Artikel top billede

Foto: Nicole Reyes on Unsplash (Foto: Photo by Nicole Reyes on Unsplash)

Italien vil ikke udelukke Huawei fra 5G-projekter

Huawei er fortsat velkommen i Italien. De italienske myndigheder har gjort det klart, at man ikke har tænkt sig at udelukke det kinesiske selskab fra 5G-projekter - i hvert fald ikke på det nuværende grundlag.

Myndighederne i Italien afviser, at de har i sinde at udelukke det omdiskuterede kinesiske selskab, Huawei, fra landets planer om at udbygge et 5G-netværk.

Det skriver Reuters.

"Vi har ingen intention om at foretage en sådan handling," lyder det i en meddelelse fra det italienske industriministerium, der videre skriver:

"Den nationale sikkerhed er en prioritet, og hvis noget kritisk skulle ske, hvilket endnu ikke har været tilfældet, vil ministeriet overveje hvorledes der skal handles."

Læs mere her: USA kræver Huawei-boss udleveret: Rejser tiltale mod Huawei

Et råb over havet

Meddelsen kommer som et råb udover oprørte vande. Ikke blot går bølgerne højt i den italienske økonomi. Flere steder i Europa vælges der i disse uger også side i et højspændt spil, hvor den centrale brik er netop kinesiske Huawei.

Påstande om en tæt forbindelse til den kinesiske stat og en øget sikkerhedsrisiko, har (under mildt moderat pres fra USA) fået flere europæiske aktører til at melde pas på at tilbyde Huawei opgaver i forbindelse med udrulningen af nye 5G-netværk.

Senest har norsk politis efterretningstjeneste udtalt, at man holder nøje øje med det kinesiske selskab. På samme måde har man i Tjekkiet trukket fingrene til sig, ligesom franske Orange ikke ønsker at benytte 5G-udstyr fra Huawei.

Læs mere her: Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Herhjemme er Huawei allerede på plads som leverandør til TDC, når det nye 5G-netværk skal udrulles. Og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har meddelt, at man ikke kan udelukke kineserne fra opgaven.

Læs mere her: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Læs mere her: Tjekkiet udelukker Huawei fra at byde på udvikling af nyt skattesystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere