Artikel top billede

Apple indgår aftale om at tilbagebetale 3,7 milliarder skattekroner til Frankrig

Apple er nået til enighed med de franske myndigheder om at tilbagebetale et stort beløb i skat. Franske medier mener, at det kan svare til 500 millioner euro eller 3,7 milliarder kroner.

Alle vil have fat i Apple's mange milliarder af dollar. Også skattemyndighederne. Nu er det så lykkedes den franske af slagsen at nå frem til en aftale med Apple om tilbagebetaling af skat til den franske stat.

Det skriver Reuters.

Det forlyder i en række franske medier, at beløbet er i omegnen af 500 millioner euro, hvilket svarer til hele 3,7 milliarder kroner.

Apples franske kontor har bekræftet, at man har indgået en aftale, men vil ikke sætte præcise tal på, hvor mange nuller, der er på det girokort, som selskabet skal i gang med at betale.

"De franske skattemyndigheder har for nyligt gennemgået regnskaberne for flere år. Detaljerne herfra vil blive offentliggjort i vores offentlige regnskaber," lyder det fra det franske Apple-kontor.

Franskmændene er med helt fremme, når det kommer til at stille krav til de store tech-virksomheder, der længe er blevet beskyldt for at snyde på skattevægten og i øvrigt ikke følge reglerne.

Seneste har det franske datatilsyn således også stukket Google en bøde på samme niveau for ikke at overholde GDPR-reglerne.

Det kan du læse mere om her: Fransk datatilsyn stanger heftig GDPR-bøde på 370 millioner kroner ud til Google

En del af en større kabale

Apple har som et af verdens største tech-selskaber længe været ved at komme i kløerne på særligt de europæiske skattemyndigheder.

Det har således tidligere været på tale at indføre en fælles europæisk skat, der skulle ramme it-giganter som netop Apple og Google.

Her strittede blandt andet Danmark i mod, hvilket var med til, at det ikke blev til noget. Det har ført til, at en række lande nu er gået deres egen vej for at få bugt med de store selskaber, der beviseligt har placeret enorme beløb i skattely, mens de betaler forsvindende lidt til de europæiske skattekasser.

Herhjemme fremgår det, at Apple i 2017 betalte 19,7 millioner kroner i skat. Apples danske forretning hører under den svenske division og opgiver en dansk indkomst på blot 89,7 millioner kroner.

Læs mere her: Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Se hele listen over skattebetalingerne her

Blandt de lande, der er gået solo er netop Frankrig, der nu altså har landet en aftale med Apple. Frankrig indførte således sin digitale skat ved årsskiftet. Franskmændende har, ifølge mediet Politico, lagt sig tæt op ad den foreslåede EU-skat, og på trods af tidligere skepsis på området er den danske finansminister Kristian Jensen (V) nu også begyndt at åbne for muligheden for at finde en fælles europæisk aftale.

Læs mere her: Kristian Jensen klar til at diskutere "klog" digital EU-skat

Det kan dog komme lige sent, da det nu forventes, at lande som Spanien og Italien ventes at følge Frankrigs eksempel.

Dermed vakler den europæiske fælles løsning oså gevaldigt til stor irritation for EU-Kommisionen, der gerne så en fælles løsning på spørgsmålet.

Fem europæiske lande er på vej med sær-skat på it-giganter: Få overblikket over landenes planer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere