Artikel top billede

Huawei efter kritik af sikkerhed i Storbritannien: Det vil tage tre til fem år for os at rette alle problemerne

Huawei er klar til at investere milliarder af kroner i at udbedre problemer i selskabets britiske it-sikkerhed, men arbejdet kommer til at tage mange år, lyder det i brev til det britiske parlament.

Huawei har brug for tre til fem år, hvis selskabet skal udbedre en række sikkerhedsproblemer af teknisk karakter, som en rapport fra den britiske regeringer sidste år identificerede.

Det oplyser selskabet i et brev til det britiske parlament, som nyhedsbureauet Reuters har fået indsigt i.

Huawei har allerede indvilliget i at investere to milliarder dollar til at udbedre sikkerhedsproblemerne, men i brevet til de britiske politikere.

Det oplyser Ryan Ding, der er topchef for Huaweis netværksdivision, at det kan gå helt op til fem år før, at investeringen har båret frugt.

”En forbedring af vores softwareudviklings-kapacitet er som at udskifte komponenter på et højhastighedstog, der er i bevægelse. Det er en kompliceret proces, som vi først vil se effekten af efter mindst tre til fem år. Vi håber, at den britiske regering har forståelse for det,” lyder det i brevet, der er stilet til formanden for det britiske parlaments komite for teknologi og videnskab.

Huawei er verdens største producent af teleudstyr, og gennem den sidste tid har selskabet været ramt af hårde beskyldninger om, at selskabets udstyr udgør en potentiel sikkerhedsrisiko, fordi kinesisk lovgivning betyder, at selskabet kan blive pålagt at udlevere data til den kinesiske regering.

Læs også:Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Fået rødt kort i flere lande

I Australien, USA og New Zealand har man allerede valgt at udelukke Huawei for at levere det kommende 5G-net, og senest har Politiets Efterretningstjeneste i Norge også valgt at advare mod, at der kan være en risiko forbundet med at overlade et kommende 5G-net i hænderne på det kinesiske selskab.

"Vi har sagt, at man bør være opmærksom på Huawei som aktør i forbindelse med 5G-nettet, der skal rulles ud. Det er ikke, fordi vi tror, at der er noget galt med Huawei eller de folk, der arbejder i Norge, men Huawei som selskab har ganske tætte bånd til de kinesiske myndigheder," siger Benedicte Bjørnland, der er chef for PST ifølge den norske tv-station NRK.

Herhjemme har forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen dog slået fast, at lovgivningen ikke rummer mulighed for at udelukke Huawei fra at levere 5G-net i Danmark.

I sidste uge blev Huawei kontorer i Danmark ransaget af politiet, hvor to personer uden arbejdstilladelse blev udvist fra Danmark.

Politiet understregede dog i den forbindelse, at der var tale om en "rutine-efterforskning", som politiet "jævnligt" foretager på arbejdspladser, hvor der som hos Huawei er mange udenlandske medarbejdere.

Læs også:
Huaweis kontor i København ransaget af dansk politi: To personer udvist af Danmark

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere