Artikel top billede

Atea-chef afslører: Her er de fire principper, som har genoprettet tilliden til Atea

Fire tiltag er ifølge direktør Morten Felding essentielle for at få arbejde Atea ud af korruptionsdommenes skygge.

I 2015 begyndte en Danmarks største korruptionssager at rulle.

Det skete da syv aktuelle og forhenværende medarbejdere i it-koncernen Atea blev sigtet for blandt andet bestikkelse og underslæb af særlig grov beskaffenhed.

Siden har det været en kamp for Ateas administrerende direktør, Morten Felding, at genetablere tillid til it-selskabet der blandt andet har måtte betale en bøde på 10 millioner kroner og sat forholdet til Apple over styr.

I et interview med Børsen, fortæller direktøren om forløbet omkring hans anholdelse i forbindelse med sagen, samt om hvilke konkrete tiltag der blev indført, for at komme ud af skyggerne fra korruptionsanklagerne og de efterfølgende domme.

Læs også: Atea-boss Morten Felding skal vidne i Atea-sagen torsdag: "Jeg er helt rolig, for jeg ved, at jeg ikke har gjort noget"

Her nævner han fire konkrete tiltag:

  • Ingen af de sigtede ansatte arbejder længere hos Atea.
  • Atea har indført nultolerance overfor unødvendige udgifter til repræsentation.
  • Atea har opnået landets første certificering for antibestikkelse, kaldet ISO 37001.
  • En overtrædelse af de nye regler, udløser en skriftlig reprimande, sker der en anden forteelse bliver man fyret.
”Så man kan begynde at opbygge tillid til Atea igen. Det har været vigtigt for vores medarbejdere at kunne fortælle det ude i verden for sort på hvidt at vise, at vi igen er til at stole på”, fortæller Morten Felding til Børsen.

Morten Felding vurderer desuden at korruptionsskandalen har kostet selskabet op til en halv milliard kroner på bundlinjen. Et estimat som ikke medregner de kurstab der fulgte med skandalen.

Læs også:

Morten Felding efter lang nedtur for Atea: Pilen ser nu ud at være vendt

Atea er stadig presset i Danmark efter bestikkelsessag: Lander millionunderskud i 2018
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere