Artikel top billede

Tusindvis af uskyldige danskere rammes af dankortsvindel

Tusindvis af danskere rammes af ny form for dankort-svindel, hvor de bliver lænset uden at have dummet sig tidligere.

Tusindvis af danskere har tabt penge på grund af netsvindel, og bankerne oplever ifølge Politiken i stigende omfang, at danske bankkonti bliver lænset, uden at brugerne egentligt har dummet sig.

Det skyldes, at mange har lagt så mange data ud på nettet via handel og lignende, at hackerne har mulighed for at få fingre i dankort og digitale bankbøger.

“Du kan sidde med dit kort i lommen, men fordi du en gang har brugt det til en handel på internettet, og dine data er kommet i hænderne på de forkerte mennesker, så går det galt. Dermed er vi er alle potentielle ofre for netsvindel, uanset hvor meget vi passer på,” siger senioranalytiker i Danske Bank, Sune Gabelgaard, til avisen.

En ‘stor del’ af de 18.000 sager om netsvindel, som Danske Bank registrerede i fjor, er datalæk-sager, hvor konti lænses, uden at kunderne i forvejen har dummet sig ved at hoppe i phishingfælder eller lignende.

Nets meddeler, at en stor del af sagerne skyldes, at webbutikker eller deres underleverandører har fået lækket eller stjålet data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere