Artikel top billede

En enkel centimeters nøjagtighed gør Bluetooth 5.1 til en game-changer: Derfor er den nyeste opdatering så lovende

Specifikationerne til Bluetooth 5.1 protokollen er netop blevet specificeret. Mulighederne er store.

Har man en gang oplevet, at blive sendt på ufrivillig skattejagt efter ens trådløse headset, som i dagens anledning havde forputtet sig under sofaens pyntepuder, vil man sætte pris på de seneste udviklinger indenfor Bluetooth.

Konsortiet bag Bluetooth-standarden, Bluetooth SIG, som siden 1998 har fintunet den trådløse teknologi, er nemlig ude med en interessant udvikling i den seneste version af protokollen, Bluetooth 5.1.

Nyeste afstøbning, som i januar måned er blevet gjort tilgængelig til udviklere, vil integrere en såkaldt ’direction finding’ feature, som gør det muligt for en eventuel smartphone-app at pege imod en tilsluttet Bluetooth-enhed, skriver netmediet Venturebeat.

Er dit fikse, lille trådløse headset blevet væk, eller har du forputtet dit smartwatch, vil den nye standard gøre det muligt at navigere sig frem til hvor enheden ligger med få centimeters præcision – forudsat, at du befinder dig inden for Bluetooth-forbindelsens rækkevidde.

Med Bluetooth 5.1 ombord på mobilen vil din smartphone også vide præcis, hvad vej den ligger, hvilket baner vej for præcis navigation indendørs, eksempelvis i supermarkeder, lufthavne, museer eller endda i bybilledet, hvor sædvanlig GPS-navigation kan komme til kort.

Se også: Trådløs forbindelse der virker: Googles ’Fast Pair’ slutter automatisk dit headset til dine enheder

En game-changer

Med sine nye evner kan Bluetooth 5.1 standarden blive en gamechanger for de services og tjenester, som beror på lokalisering af objekter, skriver mediet.

Eksempelvis kan industrivirksomheder få gavn af, hurtigt at kunne lokalisere en bestemt enhed på lagerhylderne.

”Lokalisations-tjenester er en af de hurtigst voksende it-løsninger for Bluetooth-teknologi, der forventes at nå ud til ovre 400 millioner enheder i 2022”, siger Bluetooth SIG direktør Mark Powell i en pressemeddelelse.

Med den seneste opdatering, Bluetooth 5.0, tillod teknologien enheder længere forbindelsesafstande, højere transmissionshastigheder samt mulighed for lavere strømforbrug via Bluetooth LE protokollen.

Andre teknologier, navnlig det TAPAS-system, der i øjeblikket testes omkring Aarhus by, vil i fremtiden også assistere enheders behov for stadigt mere præcise placeringsoplysninger.

Se også: USB C skulle have været kablet til at regere dem alle: Men der er store problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.