Artikel top billede

Internet Explorer bør ikke længere anses som en browser, lyder det fra sikkerhedschef hos Microsoft.

Microsoft sikkerhedschef: Internet Explorer er ikke en browser – brug den på eget ansvar

Ifølge Microsofts ledende sikkerhedschef er Internet Explorer uegnet som en internet-browser.

Microsofts globale cybersikkerhedschef, Chris Jackson, lægger ikke fingre imellem i hans seneste blog-indlæg på Microsofts it-pro hjemmeside.

Under overskriften ’Farerne ved at benytte Internet Explorer som standard-browser’, udpensler han de risici der følger ved fortsat at benytte selskabets nu forældede internet-browser ’Internet Browser’.

Han sammenligner det med at tegne et ’teknisk lån’, hvor man pantsætter organisationens sikkerhed.

I modsætning til andre tvivlsomme sikkerhedstiltag, som at slå sikkerhedsprotokollen ’User Account Control’ fra eller benytte et 32-bits operativsystem, svarer det til at banke sikkerheden helt tilbage til det forrige århundrede, påpeger han.

”Vi er endt i et scenarie hvor, hvis man skaber en ny hjemmeside i dag, og afvikler den på et lokalt intranet uden den fornødne ’mark-up’, ender ud i sikkerhedsstandarder fra 1999. Gisp!”, skriver han.

Se også: Microsofts Edge-browser får længe ventet feature: Fremover kan du få ’extensions’ på browseren

Det er ikke en browser

Ifølge sikkerhedschefen skal Internet Explorer ikke længere anses som en browser – den skal udelukkende benyttes som en kompatibilitetsløsning.

”Vi understøtter ingen nye web-standarder, og selvom mange sider måske virker som de skal, udvikles og testes der ikke længere på Internet Explorer”, advarer han.

I et svar til en læser uddyber han, at han ikke direkte fraråder Internet Explorer, men understreger i stedet at det udelukkende bruges der, hvor der er behov for programmet.

”Jeg siger ikke at IE ikke må bruges. Jeg siger at det ikke må bruges til alting – benyt ’Enterprise Mode Site List’ til at udnytte programmet hvor der er behov for det.” siger han fortsætter:

”Jeg vil ikke pådutte nogen en bestemt browser. Windows tilbyder en browser, men du bør bruge den som møder dine behov.”

Se også: Microsoft smider håndklædet i ringen: Vil lukke Microsoft Edge og bygge ny open source-browser i Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere