Artikel top billede

Rusland vil slukke for internettet i hele landet i stor test

Inden april lukker Rusland ned for internettet over hele landet for en dag. Myndighederne vil teste, hvordan man beholder al internettrafik på russiske servere. Det langsigtede mål er at kopiere Kinas 'Great Firewall' i Rusland.

Rusland vil afbryde adgangen til internettet for en hel dag over hele det befolkningsrige land inden april.

De russiske myndigheder og internetudbydere vil i fællesskab lukke ned for internetadgangen for landets omkring 143 millioner indbyggere.

Det sker for at teste, hvordan landet kan sikre sit eget uafhængige internet i tilfælde af agressioner fra andre lande.

Der er endnu ikke sat en bestemt dato for testen, men forsøget vil ske inden 1. april.

Det skriver it-medier ZDNet.

Læs også: Tyskland øremærker 22 milliarder til kunstig intelligens-projekter

Vil kopiere Kinas 'Great Firewall'

Forsøget tager udgangspunkt i et russisk lovforslag, der blev fremsat i december 2018.

Her fremgår det, at man ønsker at teste, hvordan et uafhængigt russisk internet vil fungere i praksis, ligesom det også skal testes, hvordan de russiske myndighedere og internetudbydere kan omdirigiere al internettrafik i landet, så hele internettrafikken bliver styret af Roskomnadzor, der er Rusland teleovervågningsmyndighed, i stedet for at bevæge sig via udenlandske servere.

Læs også: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Testen vil forventeligt løbe af stablen før 1. april, da datoen samtidig er deadline for ændringer til det russiske lovforslag.

Ifølge ZDNet er det langsigtede mål for de russiske myndigheder at skabe et webfiltreringssystem, der minder om Kinas 'Great Firewall, men Rusland ønsker samtidigt også muligheden for at kunne afbryde internettet i hele landet, hvis det er nødvendigt.

Derfor er der brug for at etablere et lokalt intranet over hele landet på sigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.