Foto: Nicole Reyes on Unsplash

Italien vil ikke udelukke Huawei fra 5G-projekter

Huawei er fortsat velkommen i Italien. De italienske myndigheder har gjort det klart, at man ikke har tænkt sig at udelukke det kinesiske selskab fra 5G-projekter - i hvert fald ikke på det nuværende grundlag.

Myndighederne i Italien afviser, at de har i sinde at udelukke det omdiskuterede kinesiske selskab, Huawei, fra landets planer om at udbygge et 5G-netværk.

Det skriver Reuters.

"Vi har ingen intention om at foretage en sådan handling," lyder det i en meddelelse fra det italienske industriministerium, der videre skriver:

"Den nationale sikkerhed er en prioritet, og hvis noget kritisk skulle ske, hvilket endnu ikke har været tilfældet, vil ministeriet overveje hvorledes der skal handles."

Læs mere her: USA kræver Huawei-boss udleveret: Rejser tiltale mod Huawei

Et råb over havet
Meddelsen kommer som et råb udover oprørte vande. Ikke blot går bølgerne højt i den italienske økonomi. Flere steder i Europa vælges der i disse uger også side i et højspændt spil, hvor den centrale brik er netop kinesiske Huawei.

Påstande om en tæt forbindelse til den kinesiske stat og en øget sikkerhedsrisiko, har (under mildt moderat pres fra USA) fået flere europæiske aktører til at melde pas på at tilbyde Huawei opgaver i forbindelse med udrulningen af nye 5G-netværk.

Senest har norsk politis efterretningstjeneste udtalt, at man holder nøje øje med det kinesiske selskab. På samme måde har man i Tjekkiet trukket fingrene til sig, ligesom franske Orange ikke ønsker at benytte 5G-udstyr fra Huawei.

Læs mere her: Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Herhjemme er Huawei allerede på plads som leverandør til TDC, når det nye 5G-netværk skal udrulles. Og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har meddelt, at man ikke kan udelukke kineserne fra opgaven.

Læs mere her: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Læs mere her: Tjekkiet udelukker Huawei fra at byde på udvikling af nyt skattesystem

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.