Artikel top billede

Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Også nordmændene maner nu til ekstra besindighed, når det kommer til det stormombruste kinesiske selskab Huawei. "Vi har sagt at man bør være opmærksom på Huawei som aktør i forbindelse med 5G-nettet," lyder det fra det norske politis efterretningstjeneste.

Vore norske naboer melder sig nu i koret af kritiske røster mod den kinesiske netværksleverandør Huawei.

Det norske politis efterretningstjeneste (PST .red) har således fremlagt sin årlige trusselsvurdering, og her langer efterretningstjenesten ud efter netop Huawei.

Det skriver NRK.

Efterretningstjenesten retter sin opmærksomhed mod Rusland og Kina, som man anser som værende de største trusler, og dermed lægger efterretningstjenesten sig på linje med det norske justitsministerium, der ligeledes holder øje med Huawei.

Læs mere her: Huaweis kontor i København ransaget af dansk politi: To personer bortvist

"Vi har sagt, at man bør være opmærksom på Huawei som aktør i forbindelse med 5G-nettet, der skal rulles ud. Det er ikke, fordi vi tror, at der er noget galt med de Huawei eller de folk, der arbejder i Norge., men Huawei som selskab har ganske tætte bånd til de kinesiske myndigheder," siger Benedicte Bjørnland, der er chef for PST.

Huawei selv afviser, at de kinesiske myndigheder snager i de norske netværk, men det ændrer ikke på, at dagens udmelding er endnu en brik i den vestlige mur, der begynder at rejse sig foran Huawei.

Læs mere her: Tjekkiet udelukker Huawei fra at byde på udvikling af nyt skattesystem

Selskabet har således igennem længere tid være i søgelyset på grund af nogle kinesiske regler, der i teorien kan tvinge Huawei til at udlevere oplysnigner til den kinesiske regering. Det har fået mange til at bekymre sig om, hvorledes det at udrulle netværksudstyr fra Huawei kan betragtes som selv at hænge overvågningsudstryr op rundt om i samfundet.

Det er der dog umiddelbart ingen beviser for. Men på baggrund af formodet tyveri af forretningshemmeligheder og omgåelse af USA's sanktioner mod Iran, har man i USA nu rejst tiltalte mod selskabet.

Læs mere her: USA kræver Huawei-boss udleveret: Rejser tiltale mod Huawei

Samtidigt lægger USA et tungt pres på sine allierede for at lægge afstand til det kinesiske selskab, der må betegnes som en sværvægter inden for leverancer af netværksudstyr.

Herhjemme er Huawei allerede hyret ind til at stå for udrulningen af vores eget 5G-netværk i samarbejde med TDC, hvilket der ikke umiddelbart kan laves om på. Sådan lyder beskeden fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Læs mere her: Huawei truer med at trække sig ud af vesten: Vil flytte forretning til lande, hvor man føler sig velkommen

Læs mere her: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere