Artikel top billede

Ateas self cleaning bliver et tema i arbejdet med ny udbudslov

Den store Atea-bestikkelsessag og Ateas såkaldte self cleaning står til at blive en del af hele arbejdet med at formulere en ny udbudslov.

Den store Atea-bestikkelsessag vil komme til at give aftryk på arbejdet med at formulere nye udbudsregler, vurderer SKI’s topchef, Signe Lynggard Madsen, ifølge ITWatch.

Hun sidder med i en tværministeriel arbejdsgruppe, der har fået til at opgave at se, hvordan reglerne kan strammes i kølvandet på sagen.

“Jeg kan sige det sådan, at jeg har svært ved at forestille mig en gennemgang af udbudsloven, uden at området for self cleaning er på bordet. Der har været politiske røster om dette, og efter Atea-sagen har vi prøvet det i praksis. Nu er det ikke teori længere, nu er det sket i praksis, så det er kun naturligt, at erfaringerne indgår i evalueringsarbejdet,” siger Signe Lynggard Madsen.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) har tidligere flere gange givet udtryk for, at hun have reglerne strammet på en måde, så bestikkelsesdømte selskaber ikke kan deltage i udbud.

Hun mener, at bestikkelsessager underminerer tilliden til offentlige myndigheder.

Det kan du læse mere om her: 'Dybt forarget' minister vil stramme udbudsregler efter Atea-sagen: Bestikkelsesdømte virksomheder skal udelukkes fra udbud

Atea blev i fjor idømt en bøde på 10 millioner kroner for sin deltagelse i den store bestikkelsessag, hvor en række tidligere topchefer også er blevet dømt.

Men selskabet er igen blevet taget til nåde, efter det kunne dokumentere, at det havde iværkssat en omfattende intern oprydning.

Det kan du læse mere om her: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere