Foto: Nicole Reyes on Unsplash

Italien vil ikke udelukke Huawei fra 5G-projekter

Huawei er fortsat velkommen i Italien. De italienske myndigheder har gjort det klart, at man ikke har tænkt sig at udelukke det kinesiske selskab fra 5G-projekter - i hvert fald ikke på det nuværende grundlag.

Myndighederne i Italien afviser, at de har i sinde at udelukke det omdiskuterede kinesiske selskab, Huawei, fra landets planer om at udbygge et 5G-netværk.

Det skriver Reuters.

"Vi har ingen intention om at foretage en sådan handling," lyder det i en meddelelse fra det italienske industriministerium, der videre skriver:

"Den nationale sikkerhed er en prioritet, og hvis noget kritisk skulle ske, hvilket endnu ikke har været tilfældet, vil ministeriet overveje hvorledes der skal handles."

Læs mere her: USA kræver Huawei-boss udleveret: Rejser tiltale mod Huawei

Et råb over havet
Meddelsen kommer som et råb udover oprørte vande. Ikke blot går bølgerne højt i den italienske økonomi. Flere steder i Europa vælges der i disse uger også side i et højspændt spil, hvor den centrale brik er netop kinesiske Huawei.

Påstande om en tæt forbindelse til den kinesiske stat og en øget sikkerhedsrisiko, har (under mildt moderat pres fra USA) fået flere europæiske aktører til at melde pas på at tilbyde Huawei opgaver i forbindelse med udrulningen af nye 5G-netværk.

Senest har norsk politis efterretningstjeneste udtalt, at man holder nøje øje med det kinesiske selskab. På samme måde har man i Tjekkiet trukket fingrene til sig, ligesom franske Orange ikke ønsker at benytte 5G-udstyr fra Huawei.

Læs mere her: Nu følger nordmændene trop: Efterretningstjeneste advarer mod Huawei

Herhjemme er Huawei allerede på plads som leverandør til TDC, når det nye 5G-netværk skal udrulles. Og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har meddelt, at man ikke kan udelukke kineserne fra opgaven.

Læs mere her: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Læs mere her: Tjekkiet udelukker Huawei fra at byde på udvikling af nyt skattesystem

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.