Fortalt til: Steffen Villadsen

Mennesker i IT

Udgivet 5. februar 2019 kl. 13.30
Ganske kort tid efter jeg stod på hovedscenen til Microsofts partnerkonference, var jeg på idrætshøjskole sammen med mine dengang tre børn. I dag har jeg fire.

Så blev jeg ringet op om tirsdagen, og jeg var lige kommet hjem fra USA, så jeg var helt groggy.

Det var assistenten til den næstkommanderende i Microsoft, der spurgte, om jeg var klar til på fredag.

I vores e-mail korrespondance var vi gået fejl af hinanden, så de havde inviteret mig til ikke bare at tale på hovedkonferencen, men også på konferencen for 14.000 Microsoft-medarbejdere ugen efter i en anden del af USA.

Der stod jeg så på højskole med alle mine børn og sagde, at jeg ikke længere var i USA.

Så gik de jo fuldstændigt i panik. Så de fløj to teknikere ind fra henholdsvis Holland og England, der på hotellet i Viborg satte en videoforbindelse op i et studie, hvor jeg skulle komme ned fredag aften og holde mit indlæg på hovedscenen via et videolink direkte fra et hotel i Viborg.

De to folk fra Microsoft stod så på hovedscenen og interviewede mig på et videolink til hotellet i Viborg, men jeg kunne ikke lade mit mindste barn være alene på højskolen, hvor der er noget afslutningsfest, så jeg tog ham med.

Og mens jeg sad og blev interviewet foran 14.000 Microsoft-medarbejdere på en videoforbindelse mellem Viborg og Atlanta, kom min søn gående ind i billedet og sagde, at han skulle tisse.

Så kom der en tekniker flyvende ind fra højre side og hev min søn ud til den ene side og tog ham ud på toilettet, mens jeg sad og talte videre og kiggede stift ind i kameraet.

Der var ikke nogen, der opdagede det. Der lød bare en stemme, der sagde, ’far, jeg skal tisse’.

Jeg tror ikke, at det gik op for dem, for de fortsatte uanfægtet, men bagefter fik jeg en masse ros for det.

Den næstkommanderende i Microsoft, Jean-Philippe Courtois, ringede sågar til mig og sagde, at det var den sjoveste historie nogensinde.
Finn Krusholm, stifter og direktør for Apps People og tidligere også for Cloud People.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.