Artikel top billede

Apples kriseopdatering udskudt: Kommer først en uge senere

En graverende fejl i Apples iOS og Mac OS styresystemer, gjorde det muligt for brugerne at aflytte hinanden. Den nødvendige fejlrettelse er forsinket med en uge.

Apple måtte forrige uge trække stikket til FaceTime-applikationen nye gruppeopkalds-feature, efter det tirsdag 29. januar blev tydeligt, at funktionen kunne misbruges til at aflytte andre brugere.

Sidst den dag lukkede Apple ned for gruppe-FaceTime via deres servere.

Dengang løs det fra selskabet, at en software opdatering, med fejlrettelser til både iOS og MacOS, ville blive udsendt inden for den kommende uge.

Det forventede fix vil dog lade vente på sig, i en efterfølgende officiel meddelelse fra selskabet hedder det nu, at kriseopdateringen først vil udkomme en uge senere.

Se også: Kæmpe sikkerhedsbrist i iOS og MacOS: Du kan blive aflyttet via Facetime-appen

”Vi har løst sikkerhedsproblemet i gruppe-FaceTime via Apples servere og vi vil udsende en software-opdatering der vil genoprette funktionen i den næste uge,” lyder den officielle besked fra selskabet sidst i forrige uge.

Efter at Apple fik store bevågenhed sidst i januar måned, blev det klart at Apple allerede blev orienteret på deres supportside om problemet. Fra Apple lyder det nu, at man nu er indstillet på at optimere selskabets proces, når det gælder modtagelse og adressering rapporteringer om fejl.

Efter aflytningsskandalen møder Apple nu retslige krav i både USA og Canada, skriver netmediet macrumors.

Læs også: Ugen i tech: Apples produkt-roadmap for 2019 er lækket / Smugkig på iOS 13 nyhederne / Det her bliver Teslas næste elbil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere