Artikel top billede

Regeringen bekræfter: Brexit kan betyde højere roaming-priser i Storbritannien

Hvis briterne ikke ender med at vedtage en aftale med EU, når man forlader unionen, kan det være slut med at surfe billigt på nettet, når du fremover besøger Storbritannien.

Lykkes det ikke for Storbritannien at få en aftale på plads med EU og forlader unionen med et såkaldt hard brexit 29. marts, så tyder det på, at det samtidig er slut med fri roaming for turister, der besøger Storbritannien.

Dokumenter fra den britiske regering viser nemlig, at de tidligere ekstra takster på mobildata kan være på vej tilbage efter Storbritannien forlader EU.

Det skriver mediet The New European.

Læs også: Din data-roaming afslører, hvor du holder ferie: Se listen over de lande, danskerne har roamet mest i denne sommer

Siden 2017 har det ellers ikke været tilladt for mobilselskaber at kræve højere roaming-priser for kunder, der besøger andre EU-lande.

Men det kan altså være slut for turister, der besøger Storbritannien efter 29. marts, hvor landet ikke længere er medlem af EU.

“Efter nøje overvejelser har regeringen besluttet ikke at vedtage dette forslag,” står der i et notat fra regeringen ifølge The New European.

Det betyder dermed ikke, at mobilselskaberne igen hæver priserne til samme niveau som før 2017, men lovgivningen står altså ikke længere i vejen for, at den mulighed igen er tilbage.

Fortsat usikkerhed for it-giganter

Den britiske primereminister, Theresa May, kæmper fortsat med, at få en aftale mellem EU og Storbritannien på plads, som både EU og det britiske parlament kan være tilfredse med.

Den fortsatte usikkerhed om Storbritanniens fremtidige samarbejde med EU har allerede fået flere store it-virksomheder til at flytte deres kontorer ud af landet.

Senest har Sony meddelt at selskabet flytter sit europæiske hovedkontor ud af London og til den hollandske hovedstad Amsterdam.

Læs også:

Det mest forhadte forslag i EU hænger i tynd tråd: Om kort tid bliver copyright-direktivets fremtid afgjort

Datatilsynet forbereder ny GDPR-sag mod Google: Samarbejder med en stribe andre EU-lande
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?