Artikel top billede

Atea-chef afslører: Her er de fire principper, som har genoprettet tilliden til Atea

Fire tiltag er ifølge direktør Morten Felding essentielle for at få arbejde Atea ud af korruptionsdommenes skygge.

I 2015 begyndte en Danmarks største korruptionssager at rulle.

Det skete da syv aktuelle og forhenværende medarbejdere i it-koncernen Atea blev sigtet for blandt andet bestikkelse og underslæb af særlig grov beskaffenhed.

Siden har det været en kamp for Ateas administrerende direktør, Morten Felding, at genetablere tillid til it-selskabet der blandt andet har måtte betale en bøde på 10 millioner kroner og sat forholdet til Apple over styr.

I et interview med Børsen, fortæller direktøren om forløbet omkring hans anholdelse i forbindelse med sagen, samt om hvilke konkrete tiltag der blev indført, for at komme ud af skyggerne fra korruptionsanklagerne og de efterfølgende domme.

Læs også: Atea-boss Morten Felding skal vidne i Atea-sagen torsdag: "Jeg er helt rolig, for jeg ved, at jeg ikke har gjort noget"

Her nævner han fire konkrete tiltag:

  • Ingen af de sigtede ansatte arbejder længere hos Atea.
  • Atea har indført nultolerance overfor unødvendige udgifter til repræsentation.
  • Atea har opnået landets første certificering for antibestikkelse, kaldet ISO 37001.
  • En overtrædelse af de nye regler, udløser en skriftlig reprimande, sker der en anden forteelse bliver man fyret.
”Så man kan begynde at opbygge tillid til Atea igen. Det har været vigtigt for vores medarbejdere at kunne fortælle det ude i verden for sort på hvidt at vise, at vi igen er til at stole på”, fortæller Morten Felding til Børsen.

Morten Felding vurderer desuden at korruptionsskandalen har kostet selskabet op til en halv milliard kroner på bundlinjen. Et estimat som ikke medregner de kurstab der fulgte med skandalen.

Læs også:

Morten Felding efter lang nedtur for Atea: Pilen ser nu ud at være vendt

Atea er stadig presset i Danmark efter bestikkelsessag: Lander millionunderskud i 2018
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.