Artikel top billede

Regeringen bekræfter: Brexit kan betyde højere roaming-priser i Storbritannien

Hvis briterne ikke ender med at vedtage en aftale med EU, når man forlader unionen, kan det være slut med at surfe billigt på nettet, når du fremover besøger Storbritannien.

Lykkes det ikke for Storbritannien at få en aftale på plads med EU og forlader unionen med et såkaldt hard brexit 29. marts, så tyder det på, at det samtidig er slut med fri roaming for turister, der besøger Storbritannien.

Dokumenter fra den britiske regering viser nemlig, at de tidligere ekstra takster på mobildata kan være på vej tilbage efter Storbritannien forlader EU.

Det skriver mediet The New European.

Læs også: Din data-roaming afslører, hvor du holder ferie: Se listen over de lande, danskerne har roamet mest i denne sommer

Siden 2017 har det ellers ikke været tilladt for mobilselskaber at kræve højere roaming-priser for kunder, der besøger andre EU-lande.

Men det kan altså være slut for turister, der besøger Storbritannien efter 29. marts, hvor landet ikke længere er medlem af EU.

“Efter nøje overvejelser har regeringen besluttet ikke at vedtage dette forslag,” står der i et notat fra regeringen ifølge The New European.

Det betyder dermed ikke, at mobilselskaberne igen hæver priserne til samme niveau som før 2017, men lovgivningen står altså ikke længere i vejen for, at den mulighed igen er tilbage.

Fortsat usikkerhed for it-giganter

Den britiske primereminister, Theresa May, kæmper fortsat med, at få en aftale mellem EU og Storbritannien på plads, som både EU og det britiske parlament kan være tilfredse med.

Den fortsatte usikkerhed om Storbritanniens fremtidige samarbejde med EU har allerede fået flere store it-virksomheder til at flytte deres kontorer ud af landet.

Senest har Sony meddelt at selskabet flytter sit europæiske hovedkontor ud af London og til den hollandske hovedstad Amsterdam.

Læs også:

Det mest forhadte forslag i EU hænger i tynd tråd: Om kort tid bliver copyright-direktivets fremtid afgjort

Datatilsynet forbereder ny GDPR-sag mod Google: Samarbejder med en stribe andre EU-lande
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.