Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

To danskere skal i fængsel for at have installeret spyware på 15 bibliotekers computere: Har scoret mere end otte millioner kroner

To brødre er blevet idømt tre og fem års fængsel for at have misbrugt computere på 15 biblioteker i hele landet.

Retten i Sønderborg har fredag idømt to brødre tre og fem års fængsel for at have hacket sig til otte millioner kroner.

Dommen lød derudover på et erstatningskrav på 600.000 kroner for omfattende databedrageri på 15 biblioteker i hele landet.

Det skriver DR.

De to brødre er tidligere dømt for terror, som såkaldte syrienskrigere, men der er ikke noget der tyder på, at hackerangrebene skulle være terrorrelateret, skriver DR.

I alt tjente de to dømte otte millioner kroner, ved at installere programmet Keylogger på bibliotekernes computere, der gemmer alle informationer der bliver indtastet på tastaturet.

På den måde har de ifølge DR kunne få adgang til 16 danske biblioteksbrugeres kontooplysninger, NemID og oprette lån med deres oplysninger.

Ikke første gang

Så sent som i april 2017 blev en mand fra Aarhus idømt 30 måneders fængsel for en ligende sag.

Her havde han også brugt programmet Keylogger til at begå omfattende identitetstyveri mod brugere af et af landets biblioteker.

“Det begynder med identitetstyveri, hvorefter han tømmer deres bankkonti, optager lån og i det hele taget har fri adgang til at benyttes deres NemID, uden at de aner noget om det - før det er for sent.

Det er voldsomt groft, og det er også grunden til, at han får to et halvt års fængsel til direkte afsoning," lød det dengang fra anklager Rosa Pape til Aarhus Stiftstidende.

Læs også: Installerede malware på biblioteks-computere: 20-årig skal i fængsel for milliontyveri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere