Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Rusland vil slukke for internettet i hele landet i stor test

Inden april lukker Rusland ned for internettet over hele landet for en dag. Myndighederne vil teste, hvordan man beholder al internettrafik på russiske servere. Det langsigtede mål er at kopiere Kinas 'Great Firewall' i Rusland.

Rusland vil afbryde adgangen til internettet for en hel dag over hele det befolkningsrige land inden april.

De russiske myndigheder og internetudbydere vil i fællesskab lukke ned for internetadgangen for landets omkring 143 millioner indbyggere.

Det sker for at teste, hvordan landet kan sikre sit eget uafhængige internet i tilfælde af agressioner fra andre lande.

Der er endnu ikke sat en bestemt dato for testen, men forsøget vil ske inden 1. april.

Det skriver it-medier ZDNet.

Læs også: Tyskland øremærker 22 milliarder til kunstig intelligens-projekter

Vil kopiere Kinas 'Great Firewall'

Forsøget tager udgangspunkt i et russisk lovforslag, der blev fremsat i december 2018.

Her fremgår det, at man ønsker at teste, hvordan et uafhængigt russisk internet vil fungere i praksis, ligesom det også skal testes, hvordan de russiske myndighedere og internetudbydere kan omdirigiere al internettrafik i landet, så hele internettrafikken bliver styret af Roskomnadzor, der er Rusland teleovervågningsmyndighed, i stedet for at bevæge sig via udenlandske servere.

Læs også: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Testen vil forventeligt løbe af stablen før 1. april, da datoen samtidig er deadline for ændringer til det russiske lovforslag.

Ifølge ZDNet er det langsigtede mål for de russiske myndigheder at skabe et webfiltreringssystem, der minder om Kinas 'Great Firewall, men Rusland ønsker samtidigt også muligheden for at kunne afbryde internettet i hele landet, hvis det er nødvendigt.

Derfor er der brug for at etablere et lokalt intranet over hele landet på sigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere