Apple indgår aftale om at tilbagebetale 3,7 milliarder skattekroner til Frankrig

Apple er nået til enighed med de franske myndigheder om at tilbagebetale et stort beløb i skat. Franske medier mener, at det kan svare til 500 millioner euro eller 3,7 milliarder kroner.

Alle vil have fat i Apple's mange milliarder af dollar. Også skattemyndighederne. Nu er det så lykkedes den franske af slagsen at nå frem til en aftale med Apple om tilbagebetaling af skat til den franske stat.

Det skriver Reuters.

Det forlyder i en række franske medier, at beløbet er i omegnen af 500 millioner euro, hvilket svarer til hele 3,7 milliarder kroner.

Apples franske kontor har bekræftet, at man har indgået en aftale, men vil ikke sætte præcise tal på, hvor mange nuller, der er på det girokort, som selskabet skal i gang med at betale.

"De franske skattemyndigheder har for nyligt gennemgået regnskaberne for flere år. Detaljerne herfra vil blive offentliggjort i vores offentlige regnskaber," lyder det fra det franske Apple-kontor.

Franskmændene er med helt fremme, når det kommer til at stille krav til de store tech-virksomheder, der længe er blevet beskyldt for at snyde på skattevægten og i øvrigt ikke følge reglerne.

Seneste har det franske datatilsyn således også stukket Google en bøde på samme niveau for ikke at overholde GDPR-reglerne.

Det kan du læse mere om her: Fransk datatilsyn stanger heftig GDPR-bøde på 370 millioner kroner ud til Google

En del af en større kabale
Apple har som et af verdens største tech-selskaber længe været ved at komme i kløerne på særligt de europæiske skattemyndigheder.

Det har således tidligere været på tale at indføre en fælles europæisk skat, der skulle ramme it-giganter som netop Apple og Google.

Her strittede blandt andet Danmark i mod, hvilket var med til, at det ikke blev til noget. Det har ført til, at en række lande nu er gået deres egen vej for at få bugt med de store selskaber, der beviseligt har placeret enorme beløb i skattely, mens de betaler forsvindende lidt til de europæiske skattekasser.

Herhjemme fremgår det, at Apple i 2017 betalte 19,7 millioner kroner i skat. Apples danske forretning hører under den svenske division og opgiver en dansk indkomst på blot 89,7 millioner kroner.

Læs mere her: Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Se hele listen over skattebetalingerne her

Blandt de lande, der er gået solo er netop Frankrig, der nu altså har landet en aftale med Apple. Frankrig indførte således sin digitale skat ved årsskiftet. Franskmændende har, ifølge mediet Politico, lagt sig tæt op ad den foreslåede EU-skat, og på trods af tidligere skepsis på området er den danske finansminister Kristian Jensen (V) nu også begyndt at åbne for muligheden for at finde en fælles europæisk aftale.

Læs mere her: Kristian Jensen klar til at diskutere "klog" digital EU-skat

Det kan dog komme lige sent, da det nu forventes, at lande som Spanien og Italien ventes at følge Frankrigs eksempel.

Dermed vakler den europæiske fælles løsning oså gevaldigt til stor irritation for EU-Kommisionen, der gerne så en fælles løsning på spørgsmålet.

Fem europæiske lande er på vej med sær-skat på it-giganter: Få overblikket over landenes planer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.