Artikel top billede

Microsoft-Azure-væksten er bremset op: Nu stiger den 'kun' 76 procent

It-mastodonten Microsoft har tjent mere end 55 milliarder kroner på verdensplan i de sidste tre måneder af 2018, men væksten i cloud-forretningen Microsoft Azure styrtdykker med mere end 20 procentpoint i forhold til samme periode året forinden.

Verdens næststørste cloud-forretning, Microosft Azure, buldrer ikke frem på markedet i samme fart som tidligere.

Den amerikanske it-gigants cloud-service er steget med hele 76 procent i de to seneste kvartaler, men nu kan Microsoft Azure ikke længere holde tidligere vækstdamp oppe.

Til sammenligning voksede Microsoft Azure-forretningen nemlig med hele 98 procent i samme kvartal året inden.

"Vores stærke kommercielle cloud-resultater afspejler vores dybe og voksende partnerskaber med førende selskaber i enhver sektor, inklusiv detail, finansielle services og sundhed," lyder det fra Microsoft-topchef Sataya Nadella i regnskabet.

Læs også: Microsoft-regler forbyder bestikkelse - men selskabet fastholder guldpartnerskab med bestikkelsesdømte Atea

Den samlede omsætning stiger med 12 procent

Samlet set viser Microsofts seneste regnskab en stigning i omsætningen på lidt over 12 procent.

Microsoft omsætter nu for svimlende 32,47 milliarder dollar, svarende til næsten 212 milliarder kroner.

Selskabets produktionsdivision, som har salg af Office-programmer som det primære formål, er i perioden steget med 13 procent til en omsætning på 10,1 milliarder dollar, hvilket svarer til omkring 66 milliarder kroner.

Læs også: Microsoft Danmark vil gå vækstamok i det kommende år: Forventer omsætningen stiger med 150 procent

Det justerede overskud for kvartalet, der endte ved årets udgang, landet på 8,58 milliarder dollar.

Det betyder, at Microsoft har tjent lidt omkring 56 milliarder kroner på verdensplan i de sidste tre måneder af 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.