Apple lægger kæmpe teknologisk forhindring i vejen for Facebook / Dårlig ledelse er den største trussel mod it-sikkerhed

Morgen-briefing: Headset fra GN Audio i verdens top 3 / Landbruget bliver det næste robot-eventyr / Apple lægger kæmpe teknologisk forhindring i vejen for Facebook / Dårlig ledelse er den største trussel mod it-sikkerhed / OECD: Vi har taget vigtige skridt mod beskatning af digitale giganter fra 2020 / KMD i Polen hædret som bedste it-arbejdsplads

Computerworld ønsker godmorgen og byder velkommen til torsdagens hurtige overblik over de vigtigste it-nyheder.

Headset fra GN Audio i verdens top 3

Danske GN Audio er landet på en fornem tredjeplads på verdensplan når det gælder salget af trådløse headset til forbrugere, fortæller Ritzau Finans ifølge Børsen.

Det er analyseforetagenderne GfK og NPD, der har indsamlet salgstallene fra butikkerne, som dokumenterer verdenspositionerne. Apple og Bose ligger nummer et og to, men GN Audio har altså distanceret store spillere som Samsung og Sony.

Landbruget bliver det næste robot-eventyr

Markedet for robotter til landbruget står foran et væksteventyr, skriver Finans.

Markedet for robotter til landbruget vil nemlig stige voldsomt de kommende år. Ifølge den tidligere chef for branchefælleskabet Odense Robotics, Bjarke Falk Nielsen, bliver der investeret massivt i udviklingen, og landbrugsrobotter tegner til at blive den største sektor ud over industrirobotter.

“Vi har en rigtig flot tradition for robotter til landbrug i Danmark, og vi har mange R&D-projekter, vi kan stå på. Jeg tror i den grad på, at det kan vokse frem,” siger Bjarke Falk Nielsen, der også er direktør for Maybe Robotics til Finans.

Apple lægger kæmpe teknologisk forhindring i vejen for Facebook

Apple har lukket ned for Facebooks adgang til at køre eksempelvis betaversioner af apps til Facebook, Messenger og Instagram på Apples styresystem iOS, og Facebook kan heller ikke køre egne interne apps, fortæller The Verge.

Årsagen til den alvorlige nedlukning skyldes formentlig, at Facebook har forbrudt sig mod Apples retningslinjer ved at distribuere en såkaldt research-app til Apple iPhones, som kan tracke teenagere blandt iPhone-kunderne.

Apple siger til mediet Recode, at Facebooks handling er et klart brud med aftalen med Apple.

Dårlig ledelse er den største trussel mod it-sikkerhed

Det er helt forfejlet at skyde på medarbejderne i virksomhederne som den største trussel mod it-sikkerheden, skriver Mads Schaarup Andersen, it-sikkerhedsekspert hos Alexandra Instituttet i en kommentar i Finans.

Ledelsen er faktisk oftest den største trussel, skriver han. Man prioriterer ikke sikkerhed, og de ansvarlige sørger heller ikke for de nødvendige ressourcer til at arbejde med it-sikkerhed i medarbejdernes hverdag. Samtidig bliver der stillet urimelige krav.

“Medarbejdere gør det, der virker for dem. De fleste bryder ikke sikkerhedsprocedurerne, fordi de er ligeglade. De gør det, fordi sikkerhedspolitikken står i vejen for, at de kan udføre deres arbejde tilfredsstillende”, skriver han.

OECD: Vi har taget vigtige skridt mod beskatning af digitale giganter fra 2020

En fælles EU-beskatning af de digitale giganter som Google og Facebook er foreløbig faldet til jorden blandt andet på grund af dansk modstand. Danmark vil hellere satse på, at den internationale økonomiske sammenslutning OECD kan finde frem til en beskatningsmodel, og nu meddeler netop OECD, at der er fremdrift i sagerne.

I en pressemeddelelse fremgår det, at OECD-landene har gjort store fremskridt i forhold til at finde en løsning på de skattemæssige udfordringer, der er opstået i kølvandet på digitaliseringen af økonomien. Landene er blevet enige om at arbejde for en såkaldt konsensusbaseret langtidsholdbar løsning i 2020, skriver OECD.

KMD i Polen hædret som bedste it-arbejdsplads

Computerworld i Polen har netop udnævnt KMD’s afdeling i landet som den bedste it-arbejdsplads 2019, skriver KMD Polen på sin officielle LinkedIn-profil.

Hæderen er baseret på en anonym undersøgelse blandt de ansatte, som viser høj grad af motivation og tilfredshed.

“Den skandinaviske kultur med åbenhed og ærlighed er meget værdsat og kommer til udtryk i effektivt samarbejde blandt mennesker”, skriver KMD Polen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.