Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei erklærer sig klar til fuldt samarbejde og sikkerheds-ransagning i Europa

Huawei stiller sig til rådighed for en fuld sikkerheds-gennemgang i Europa. It-sikkerheds bør ses som en teknisk disciplin og ikke en ideologisk, lyder det fra selskabet.

Kinesiske Huawei er klar til at lade europæiske lande gennemgå selskabet ud fra en it-sikkerhedsmæssig vinkel, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Meldingen kommer fra Huawei EU-’ambassadør,’ Abraham Liu.

“Vi er altid villige til at acceptere gennemgang og forslag fra alle europæiske regeringer, kunder og partnere,” lyder det fra ham.

Han peger samtidig på, at it-sikkerhed bør ses som en teknisk disciplin og ikke en ideologisk.

“It-sikkerhed bør fortsat være et teknologisk emne istedet for et ideologisk. Teknologiske problemer kan altid løses. Det kan ideologiske ikke,” lyder det fra Abraham Liu.

Samtidig gentager Huawei-manden det budskab, som det kinesiske selskab har fremlagt gang på gang som svar på de mange rygter og beskyldninger om, at selskabet spionerer på vegne af den kinesiske stat:

Nemlig at ingen nogensinde trods mange test udført af mange forskellige operatører har kunnet dokumentere, at der er it-sikkerhedsmæssige problemer med Huaweis udstyr.

Samme melding er Huaweis danske landechef, Jason LanYang, tidligere kommet med.

Han erklærede sig i et brev til Folketinget i december ligeledes klar til at besvare alle spørgsmål og forsikrede om, at Huawei overholdt alle love og regler.

Det kan du læse mere om her: Huaweis danske topchef sender brev til Folketinget efter hård kritik: “I kan stole på Huawei”

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere