Artikel top billede

Regeringen bekræfter: Brexit kan betyde højere roaming-priser i Storbritannien

Hvis briterne ikke ender med at vedtage en aftale med EU, når man forlader unionen, kan det være slut med at surfe billigt på nettet, når du fremover besøger Storbritannien.

Lykkes det ikke for Storbritannien at få en aftale på plads med EU og forlader unionen med et såkaldt hard brexit 29. marts, så tyder det på, at det samtidig er slut med fri roaming for turister, der besøger Storbritannien.

Dokumenter fra den britiske regering viser nemlig, at de tidligere ekstra takster på mobildata kan være på vej tilbage efter Storbritannien forlader EU.

Det skriver mediet The New European.

Læs også: Din data-roaming afslører, hvor du holder ferie: Se listen over de lande, danskerne har roamet mest i denne sommer

Siden 2017 har det ellers ikke været tilladt for mobilselskaber at kræve højere roaming-priser for kunder, der besøger andre EU-lande.

Men det kan altså være slut for turister, der besøger Storbritannien efter 29. marts, hvor landet ikke længere er medlem af EU.

“Efter nøje overvejelser har regeringen besluttet ikke at vedtage dette forslag,” står der i et notat fra regeringen ifølge The New European.

Det betyder dermed ikke, at mobilselskaberne igen hæver priserne til samme niveau som før 2017, men lovgivningen står altså ikke længere i vejen for, at den mulighed igen er tilbage.

Fortsat usikkerhed for it-giganter

Den britiske primereminister, Theresa May, kæmper fortsat med, at få en aftale mellem EU og Storbritannien på plads, som både EU og det britiske parlament kan være tilfredse med.

Den fortsatte usikkerhed om Storbritanniens fremtidige samarbejde med EU har allerede fået flere store it-virksomheder til at flytte deres kontorer ud af landet.

Senest har Sony meddelt at selskabet flytter sit europæiske hovedkontor ud af London og til den hollandske hovedstad Amsterdam.

Læs også:

Det mest forhadte forslag i EU hænger i tynd tråd: Om kort tid bliver copyright-direktivets fremtid afgjort

Datatilsynet forbereder ny GDPR-sag mod Google: Samarbejder med en stribe andre EU-lande
IT-JOB

Elos Medtech Pinol A/S

Technical IT Specialist

Capgemini Danmark A/S

Data Engineer Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Experienced SAP Finance Consultant – Digital
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere