Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Søfartsstyrelsen klar med nye it-sikkerhedsregler for danske skibe

Danske rederier skal fremover indrapportere it-sikkerhedshændelser med nyt regelsæt om cybersikkerhed til søs

Fremover skal danske rederier indberette it-sikkerhedshændelser til søs til både Center for Cybersikkerhed og Søfartsstyrelsen.

Det fremgår af en splinterny bekendtgørelse, som Søfartsstyrelsen barsler med.

Bekendtgørelsen træder i kraft i dag.

Den “ fastsætter krav til udbydere af sikkerhedskritiske maritime tjenester, rederier og skibe om at beskytte sårbare IT–systemer mod cyberangreb af hensyn til skibes sikkerhed og deres sejlads,” lyder det fra Søfartsstyrelsen.

Bekendtgørelsen bliver søsat i kølvandet (om man så må sige) på regeringens nye it-sikkerhedsplan for seks samfundskritiske sektorer, hvoraf søfart altså er den ene.

Her er fokus blandt andet rettet mod trafikovervågning, advarsler, navigations, skibssystemer og skibenes software.

“Målsætningen med strategien er, at sikkerheden om bord på danske skibe og i danske farvande ikke kompromitteres som følge af cyberangreb. Med bekendtgørelsen er Søfartsstyrelsen i fuld gang med at gennemføre strategiens målsætninger og de tilhørende initiativer i sektorstrategien,” lyder det.

Du finder hele den nye bekendtgørelse her.

Læs også:

Regeringens store it-sikkerhedsplan kritiseres fra flere sider for væsentlige mangler: "Det holder ikke"

IT-Branchen ikke tilfreds med ny national sikkerhedsstrategi: Fyldt med store huller - se hovedtrækkene i strategien her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere