Artikel top billede

En enkel centimeters nøjagtighed gør Bluetooth 5.1 til en game-changer: Derfor er den nyeste opdatering så lovende

Specifikationerne til Bluetooth 5.1 protokollen er netop blevet specificeret. Mulighederne er store.

Har man en gang oplevet, at blive sendt på ufrivillig skattejagt efter ens trådløse headset, som i dagens anledning havde forputtet sig under sofaens pyntepuder, vil man sætte pris på de seneste udviklinger indenfor Bluetooth.

Konsortiet bag Bluetooth-standarden, Bluetooth SIG, som siden 1998 har fintunet den trådløse teknologi, er nemlig ude med en interessant udvikling i den seneste version af protokollen, Bluetooth 5.1.

Nyeste afstøbning, som i januar måned er blevet gjort tilgængelig til udviklere, vil integrere en såkaldt ’direction finding’ feature, som gør det muligt for en eventuel smartphone-app at pege imod en tilsluttet Bluetooth-enhed, skriver netmediet Venturebeat.

Er dit fikse, lille trådløse headset blevet væk, eller har du forputtet dit smartwatch, vil den nye standard gøre det muligt at navigere sig frem til hvor enheden ligger med få centimeters præcision – forudsat, at du befinder dig inden for Bluetooth-forbindelsens rækkevidde.

Med Bluetooth 5.1 ombord på mobilen vil din smartphone også vide præcis, hvad vej den ligger, hvilket baner vej for præcis navigation indendørs, eksempelvis i supermarkeder, lufthavne, museer eller endda i bybilledet, hvor sædvanlig GPS-navigation kan komme til kort.

Se også: Trådløs forbindelse der virker: Googles ’Fast Pair’ slutter automatisk dit headset til dine enheder

En game-changer

Med sine nye evner kan Bluetooth 5.1 standarden blive en gamechanger for de services og tjenester, som beror på lokalisering af objekter, skriver mediet.

Eksempelvis kan industrivirksomheder få gavn af, hurtigt at kunne lokalisere en bestemt enhed på lagerhylderne.

”Lokalisations-tjenester er en af de hurtigst voksende it-løsninger for Bluetooth-teknologi, der forventes at nå ud til ovre 400 millioner enheder i 2022”, siger Bluetooth SIG direktør Mark Powell i en pressemeddelelse.

Med den seneste opdatering, Bluetooth 5.0, tillod teknologien enheder længere forbindelsesafstande, højere transmissionshastigheder samt mulighed for lavere strømforbrug via Bluetooth LE protokollen.

Andre teknologier, navnlig det TAPAS-system, der i øjeblikket testes omkring Aarhus by, vil i fremtiden også assistere enheders behov for stadigt mere præcise placeringsoplysninger.

Se også: USB C skulle have været kablet til at regere dem alle: Men der er store problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere