Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

To danskere skal i fængsel for at have installeret spyware på 15 bibliotekers computere: Har scoret mere end otte millioner kroner

To brødre er blevet idømt tre og fem års fængsel for at have misbrugt computere på 15 biblioteker i hele landet.

Retten i Sønderborg har fredag idømt to brødre tre og fem års fængsel for at have hacket sig til otte millioner kroner.

Dommen lød derudover på et erstatningskrav på 600.000 kroner for omfattende databedrageri på 15 biblioteker i hele landet.

Det skriver DR.

De to brødre er tidligere dømt for terror, som såkaldte syrienskrigere, men der er ikke noget der tyder på, at hackerangrebene skulle være terrorrelateret, skriver DR.

I alt tjente de to dømte otte millioner kroner, ved at installere programmet Keylogger på bibliotekernes computere, der gemmer alle informationer der bliver indtastet på tastaturet.

På den måde har de ifølge DR kunne få adgang til 16 danske biblioteksbrugeres kontooplysninger, NemID og oprette lån med deres oplysninger.

Ikke første gang

Så sent som i april 2017 blev en mand fra Aarhus idømt 30 måneders fængsel for en ligende sag.

Her havde han også brugt programmet Keylogger til at begå omfattende identitetstyveri mod brugere af et af landets biblioteker.

“Det begynder med identitetstyveri, hvorefter han tømmer deres bankkonti, optager lån og i det hele taget har fri adgang til at benyttes deres NemID, uden at de aner noget om det - før det er for sent.

Det er voldsomt groft, og det er også grunden til, at han får to et halvt års fængsel til direkte afsoning," lød det dengang fra anklager Rosa Pape til Aarhus Stiftstidende.

Læs også: Installerede malware på biblioteks-computere: 20-årig skal i fængsel for milliontyveri
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere