Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Rusland vil slukke for internettet i hele landet i stor test

Inden april lukker Rusland ned for internettet over hele landet for en dag. Myndighederne vil teste, hvordan man beholder al internettrafik på russiske servere. Det langsigtede mål er at kopiere Kinas 'Great Firewall' i Rusland.

Rusland vil afbryde adgangen til internettet for en hel dag over hele det befolkningsrige land inden april.

De russiske myndigheder og internetudbydere vil i fællesskab lukke ned for internetadgangen for landets omkring 143 millioner indbyggere.

Det sker for at teste, hvordan landet kan sikre sit eget uafhængige internet i tilfælde af agressioner fra andre lande.

Der er endnu ikke sat en bestemt dato for testen, men forsøget vil ske inden 1. april.

Det skriver it-medier ZDNet.

Læs også: Tyskland øremærker 22 milliarder til kunstig intelligens-projekter

Vil kopiere Kinas 'Great Firewall'

Forsøget tager udgangspunkt i et russisk lovforslag, der blev fremsat i december 2018.

Her fremgår det, at man ønsker at teste, hvordan et uafhængigt russisk internet vil fungere i praksis, ligesom det også skal testes, hvordan de russiske myndighedere og internetudbydere kan omdirigiere al internettrafik i landet, så hele internettrafikken bliver styret af Roskomnadzor, der er Rusland teleovervågningsmyndighed, i stedet for at bevæge sig via udenlandske servere.

Læs også: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Testen vil forventeligt løbe af stablen før 1. april, da datoen samtidig er deadline for ændringer til det russiske lovforslag.

Ifølge ZDNet er det langsigtede mål for de russiske myndigheder at skabe et webfiltreringssystem, der minder om Kinas 'Great Firewall, men Rusland ønsker samtidigt også muligheden for at kunne afbryde internettet i hele landet, hvis det er nødvendigt.

Derfor er der brug for at etablere et lokalt intranet over hele landet på sigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere