Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: DXC skal drifte Norges svar på NemID / Endnu en fynsk robotsucces i sin vorden / PCSYS solgt til Canada / 30 dages fængsel for trusler på Facebook mod Zenia Stampe

Morgen-briefing: DXC skal drifte Norges svar på NemID / Endnu en fynsk robotsucces i sin vorden / PCSYS solgt til Canada / 30 dages fængsel for trusler på Facebook mod Zenia Stampe / Devoteam indgår samarbejde med Omada / Konsulenthuset Invixo åbner i Fredericia / Sonos en god opkøbsmulighed for Apple / Tesla køber producent af ‘ultra-kondensatorer’

Mornings fra Computerworld. Så blev det tirsdag, og her er dagens hurtige it-nyhedsoverblik:

DXC skal drifte Norges svar på NemID

Vipps AS har valgt DXC til at drifte BankID i Norge i de kommende fire år - det der svarer til NemID i Danmark, skriver DXC i en pressemeddelelse.

BankID er den største ID-, autentifikations- og signerings-service i Norge, med en markedsandel på 85%. Servicen bruges af alle norske banker samt yderligere 1.200 serviceudbydere

“Aftalen er signifikant for DXC, og understøtter vores position som ledende it-leverandør for det nordiske marked”, siger Jørgen Jakobsen, Vice President for DXC i Nordeuropa.

Endnu en fynsk robotsucces i sin vorden

Selskabet Smooth Robotics er netop udvalgt som en af de 10 mest interessante robot-startups i Europa, skriver Finans.

Smooth Robotics er specialist i styresystemer til robotter, som gør det betydeligt nemmere at sætte robotterne i arbejde - man skal blot vise dem, hvad de skal gøre, i stedet for at kode det ind i robotten

Det er acceleratorprogrammet Robot Union, der placerer selskabet i top 10. Med udnævnelsen følger 120.000 euro og støtte fra et førende robotteknologicenter, skriver Finans.

PCSYS solgt til Canada

Det danske it-firma PCSYS A/S med 35 medarbejdere er netop blevet opkøbt af Tecsys, et canadisk firma med 420 ansatte, der leverer supply chain løsninger primært til det nordamerikanske marked, fremgår det af en pressemeddelelse.

PCSYS har i snart 30 år forsynet det europæiske marked inden for lagerstyring, transportstyring og etiketteringsløsninger, både med software og hardware.

Formålet med opkøbet er at kunne supportere det internationale marked bedre, ved at være lokalt til stede både på det nordamerikanske og det europæiske marked.

PCSYS skifter hverken forretningsområde, navn eller daglig ledelse. PCSYS vil fortsat drive forretningen fra Danmark, så opkøbet vil for kunderne primært betyde flere muligheder for international support og mulighed for at købe ind i en større produktportefølje.

30 dages fængsel for trusler på Facebook mod Zenia Stampe

Trusler fremsat på Facebook mod folketingspolitikeren Zenia Stampe fra det Radikale Venstre kostede 30 dages ubetinget fængsel, har byretten i Glostrup netop afgjort, fremgår det af domstol.dk

Sagen stammer fra 2017, hvor Zenia Stampe skrev et opslag med holdninger til blandt andet Tyrkiet og landets regering.

Det fik den nu dømte 25-årige mand til at skrive: "Hallo dig du ved ikke en skid din bums det dig der er en hykler dit svin brækker din arm og ben jeg sværger".

Det fik Anklagemyndigheden til at rejste tiltale for overtrædelse af straffeloven

Den 25-årige tog betænkningstid med hensyn til anke.

Devoteam indgår samarbejde med Omada

Konsulenthuset Devoteam har indgået et strategisk samarbejde med Omada for at styrke indsatsen inden for IAM (Identity og Access Management) - administration af menneskers adgang til it-systemer, herunder brugerrettigheder og restriktioner, skriver selskabet i en pressemeddelelse..

"Vi arbejder allerede i dag med IAM på sikkerhedsområdet, men samarbejdet med Omada gør os endnu stærkere inden for dette vigtige felt. Ved at kombinere vores strategiske ressourcer og erfaring inden for transformation med Omadas tekniske ekspertise kan vi levere totale, men skræddersyede løsninger til vores kunder," siger Jørgen Papadopoulos, Expert Director hos Devoteam.

Konsulenthuset Invixo åbner i Fredericia

Konsulenthuset Invixo fra Søborg ved København åbner en ny afdeling i Fredericia - dels for at understøtte eksisterende kunder, dels for at skaffe nye, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Samtidigt starter Thomas Norton Kierkgaard som Senior Partner og leder af det nye kontor.

Sonos en god opkøbsmulighed for Apple

Den amerikanske investeringsbank JPMorgan Chase peger på smart home-producenten Sonos som et oplagt bud på en opkøbskandidat for Apple, der har en stor pengetank. Det skriver Ritzau Finans ifølge Børsen.

JPMorgan Chase mener, at Sonos-højttalerne og det marked, de er en del af, vil give størst stategisk værdi for Apple, som også er bagud på dette område.

Tesla køber producent af ‘ultra-kondensatorer’

Tesla meddeler, at man er i færd med at købe teknologiproducenten Maxwell Technologies for 218 millioner dollars, skriver cnbc.com

Maxwell producerer såkaldte ‘ultra-kondensatorer’ som kan lagre og afgive store mængder energi hurtigt.

Tesla-grundlæggeren Elon Musk har tidligere sagt, at teknologien i højere grad end batterier har potentiale til at give et gennembrud for elektriske biler, skriver cnbc.

Maxwell besidder også en proces til at fremstille batterikomponenter, som er betydelig mere effektive end dagens standard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere