Artikel top billede

En enkel centimeters nøjagtighed gør Bluetooth 5.1 til en game-changer: Derfor er den nyeste opdatering så lovende

Specifikationerne til Bluetooth 5.1 protokollen er netop blevet specificeret. Mulighederne er store.

Har man en gang oplevet, at blive sendt på ufrivillig skattejagt efter ens trådløse headset, som i dagens anledning havde forputtet sig under sofaens pyntepuder, vil man sætte pris på de seneste udviklinger indenfor Bluetooth.

Konsortiet bag Bluetooth-standarden, Bluetooth SIG, som siden 1998 har fintunet den trådløse teknologi, er nemlig ude med en interessant udvikling i den seneste version af protokollen, Bluetooth 5.1.

Nyeste afstøbning, som i januar måned er blevet gjort tilgængelig til udviklere, vil integrere en såkaldt ’direction finding’ feature, som gør det muligt for en eventuel smartphone-app at pege imod en tilsluttet Bluetooth-enhed, skriver netmediet Venturebeat.

Er dit fikse, lille trådløse headset blevet væk, eller har du forputtet dit smartwatch, vil den nye standard gøre det muligt at navigere sig frem til hvor enheden ligger med få centimeters præcision – forudsat, at du befinder dig inden for Bluetooth-forbindelsens rækkevidde.

Med Bluetooth 5.1 ombord på mobilen vil din smartphone også vide præcis, hvad vej den ligger, hvilket baner vej for præcis navigation indendørs, eksempelvis i supermarkeder, lufthavne, museer eller endda i bybilledet, hvor sædvanlig GPS-navigation kan komme til kort.

Se også: Trådløs forbindelse der virker: Googles ’Fast Pair’ slutter automatisk dit headset til dine enheder

En game-changer

Med sine nye evner kan Bluetooth 5.1 standarden blive en gamechanger for de services og tjenester, som beror på lokalisering af objekter, skriver mediet.

Eksempelvis kan industrivirksomheder få gavn af, hurtigt at kunne lokalisere en bestemt enhed på lagerhylderne.

”Lokalisations-tjenester er en af de hurtigst voksende it-løsninger for Bluetooth-teknologi, der forventes at nå ud til ovre 400 millioner enheder i 2022”, siger Bluetooth SIG direktør Mark Powell i en pressemeddelelse.

Med den seneste opdatering, Bluetooth 5.0, tillod teknologien enheder længere forbindelsesafstande, højere transmissionshastigheder samt mulighed for lavere strømforbrug via Bluetooth LE protokollen.

Andre teknologier, navnlig det TAPAS-system, der i øjeblikket testes omkring Aarhus by, vil i fremtiden også assistere enheders behov for stadigt mere præcise placeringsoplysninger.

Se også: USB C skulle have været kablet til at regere dem alle: Men der er store problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere