Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Headset fra GN Audio i verdens top 3 / Landbruget bliver det næste robot-eventyr / Apple lægger kæmpe teknologisk forhindring i vejen for Facebook / Dårlig ledelse er den største trussel mod it-sikkerhed

Morgen-briefing: Headset fra GN Audio i verdens top 3 / Landbruget bliver det næste robot-eventyr / Apple lægger kæmpe teknologisk forhindring i vejen for Facebook / Dårlig ledelse er den største trussel mod it-sikkerhed / OECD: Vi har taget vigtige skridt mod beskatning af digitale giganter fra 2020 / KMD i Polen hædret som bedste it-arbejdsplads

Computerworld ønsker godmorgen og byder velkommen til torsdagens hurtige overblik over de vigtigste it-nyheder.

Headset fra GN Audio i verdens top 3

Danske GN Audio er landet på en fornem tredjeplads på verdensplan når det gælder salget af trådløse headset til forbrugere, fortæller Ritzau Finans ifølge Børsen.

Det er analyseforetagenderne GfK og NPD, der har indsamlet salgstallene fra butikkerne, som dokumenterer verdenspositionerne. Apple og Bose ligger nummer et og to, men GN Audio har altså distanceret store spillere som Samsung og Sony.

Landbruget bliver det næste robot-eventyr

Markedet for robotter til landbruget står foran et væksteventyr, skriver Finans.

Markedet for robotter til landbruget vil nemlig stige voldsomt de kommende år. Ifølge den tidligere chef for branchefælleskabet Odense Robotics, Bjarke Falk Nielsen, bliver der investeret massivt i udviklingen, og landbrugsrobotter tegner til at blive den største sektor ud over industrirobotter.

“Vi har en rigtig flot tradition for robotter til landbrug i Danmark, og vi har mange R&D-projekter, vi kan stå på. Jeg tror i den grad på, at det kan vokse frem,” siger Bjarke Falk Nielsen, der også er direktør for Maybe Robotics til Finans.

Apple lægger kæmpe teknologisk forhindring i vejen for Facebook

Apple har lukket ned for Facebooks adgang til at køre eksempelvis betaversioner af apps til Facebook, Messenger og Instagram på Apples styresystem iOS, og Facebook kan heller ikke køre egne interne apps, fortæller The Verge.

Årsagen til den alvorlige nedlukning skyldes formentlig, at Facebook har forbrudt sig mod Apples retningslinjer ved at distribuere en såkaldt research-app til Apple iPhones, som kan tracke teenagere blandt iPhone-kunderne.

Apple siger til mediet Recode, at Facebooks handling er et klart brud med aftalen med Apple.

Dårlig ledelse er den største trussel mod it-sikkerhed

Det er helt forfejlet at skyde på medarbejderne i virksomhederne som den største trussel mod it-sikkerheden, skriver Mads Schaarup Andersen, it-sikkerhedsekspert hos Alexandra Instituttet i en kommentar i Finans.

Ledelsen er faktisk oftest den største trussel, skriver han. Man prioriterer ikke sikkerhed, og de ansvarlige sørger heller ikke for de nødvendige ressourcer til at arbejde med it-sikkerhed i medarbejdernes hverdag. Samtidig bliver der stillet urimelige krav.

“Medarbejdere gør det, der virker for dem. De fleste bryder ikke sikkerhedsprocedurerne, fordi de er ligeglade. De gør det, fordi sikkerhedspolitikken står i vejen for, at de kan udføre deres arbejde tilfredsstillende”, skriver han.

OECD: Vi har taget vigtige skridt mod beskatning af digitale giganter fra 2020

En fælles EU-beskatning af de digitale giganter som Google og Facebook er foreløbig faldet til jorden blandt andet på grund af dansk modstand. Danmark vil hellere satse på, at den internationale økonomiske sammenslutning OECD kan finde frem til en beskatningsmodel, og nu meddeler netop OECD, at der er fremdrift i sagerne.

I en pressemeddelelse fremgår det, at OECD-landene har gjort store fremskridt i forhold til at finde en løsning på de skattemæssige udfordringer, der er opstået i kølvandet på digitaliseringen af økonomien. Landene er blevet enige om at arbejde for en såkaldt konsensusbaseret langtidsholdbar løsning i 2020, skriver OECD.

KMD i Polen hædret som bedste it-arbejdsplads

Computerworld i Polen har netop udnævnt KMD’s afdeling i landet som den bedste it-arbejdsplads 2019, skriver KMD Polen på sin officielle LinkedIn-profil.

Hæderen er baseret på en anonym undersøgelse blandt de ansatte, som viser høj grad af motivation og tilfredshed.

“Den skandinaviske kultur med åbenhed og ærlighed er meget værdsat og kommer til udtryk i effektivt samarbejde blandt mennesker”, skriver KMD Polen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere