Artikel top billede

Dansk EU-politiker vil sætte en stopper for Amazons dobbeltrolle: ”Jeg håber meget, at det kommer igennem, så der kan komme vandtætte skotter"

Interview: Christel Schaldemose (S) er hovedarkitekten bag EU-lovgivning, der skal regulere handelsplatforme og sammenligninsportaler, og som allerede fra næste år kan blive en realitet. Loven skal blandt andet sørge for, at Amazon ikke misbruger og udnytter de data, det har om sine forretningskunder.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indsigt i ny EU-lovgivning om regulering af online platforme, der blandt skal sætte en stopper for at misbruge kundevirksomheders data
  • Hvornår vi kan forvente at de nye regler træder i kraft
  • Intentionerne bag lovgivningen
  • Hvorfor Amazon og andre store platforme skal reguleres
1.373
7 min
Europa-Parlamentet, Bruxelles: Det er ikke i orden, når en handelsplatform som Amazon misbruger de data, platformen løbende indsamler fra kunderne, til selv at udvikle og sælge sine egne lignende produkter.

Konkurrenceforvridende, mener den danske EU-parlamentariker, Christel Schaldemose (S), der er ordfører på Europa-Parlamentets udspil til at regulere store onlineplatforme.

”De varer, som Amazon producerer, hænger nogle gange sammen med, at selskabet opdager, at der er

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Kapitel 2: Allan Mørch og AskCody mister kæmpe investering fra amerikansk venturefond efter kræftdiagnose: "De fik selvfølgelig et chok, men begynder også at grine i afmagt"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nomineret til Årets CISO 2021: Tom Engly greb chancen da et cyberangreb lagde Tryg ned: Sådan sparker man dørene ind til bestyrelse og øverste ledelse

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Top 100: Her er de 12 bedste danske sikkerhedsvirksomheder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Systematic risikerer at miste værdifulde ordrer efter kontroversiel militærsag

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Regeringen klar med sit forslag til nye lognings-regler for Danmark: Se det her