Artikel top billede

(Foto: Photo by Lastly Creative on Unsplash)

Spotify tjener omsider penge – nu går selskabet efter en ny form for streaming

For første gang i 13 år tjener musikstreaming-tjenesten Spotify penge – og nu kigger selskabet efter nye græsgange.

13 år og 96 millioner betalende Spotify-kunder skulle der til, før streaming-selskabet kunne mønstre et reelt overskud.

”For første gang i virksomhedens historie er driftsoverskuddet, nettoindtjeningen og den frie cash flow positive”, noterer selskabets i sin regnskabsrapport. Det skriver The Verge.

Det er blevet til et overskud på 94 millioner euro, godt 700 millioner kroner, i det seneste kvartal. Det samlede resultat for 2018 byder dog på et underskud på i alt 582 millioner kroner.

Selskabet noterer samtidig i sin rapport, at der forventes et underskud på mellem 50 og 100 millioner euro allerede i næste kvartal.

Spotify har siden sin debut domineret markedet for abonnementsbaseret streaming af musik og tæller i dag dobbelt så mange betalende kunder end Apples Music. Selskabet tæller i alt 207 millioner aktive brugere på månedsplan.

Læs også: Spotify har knækket koden: Sådan undgår man ret nemt, at dataindsamling og personalisering bliver creepy

Nye toner

Mens Spotify dermed cementerer sin plads som den førende streaming-tjeneste indenfor musik, satser streaming-giganten massivt på en ny vækstakse: Podcast.

Det er blevet til to store annoncerede opkøb af podcast-tjenesterne Gimlet og Anchor. Førstnævnte kostede Spotify 230 millioner dollar, godt halvanden milliard kroner. Salgsprisen på Anchor oplyser Spotify ikke noget om.

Spotify annoncerer samtidigt, at det har I sinde at investere yderligere 400 til 500 millioner dollar i podcast-feltet.

Podcast-streaming har traditionelt været anset som et medie, der er svær at monetizere, noterer Techcrunch, som samtidig påpeger, at det globale podcast-marked i 2017 alene omsatte for 314 millioner dollar.

Se også: Spotify pludselig 161 milliarder kroner værd efter børsnotering - nu skal det notorisk underskudsramte firma til at tjene penge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere