Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei erklærer sig klar til fuldt samarbejde og sikkerheds-ransagning i Europa

Huawei stiller sig til rådighed for en fuld sikkerheds-gennemgang i Europa. It-sikkerheds bør ses som en teknisk disciplin og ikke en ideologisk, lyder det fra selskabet.

Kinesiske Huawei er klar til at lade europæiske lande gennemgå selskabet ud fra en it-sikkerhedsmæssig vinkel, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Meldingen kommer fra Huawei EU-’ambassadør,’ Abraham Liu.

“Vi er altid villige til at acceptere gennemgang og forslag fra alle europæiske regeringer, kunder og partnere,” lyder det fra ham.

Han peger samtidig på, at it-sikkerhed bør ses som en teknisk disciplin og ikke en ideologisk.

“It-sikkerhed bør fortsat være et teknologisk emne istedet for et ideologisk. Teknologiske problemer kan altid løses. Det kan ideologiske ikke,” lyder det fra Abraham Liu.

Samtidig gentager Huawei-manden det budskab, som det kinesiske selskab har fremlagt gang på gang som svar på de mange rygter og beskyldninger om, at selskabet spionerer på vegne af den kinesiske stat:

Nemlig at ingen nogensinde trods mange test udført af mange forskellige operatører har kunnet dokumentere, at der er it-sikkerhedsmæssige problemer med Huaweis udstyr.

Samme melding er Huaweis danske landechef, Jason LanYang, tidligere kommet med.

Han erklærede sig i et brev til Folketinget i december ligeledes klar til at besvare alle spørgsmål og forsikrede om, at Huawei overholdt alle love og regler.

Det kan du læse mere om her: Huaweis danske topchef sender brev til Folketinget efter hård kritik: “I kan stole på Huawei”

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere